SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Başkan Kaya'dan Çağlayan Kentsel Dönüşüm Projesi açıklaması! "2 aydır yazılarımıza cevap yok"

Başkan Kaya'dan Çağlayan Kentsel Dönüşüm Projesi açıklaması! "2 aydır yazılarımıza cevap yok"

05 Ağustos 2024 Pazartesi - 10:27




Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya basın toplantısı düzenledi.





Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, basın toplantısı düzenledi.

Başkan Kaya, şu açıklamalarda bulundu:

Gerçekten Trabzon adına ilçem adına heyecanlıyım. İlk ziyaret ettiğimizde o cennet köşesi gördüğümde gözlerime inanamadım. Seçildiğimiz günden bugüne Trabzon’umuza Ortahisar’ımıza neler katabiliriz gayreti içerisindeyiz. Arkadaşlarımız ile birlikte onlara da rahat vermiyorum. Her hafta sonu buluşup değişik yerleri geziyor hangi çalışmaları yapabiliriz diye düşünüyoruz.

Adaylık sürecimizde 41 proje açıklamıştık. Bu projelerimizden bir tanesinde vadilerimizin derelerimizin doğal güzelliklerini ortaya çıkarma oralarda yürüyüş yolları yapma yeni rekreasyon alanları oluşturma vadimiz vardı. Eminim Trabzon’da yaşayan ömrünü burada geçiren insanların burası Trabzon’da mı Ortahisar’da mı diyecekler. Ben ilk gördüğümde bu şaşkınlığı yaşadım.

kaya-aciklama.webp


Gittiğimizde vadileri gezdiğimizde birçok vadimizi gezdik ama istediğimizi Özbirlik’te Kozluca’da bulduk. Yaklaşık 1 aydır bu konuda çalışmalar hazırlıklar yapıyoruz birkaç defa incelemelerde bulundum. Orada yapmamız gereken bir yol var araç yolu yok bir kısmına yürüyerek ulaşmanız gerekiyor.

Güzergah çok güzel vadinin içi inanılmaz güzel tertemiz dupduru suyun aktığı bir vadiden bahsediyorum. Şelalemiz şu aylarda bile debisi ve düşü yüksekliği çok iyi. İddialı bir şey söyleyeceğim Karadeniz bölgesinde öyle bir şelale yok ayrıca belki de Türkiye’deki sayılı şelalelerden bir tanesi. Bugüne gelinceye kadar birçok görüşme yaptık.

Trabzon’a çok değer katacağına turizm destinasyonu olacağına inandıklarını ifade ettiler. Bizim derdimiz hizmet üretmek az laf çok iş temel sloganımız bu. Zaman zaman polemiklerin içerisine çekiliyoruz hak edene hak ettiği ölçüde cevap veriyoruz ama inanın bunlardan uzak durmak istiyoruz. İstiyoruz ki bize kimse ayak bağı olmasın biz çalışalım üretelim bazıları da bu örneklerden yola çıksın kendileri bir şey yapsın. Bizim temel gayretimiz bunun içindir. Kimse ile yarış halinde değiliz ama rekabet içindeyiz. Bu rekabetinde şehrimize çok olumlu dönüşleri olduğunu vatandaşın sözlerinden anlıyoruz. Biz bir şeyler yapıyoruz yapılmasına da öncü oluyoruz.

vadi-projesi-selale-1.webp

Burayı daha önce sayın muhtarım bazı yetkililer iletmiş ama ne hikmetse ilgilenilmemiş. Ben gördüğüm anda daha öncelikli bir iş olduğunu anladığım için burayı en kıs sürede kazandırmak istedim. Yaptığımız hesaba göre burayı yıllık en az 250 bin insanın ziyaret etme potansiyeli olduğunu düşünüyoruz arkadaşlar. Tam da bu vadimize uygun bir iş ile şehrimizi buluşturacağız.


Yürüyüş yolları ve rekreasyon bölgeleri ile Trabzon’umuza bir cennet köşesi daha kazandırmış olacağız doğayı hiç bozmadan kuş seslerinin içerisinde ter temiz akan bir derenin kenarında insanlarımızın huzur içerisinde gezeceği özel bir alan oluşturuyoruz. Bir değirmen de koyuyoruz. Ön tarafta bir gölet oluşturulacak şelaleden akan sular gölette buluşacak. Bir sosyal tesis düşünülüyor orayı hiç bozmadan yürüyüş yolları ve seyir terasları yapıyoruz.

kaya-aciklama-1.webp

Biliyorsunuz Trabzon özellikle bu son dönemde turizmi ile öne çıktı geçen yıl ile kıyaslandığında turizmde bir takım sıkıntıların yaşandığını baş göstermeye başladığını hepimiz biliyoruz. Özellikle aldığımız veriler bunu doğruluyor. Burada hepimizin ok hassasiyet göstermesi gerektiği kanaatindeyiz. Trabzon ekonomisine en önemli katkıyı veren turizmdir. Trabzon ekonomisini özellikle turizm ile ayakta tuttuğumuzu görüyoruz. Her alanda özellikle turistlerin şehre gelişlerinin katkısı olduğunu görüyoruz çok sayıda insanlar evine ekmek götürüyoruz dolayısıyla marka değerini yükseltmek cazibesini artırmak yeni destinasyonlar oluşturmak hepimizin görevi. Burada bir takım tespitler eleştirile yapılıyor ama endişemiz şudur ki eğer dikkat etmezsek eğer gelenlerin kıymetini bilmezsek yakında bu geliri kaybedeceğiz. Yeniden ayağa kaldırmak adına birçok insanın ekmeği niteliğinde daha ciddi adımlar atmamız lazım. Trabzon’a ön görümüz şu yılda en az 200-300 bin insanın sırf burayı görmek için geleceğini ön görüyoruz.

Türkiye’deki şelale ziyaretlerine baktım 400-500 bin ziyaretçi var. Şehre şehrin ekonomisine katacağı değeri gördüğümde heyecanlanıyorum. Bu konuda girişimlerimizi resmi başvurularımızı yaptık eğer ki bir engel ile karşılaşmazsak ki bundan kaygılıyız biz bu güzel cennet köşesini 1 yıl sonra Trabzon’a kazandırma iddiasındayız.

Bir takım çalışmalarımızda engeller işle karşılaştık önümüze gereksiz engeller çıkarıldı patinaj yaptırılıyoruz ama aşmak için mücadele ediyoruz. Bunlardan bir tanesi de Çağlayan Kentsel Dönüşüm projesi orada bir rezerv alanı var buna ilişkin yerin Ortahisar’a aktarılması için yazı yazışmış ama 2 aydır maalesef bizim yazdığımız yazılara cevap verilmiyor. Biran önce o yazımıza cevap alıp projeye başlamak istiyoruz fakat 2 aydır yazdığımız yazıya cevap verilmiyor.


Bazıları hep şikayet ediyorsunuz diyorlar ama şikayet edilmeyecek gibi değil. Biz iş yapmak istiyoruz yol almak istiyoruz biz engel ile karşılaşmak istemiyoruz çünkü yapacağımız her iş bu kentin insanının menfaatinedir. Bu şehre değer katmak istiyoruz engellenmek istemiyoruz sırf muhalefet partisiyiz diye önümüze engel koyulursa ki bu değerli projede de böyle bir kaygımız var. Gönül istiyor ki bu kaygıyı yaşamayalım arkamızda iktidarın desteği var kol kola girelim Trabzon’umuza bu değerli hizmeti hep beraber kazandıralım isteğindeyiz.

Yazılarımıza cevap gelirse orada 500-600 metrelik bir yol yapmamız lazım sonrasında planlamamız doğrultusunda işlere başlarız ve gelecek sene Trabzon’umuza cennet köşesi bir gezinti alanı nefes alacağı bir yer kazandırmış oluruz. Bu konuda tüm Trabzonluların siyasi parti ayrımı gözetmeksizin tüm siyasi partilerin desteklerini istiyorum.

HABER MERKEZİ

Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap