SON DAKİKA



Haber > Trabzon > AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı Yapıldı

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı Yapıldı

03 Ağustos 2024 Cumartesi - 10:37




AK Parti Trabzon İl Başkanlığı, Genişletilmiş İl Toplantısı bugün yapıldı.





Radison Blue Otelde yapılan Genişletilmiş İl Toplantısına; Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon Milletvekili Mustafa Şen, TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı ve Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Yılmaz Büyükaydın, Vehbi Koç, AK Parti Trabzon İl Koordinatörü ve Muğla Milletvekili Kadem Mete, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti MKYK üyesi, Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Adnan Günnar, AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve eski Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, AK Parti Trabzon eski Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, AK Parti İl Başkanı Sezgin Mumcu, İlçe Başkanları, ile çok sayıda partili katıldı. 

Divan Başkanlığını İl Başkanı Mumcu’nun yaptığı Genişletilmiş Toplantı, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.

HAKKI ÜSTÜN GÖREN DAVA ERLERİDİR

Toplantının açılış konuşmasını AK Parti İl Başkanı Sezgin Mumcu yaptı. 

Mumcu, özetle şu ifadeleri kullandı: 


“Hak batıl mücadelesi dünya kuruldu kurulalı devam ediyor. 

Batılın, galebe çaldığı bir çağda yaşıyoruz. Kimi zaman hakkı üstün tutanlar galip gelmişler ve dünyaya huzur gelmiş, kimi zamanlar batılı üstün tutanlar, kötülüğü arzulayanlar, insanlığa hükmetmek isteyenler galip gelmiş. 

Bu süreç kıyamete kadar devam edecek. Biz tarafımıza bakalım. Bizler hakkın tarafındayız. Bizler hak yolunda, hak davası uğrunda koşturuyoruz, koşturmaya devam edeceğiz. 

Biz iyiliği tutanlarız. İyiliği kaldırmaya çalışanlardanız. Dünyanın vicdanını taşıyanlarız. İnşallah böyle olmaya da devam edeceğiz. İşte AK Davanın erleri, mensupları, bu iyilik yolunda koşan, dünyaya iyiliğin hakim olmasını isteyen dava erleridir. Hakkı üstün gören dava erleridir. 
O yüzden, davamızın kıymetini bilelim… 

Bizde Türkiye olarak hak yolunda devlet vatan uğruna bir çok şehitler verdik. Hepsine Allah gani gani Rahmet eylesin. 


Dünyanın başında bir bela var, siyonizm belası. Siyonizmin, nihai hedefi Türkiye’dir. Bunu bütün kardeşlerimiz çok iyi biliyor. Siyonizmin, yani dünyala hakim olmak isteyenlerin, dünyayı yönetmek isteyenlerin, siyonist çetenin nihai hedefi orta doğuda sınırlar içerisinde Türkiye’yi bölmek, parçalamak, hakkın ortadan kaybolması için çalışmak. 

3. DÜNYANIN AYAK SESLERİ

Kendi çıkarları doğrultusunda onlar çabalıyorlar.  Ama başaramayacaklar. 

3. Dünya Savaşının ayak sesleri var. Dünyayı karıştırmak istiyorlar. Dünyayı yaşanmaz hale getirip, kendi hegemonyalarını getirip, köle düzeni oluşturmak istiyorlar. Bunu daha önce yaptılar.

Ama hamdolsun ki onlara karşı duran, Türkiye’de onlara karşı duran bir lider var, bu lider Recep Tayyip Erdoğan’dır. Sizler de onun dava arkadaşlarısınız. Ne büyük davanın hizmetkarı olduğumuzu buradan anlayalım. Son yaşadığımız olaylar bize onu gösteriyor. 


22 yıldır deviremedikleri, 22 yıldır her türlü yolu deneyerek, sivil darbelerle, vasiyet odaklarıyla, FETÖ’sü, PKK’sı ile deviremedikleri, en son muhalefeti destekleyerek deviremedikleri Recep Tayyip Erdoğan’ı tehdit ediyorlar. Bizler onun arkasında dimdik duruyoruz, durmaya devam edeceğiz. Trabzon teşkilatları, her zaman Tayyip Erdoğan’ın sonuna kadar arkasında olacak. Çünkü Erdoğan, bu ümmetin lideri, mazlumları umudu, zalimlerin de korkulu rüyası. 

TRABZON TEŞKİLATININ MALZEMECİSİ BENİM

İl Koordinatörü ve Muğla Milletvekili Kadem Mete özetle şu ifadeleri kullandı: 

“Perşembe günü Trabzonspor’un 57. Yıl dönümü ve Süper Ligde 50. Yılı şereflerine bir program vardı. Ben de o programa katılmıştım. Trabzonspor’un tarihini öğrenmek açısından oldukça güzel programdı. Çocukluğumuzda tanıdığımız futbolcuların şimdiki yaşlarını görmek nasip oldu. 
Programın en güzel tarafı eski hakemler, eski spor yazarları, isimlerini görünce hatırladığımız ünlü isimler, meşhur futbolcular hepsi çıkıp birer konuşma yaptı ama beni en çok etkileyen Kuş Memet dediğimiz malzemecinin sahneye çıkarılması. 

Takım ruhu olma adına gösterilen en güzel örneklerden bir tanesi.. 
Kulüp başkanı, teknik direktör, futbolcular ama bir de görünmeyen kahreden vardır. Takımın malzemecisini çıkarıp, konuşturmak takım ruhu olmanın göstermenin en güzel örneklerinden bir tanesi. Bunu partiye indirgediğimizde burada Mahalle başkanından, sandık müşehadindjen, milletvekiline ki.. Bunu en iyi oluşturan AK Parti’dir. Bu yüzden 22 yıldır iktidarda.. 


AK Parti Trabzon teşkilatının malzemecisi benim. Seçimde neredeydin diye soracak olursanız, malzemeciler maç oynanırken görülmüş, maç bittikten sonra soyunma odasındaki malzemeleri toparlamak için gelen kişidir… Seçimden sonra geldik, inşallah hep beraber buradaki eksikliklerimizi konuşacağız. 

BÜYÜKŞEHİR YÜZDE 53 ALIRKEN, İLÇE BAŞKANI NEDEN YÜZDE 30’DA KALDI?

Yüzde 51 oy ortalaması ile Büyükşehirler içinde 1. Oldu. Ama bana sorarsanız başarı değil. Neden başarı değil? 3 kişi bir adama dalmışız. Adam 3’ümüzü de dövmüş. Dursun diyor ki “en az yumruğu ben yedim” Muğla’da daha fazla yumruk yedik. Ondan bahsetmiyorum.  18 ilçeyi almak için yola çıkmışız. 

Ekonomik problemler, emekli maaşı, fındığa az verildi, çaya az verildi diye konuşmaya başlarsak, tabiki etkisi var, ama bunları tek sebep diye gösterirsek, o zaman adama sorarlar: A İlçesinde Büyükşehir Belediye Başkanı yüzde 53 alırken, aynı ilçede ilçe başkanı neden 30’larda kaldı? 

Karşı tarafta müthiş özgüven oluştu. Mecliste bile konuşmaları, tavırları değişti. Türkiye genelinde müthiş bir özgüven patlaması var. Bunun tersi olarak da kendi teşkilatlarımızda acabalar demeye başladık. 2028 ne olur, 2029 ne olur. Sakın umutsuzluğa kapılmayın. Evet bu vatandaş bize bir mesaj verdi. Bizim görevimiz bu mesajı doğru algılayıp gereğini yapmak. 


6 Milyon AK Partili sandığa gitmeyerek bize mesaj verdi. Ama başka bir partiye de oy vermedi. 

Biz hatamızın kusurumuzu tespit edip, ikna edeceğiz… “

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, özetle şu ifadeleri kullandı: 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç toplantıda yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Göreve geldiğimiz andan itibaren yaptığımız çalışmalar diğer taraftan geçirdiğimiz süreçler önümüzdeki çalışmaları toplayıp sizlere bu konuda bilgiler vermek istiyorum. Değerli dava arkadaşlarım evvela Cumhurbaşkanımız Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı olarak elimi ayağa kaldırdığı zaman Cumhurbaşkanımıza söz vermiştik. Trabzon olarak derece yapacağız demiştik ve buradaki toplantıda o dereceyi sizlere güvenerek verdiğimi söylemiştim şükürler olsun bu dereceyi gerçekleştirdiğimiz için mutluyuz. Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak yerel seçimlerde birinci olduk.”

“Bu derecenin sahibi sizlersiniz tebrik ediyorum teşekkür ediyorum. Geriye dönüp bakmayacağız siyasette geriye dönüp bakılmaz ancak seçmenin kararı vatandaşın kararı incelenmelidir irdelenmelidir ona göre bir yol haritası oluşturup devam edeceğiz. Bizim için seçim kazanmak kaybetmek meselesi değildir. Bir dava meselesidir. Kendisi de memleketine adayan bir dava meseledir. Recep Tayyip Erdoğan adanmış bir liderdir.”

“Milletine memleketine hizmet etmeye adanmış bir liderdir. Hakikaten insanlık tarihinsin en dramatik anlarını yaşıyoruz. Savaşında bir hukuku vardır ama bütün kuralı ve kaideyi altüst ederek yaşama hakkını çoluk çocuk demeden yaşlı genç demeden Müslüman kardeşlerimizi katlediyorlar. Mazlumun yanında hep Türkiye var ayakta sadece Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye var. Dimdik ayaktayız Cumhurbaşkanımızın ardından o mücadeleyi veriyor yanlarındayız ve yanlarında olmaya devam edeceğiz. İnandığımız değerler olarak şunu biliyoruz zulm ile abat olunmaz. İsrail bir terör devletidir.”

POLEMİK PEŞİNDE DEĞİLİZ

“Değerli dava arkadaşlarım tabi seçimden sonra bütün teşkilatımızın hep beraber bir arada bulmuşken 4 aylık bir sürede Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak neler yaptık sizlerle paylaşmak istiyorum. Devam eden tamamlanmak üzere olan projeleri ele aldık. Faroz Futbol Sahamız, Akçaabat’ta uzunca süre bekleyen Pazaryeri Otoparkımız, Çayırbağı’ndaki otoparkımızı Bulak Yerleşkesini, Kahramanmaraş Caddesi sokak sağlıklaştırma işimizi süratle bu devam eden işlerimizi tamamlayıp halkımızın hizmetine aldık. O nedenle meydan bölgemizde hemen gelir gelmez turizm ofisi kurduk. Seçim zamanı sahadaydık. Sözler verdik sözlerimizi yerine getiriyoruz. Ekmek konusu şehrin gündeminde kimse ile polemik peşinde değiliz.

“Ben seçimden önce bu sözü vermiştim ve seçim zamanında hemen odamız ile irtibat kurduk ve şuanda halkımıza ucuz ekmek için adım attık yarın Akçaabat’ta ve diğer ilçelerimizde devam edeceğiz. Biz Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak halkımız vatandaşımız ucuz ete ulaşabilsin istiyoruz. Et-Balık kurumumuz ile anlaşma yaptık biz vatandaşımızın tüketim ihtiyacı ne kadar ise şuan kıymanın kilosu 500-550 TL civarında biliyorsunuz. Biz Et-Balık kurumundan bu et ürünlerini alacağız mekanı tuttuk 300-350 TL civarında Trabzonlu hemşerilerimize et konusunda ucuz et sağlayacağız. Proje tanıtım toplantısında söz vermiştik Trabzon’umuzu raylı sistem ile buluşturma sözü verdik bu sözümüzün gereğini hatta şöyle söylemiştim ay yıl saat bu işi takip edeceğiz.

Bu sözümüzün gereğini seçimden 24 gün sonra yine kıymetli Ulaştırma bakanımın talimatı ile birlikte 24 Nisan’da projesini imzaladı. Hemen talimatı verdi bakanımız Cumhurbaşkanlığı Strateji Dairesi Başkanlığında 10 Ağustos’da Hafif Raylı Sistem için ihaleye çıkıyoruz inşallah. Gülcemal le ilgili bir gelişmemiz var. O da biliyorsunuz 750 dönüm bir alan o da verdiğimiz bir söz takip ettiğimiz bir söz. 750 dönümlük alanın 250 dönümünün tahkimatı yapılmış 500 dönümlük alanın tahkimatı inşallah Abdulkadir Uraloğlu bakanımızın şartlarını zorlayarak tahkimat işlemi için talimat verildi ondan sonra 750 dönümlük bir alan Trabzon hep söyleniyor ya denizle buluşma sıkıntısı Adil Bakanıma teşekkür ediyorum İstanbul’da çalışmaları ifa eden kurumlar ile iletişimde oldu konsept çalışmalarımızı tamamlıyoruz gelip bunları Trabzonlular ile paylaşacağız ve bu dönem Gülcemal ismini sonra koyar tartışırız Gülcemal projemizi söz verdiğimiz şekli ile sunacağız.”

HALK BİZDEN HİZMET BEKLİYOR

“Görüyorum ki yeni seçilen bazı arkadaşlar seçimden sonra işi polemik ile beraber özellikle benim üzerimden polemik ile birlikte yürütmeye çalışıyorlar. Ortahisar Belediyemizi kaybettik. Verilen karara saygılıyız bu başka bir şey. Yeni seçilen arkadaşımız yeter ki şehre çivi çaksın bu başka bir şey ama işi polemik ile yürütmeye çalışıyor gelir gelmez Cumhurbaşkanımızın portresini indirdi. Katil İsrail pankartı astım indirdiler. Öyle güzelleme yaparak değil biz Filistin’in yanındayız herkes söylüyor önemli olan katil İsrail diyebilmektir.

Bir borç açıklaması ile polemiği sürdürüyorlar. Çalışın iş yapın bende Büyükşehir Belediye Başkanıyım 3,5 milyon borcum var çalışıyorum bahane üretmiyorum çalışıyorum. Bir bahenelerle o makamlara gelmedik şikayet etmek için değil çözmek için geldik. Şimdi aynı şekilde Meclis’te açıkladım. Ortahisar Belediyesi vergi borcu 231 milyon, sigorta borcu toplam vergi borcu ile beraber 294 milyon borcu var. Büyükşehir belediyesinin de var gelir gelmez ne yaptık bu borcu yapılandırdık. O zaman sana devlet durup bakanlık haciz falan yollamaz ama bu borcu 498 milyon sigorta borcu olarak açıklamak veya 860 milyon belediyenin borcu olarak açıklamak yakışmıyor. Yine söylüyorum çağrı da yapıyorum bırakın bu işleri hizmet üretin bahane üretmeyin.

Halkımız bizden hizmet bekliyor. Öyle polemiklerle iş yapmayın. Bir tane meclis üyesi alıyor yazıyor çiziyor. Bir taraftan da teşkilatımız bunu bilsin bir taraftan da sırf AK Partili olduğumuz için mesai arkadaşlarımızı sağa sola gönderiyor. Maalesef bir engelli kardeşimizi hem de engellileri üzecek şekilde ötekileştirecek şekilde kısmi engelli diye bir kavram olur mu onlar bizlere emanet sağa sola gönderiyor. Unutmayın bunlar size fayda sağlamaz. Cumhurbaşkanımıza söz vermiştim demiştim ya size tebrik için aradığımda da söz verdim buradan da söylüyorum inşallah 2027 yılı sonunda Cumhurbaşkanımızı yeniden seçeceğiz."


61SAAT 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap