SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Arsin’de 1’inci derece afet bölgesi’ ilan edilen Çubuklu’da bazı aileler evlerini terk etmedi

Arsin’de 1’inci derece afet bölgesi’ ilan edilen Çubuklu’da bazı aileler evlerini terk etmedi

11 Haziran 2023 Pazar - 08:57




Arsin’in Çubuklu Mahallesi’nde heyelan nedeniyle beton yolda derin yarıklar oluştu, hasar gören 25 ev ve 1 cami boşaltıldı. Bazı aileler göç ederken, bazıları ise endişe içinde yaşam sürüyor.





Editör: Erol ÜZEN

ARAZİ TABANINDA SU VAR!


Trabzon’un Arsin İlçesinde 6 bin dönüm arazi üzerine kurulu 480 haneli Çubuklu Mahallesi'nde, 2019 yılında meydana gelen irili ufaklı heyelanlarda, arazi ve yollarda çatlaklar oluştu. AFAD ve belediye ekiplerinin incelemelerinde, arazi tabanında su varlığı tespit edildi.

YENİ HEYELANLAR OLDU

Zamanla yaşanan heyelanlar nedeniyle, beton yoldaki yarıklar büyüdü, hasar gören 22 hane ve 1 cami, boşaltıldı. Önlem alınan mahallede heyelanlı bölge, ‘1’inci derece afet bölgesi’ kapsamına alındı. Mahallede yağışlar sonrası yeni heyelanlar oluşunca 3 ev daha hasar gördü.

ÖNLEM ALMAK ŞART

Hasar gören evinin çatısını söken Neşat Semiz, “Evimiz bayramdan sonra yıkılmaya başladı. Yağmur yağdığında her taraftan su fışkırıyor. Önlem alınmalı" dedi. Hasar alan evinde yaşayan Şükriye Uzun, “Jandarmalar ‘burada durmayın’ dedi ama gidecek yerimiz yok” diye konuştu.

Haber: Erol TAŞKIN

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap