SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Prof. Dr. Şeref Oruç: Cumhurbaşkanımız Ülkemiz İçin Bir Şans

Prof. Dr. Şeref Oruç: Cumhurbaşkanımız Ülkemiz İçin Bir Şans

05 Ağustos 2024 Pazartesi - 18:08




Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin (KTÜ) Rektör adaylarından İnşaat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Şeref Oruç, Karadeniz Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulundu.





Karadeniz Gazetesine önemli açıklamalarda bulunan Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin (KTÜ) Rektör adaylarından İnşaat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Şeref Oruç ;

CUMHURBAŞKANIMIZ İNSANLIĞIN SESİ OLMUŞTUR

Bugün tüm dünyanın gözü önünde Siyonist İsrail tarafından katliam ve soykırım yapılıyor, bebekler, hastalar, kadınlar, yaşlılar masum insanlar katlediliyor, oluk oluk Müslüman kanı akıyor ve adeta dünya seyrediyor. Sayın Cumhurbaşkanımız insanlık vicdanının sesi olmuştur, olmaya da devam etmektedir. İsrail Dışişleri Bakanı’nın Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef alan alçak sözlerini nefretle lanetliyorum.

SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ ÜLKEMİZ İÇİN BİR ŞANSTIR

Bugün ülkemiz, Akdeniz’de, Libya’da, Irak’ta, Suriye’de, Ortadoğu’da, Afrika’da, Balkanlar’da, Kafkaslar’da, gönül coğrafyamızda ve dünyanın birçok yerinde masum ve mazlum insanlık için tarihin yüklediği misyonla mücadele etmektedir. Ülkemiz bu mücadeleyi özellikle savunma sanayinde yapmış olduğu muazzam atılım ve gelişmeler sonucu kazanmış olduğu imkan ve kabiliyetlerle yapmaktadır. Gerek ülkemizin sahip olduğu imkan ve kabiliyetlerin kazanılmasında ve bugünkü teknolojik seviyeye ulaşmasında, gerekse bunların ülkemizin güvenliği ve gönül coğrafyamızdaki mücadelede etkin bir şekilde kullanılmasında ve devletimizin caydırıcı ve oyun kuran güç olması noktasında Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Dr. Devlet BAHÇELİ’nin sarsılmaz çelik iradeleri vardır. Bu bağlamda, ülkemiz, devletimiz, milletimiz ve vatanımızın geleceği adına Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Bahçeli’nin bir şans olduğuna yürekten inanmaktayım.

KTÜ'NÜN MARKA DEĞERİNİ YÜKSELTMEK HEDEFİNDEYİZ

Karadeniz Teknik Üniversitesi, bilime evrensel düzeyde katkı sağlayan, etik değerlere sahip, disiplinlerarası araştırmalar yapmayı, ülke ve bölge sorunlarına duyarlı ve çözüm geliştiren, kamu yararını üst düzeyde gözeten, Trabzon’un kalkınmasına ve gelişmesine katkıda bulanan hizmetler sunmayı görev edinmelidir. Karadeniz Teknik Üniversitesi bir markadır, üniversitemizin marka değerini yükseltmek ve dünya sıralamasında öncelikle ilk bin üniversite içersinde yer almasını sağlamak temel hedefimizdir. Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu Türkiye Yüzyılı vizyonu ve ruhunun kavranmış olması ve bu kapsamda katkıda bulunacak anlayış, azim ve iradeye sahip olmak gerekmektedir.

ÜNİVERSİTEMİZ KOYDUĞU HEDEFLERE ULAŞACAKTIR

İyi bir araştırma üniversitesi olabilmenin en temel esasları; yeterli kaynak, yetenekli ve çalışkan araştırmacı ve mutlak surette vizyon sahibi, yüksek kapasiteli, inançlı, kararlı, hedefini netleştirmiş, adil, ilkeli ve güven veren bir yönetim anlayışı olarak özetlenebilir. KTÜ, bu esasları sağlayacak potansiyele sahiptir. Ancak, bu potansiyelleri harekete geçirecek, huzur ortamını tesis ederek uyum içinde sevk edecek olan azimli, kararlı ve güçlü bir iradenin tesis edilmesi şarttır. Böylece hem kurum kültürü köklü bir şekilde yerleştirilecek ve kurumsallaşma gerçekleştirilmiş olacak, hem de kurum kültürünü benimsemiş olan bütün unsurlarıyla Üniversitemiz koyduğu hedeflere ulaşma yolunda tek vücut olarak hareket kabiliyeti kazanacaktır. Kurumsallaşma, başarının ve marka değerini arttırmanın da anahtarı olacaktır. Bu bağlamda gereken inanç ve iradenin ortaya konmasından sonra araştırmacılarımızın teşvik, takdir ve desteklenmesi, araştırma stratejilerinin belirlenmesi; Temel Bilimler başta olmak üzere araştırma altyapılarının güçlendirilerek güncellenmesi, Bilişim, Biyosistem, Enerji, Yazılım, Malzeme, Elektrik-Elektronik, Makina, Deniz ve Yer Bilimleri, İnşaat, Ulaşım ve Çevre, Bölgesel Kalkınma ve Fırsat alanlarının öncelikli araştırma alanları olarak belirlenmesi, Tıp, Diş Hekimliği, Eczacılık ve Sağlık Bilimleri Fakültelerine sahip olan Üniversitemizin bu zengin sağlık altyapısının özellikle biyoteknoloji ve biyomedikal araştırma ve teknoloji konularında çok daha etkin bir şekilde değerlendirilmesi ve disiplinlerarası çalışma gruplarının oluşturulmasıyla Üniversitemizin araştırma çıktılarının nitelik ve nicelik olarak arttırılması sağlanacaktır.

SANAYİ İŞBİRLİĞİ VE ÜRETİM MERKEZLERİ KURACAĞIZ

Üniversite Sanayi İşbirliği Koordinasyon ve Üretim Merkezi kurulacaktır. Ülkemizin gösterdiği ileri teknolojik atılımlar ile savunma sanayi alanındaki yüksek ölçekli gelişimlere paralel olarak KTÜ'nün ve şehir sanayicilerinin bu bağlamdaki sorumluluklarını ortaya koyacak işbirliği ve eşgüdümle desteklenecek projelerin etüt edildiği bir merkez oluşturulacak, teknolojik bilgi ticari bir ürüne dönüştürülecek, milli ve yerli ürünler çıkararak ülkemiz ve milletimizin hizmetine sunulacaktır.


SANAT MERKEZİ TRABZON'A ÇOK YAKIŞACAK 

Özellikle Trabzon ilinin sahip olduğu tarihi kimlik, tarım ürünleri ve el becerileri akademik anlamda el atılmamış bir alan olarak durmaktadır. 1955 yılından beri bu alana yönelmemiş Karadeniz Teknik Üniversitesi'ni bu alanda şehir bileşenleri ile işbirliğine giderek doğrudan üretim yapan bir merkezin açılması ile üniversitenin öz kaynak kazanımının önünü açmanın yanı sıra şehrin ekonomik anlamda büyümesine katkı sunulacaktır.

Tarihi bir kent olan Trabzon'un ve ülkemizde ilk kurulan üniversitelerden olan KTÜ'nün kendilerine yakışır, şehirde bulunmayan, yöreye ait ve milli bir duruma gelmiş sanat ve sanatçıların kurumsal düzeyde ve akademik anlamda konumlarını geliştirmek üzere Sanat Merkezi kurulması sağlanacaktır. İnanıyorum ki; Sanat Merkezi Trabzon’a çok yakışacaktır.

Karadeniz Teknik Üniversitesi, şehirle bütünleşecek, şehrimizin milletvekilleri, belediyeleri, kamu ve siyaset kurumları, sivil toplum örgütleri ve kanaat önderleriyle hep birlikte Trabzon ilimiz başta olmak üzere bölgenin kalkınması ve gelişimine katkı sunmayı görev edinmiş olacaktır.

HABER MERKEZİ

BURAK ÇİMŞİT




 

Beğendim
0
Sevdim
1
Beğenmedim
6
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap