SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Tek gerçek tarımdır

Tek gerçek tarımdır

30 Ekim 2013 Çarşamba - 09:16




Cevat Kır, “Tarımda endüstriyelleşme ve makineli tarım uygulamalarının yaygınlaşmasıyla tarımsal verimlilik ve ürün çeşitliliği artacaktır” dedi.





Hayati AKBAŞ Ülkemizin tarım makineleri sektörünün öncü markası LANDFORCE Yönetim Kurulu Başkanı Cevat Kır, “Küresel ısınma ve nüfus artışına bağlı olarak dünya genelinde gıda talebinin artması ve gıda ihracatçısı gelişmiş ülkelerin artan talebi karşılayamayacak olması Türkiye gibi gelişmekte olan ülkeler için fırsat dönemi yaratacaktır. Dolayısıyla tarım ve hayvancılık sektörü giderek ülkemizin lokomotif sektörlerinden biri haline gelecek, buna bağlı olarak da tarımda endüstriyelleşme ve makineli tarım uygulamalarının yaygınlaşmasıyla tarımsal verimlilik ve ürün çeşitliliği artacaktır” dedi. 500 milyar dolar ihracat hedefine koşan ülkemizin tarım ve hayvancılık ürünlerinin Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYİH) içindeki payı giderek artmakta olduğuna dikkati çeken LANDFORCE Yönetim Kurulu Başkanı Cevat Kır, “Sektörün GSYİH içinde payının önümüzdeki 10 yıl içinde % 7’den % 8,4’e çıkacağı öngörülmekte. Dolayısıyla tarım ve hayvancılık sektörü giderek ülkemizin lokomotif sektörlerinden biri haline gelmeye başlamıştır” dedi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap