SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Suçlu kim?

Suçlu kim?

23 Aralık 2015 Çarşamba - 10:09




Yeniköy Mahallesi’nde vatandaşlar yan yatan evlerinin sorumlularını arıyorlar.





Yeniköy Mahallesi’nde TOKİ tarafından yapımı devam eden konutların yanında bulunan 8 katlı binanın yan yatmasından sonra evi boşaltan ev sahipleri TOKİ’ye dava açtı. Yeniköy Mahallesi Dalyan mevkiinde TOKİ tarafından yapımı devam eden 750 konut inşaatının yanında bulunan ve 8 ailenin oturduğu binanın tabandan kayması sonucu bina yanlanırken, binada oturan ev sahipleri 6 aydır sorumlu aradıklarını ve kirada oturduklarını söylediler. 22 yıldır aynı binada oturan Cengiz Büyük isimli vatandaş, “Kentsel dönüşüm çalışmaları başladıktan sonra binada tabandan kayma başladı. Binamızın hemen önünden Çevre yolu geçecek, öncelikle Karayolları’na dava açtık, Karayolları birinci mahkemede davayı kazandı ve kendilerinin ilgisi olmadığını belirtti. Şimdi ise TOKİ’ye dava açtık. Asgari ücretle çalışan birisiyim, aldığım ücret kiraya yetmiyor. 4 çocuklu 7 nüfuslu bir aileyim, aldığım ücret bize yetmiyor” dedi.,

444_1

Ömer Koto ise oğlunun yan yatan binada oturduğunu binanın kaymaya başlaması ile kiraya çıktığını söyleyerek “Toki inşaatının başlaması ile bina sarsıldı ve yan yatmaya başladı. Binanın altında kayma var, artık devlet bizimle ilgilenmeli” dedi. Yakup Başköylü de “TOKİ inşaatı başladı binamız kaymaya başladı, yol ile bitişik olan binamız yavaş yavaş alttan itibaren kaydı. Asgari ücret ile çalışıyorum ve geçinemiyoruz. Devletimiz var ama bugüne kadar kapımızı çalan olmadı” dedi. Sinan Takma ise inşaatlarda çalıştığını belirterek “Ailem köye taşındı, ben inşaatlarda çalıştığım için 6 aydır inşaatta yatıp kalkıyorum. Kira verecek durumum yok, kendi evimizden olduk. Biz de Suriyeliler ile aynı konuma düştük. Bizimle kimse ilgilenmiyor. Devlet bir tarafı yaparken diğer tarafı mağdur etmemeli” diye konuştu.

Mustafa BAYRAK

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap