SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Diş labaratuar teknisyenleri feryat ediyor

Diş labaratuar teknisyenleri feryat ediyor

27 Ocak 2019 Pazar - 13:42




Diş laboratuvar teknisyenleri, çalışma mevzuatlarının iş prensiplerine uygun olmaması nedeniyle zorluk yaşıyor.





Karadeniz Gazetesi / Neslihan Yıldız -- Yeni bir yasa hazırlanması gerektiğini savunan Trabzonlu Diş Laboratuvar Teknisyeni Yusuf Yılmaz, “İtilip kakılmaktan bıktık. Nerde bizim yasamız? Nerde bizim hakkımız? Nerde bizim bordromuz?” diye isyan etti

Ülkemizde binlerce diş teknisyeni çalışma mevzuat yasalarının yenilenmesini bekliyor. Trabzon’da da diş laboratuvar teknisyenleri çalışma mevzuatı yasasının uygun olmadığı için zorluk yaşıyor. Trabzon’da 31 yıldır diş laboratuvar teknisyeni olarak görev yapan 53 yaşındaki Yusuf Yılmaz, mesleğinin artık bitme noktasına geldiğini belirtti. Birim fiyat cetvelinin olmadığı mesleğinde, özelleştirilen hastaneler ve ihaleyle alınan işler dolayısıyla iş yapamaz hale geldiğini söyleyen Yılmaz, yeni bir yasa ile bu durumun düzeltilmesi talebinde bulundu. İhaleyle alınan işlerde tüm bölgenin ihaleye katılmasıyla işlerinin zorlaştığını söyleyen Yusuf Yılmaz, “Herhangi bir meslek odamız yok, dernek üyeliğiyle derdimize çare bulamıyoruz” dedi.

iŞi BiLiYORLAR, UYGULAMAYI BiLMiYORLAR

Trabzon’da kapasitesi olan diş laboratuvarı sahiplerinin en az lise mezunu olduğunu savunan Teknisyen Yusuf Yılmaz “Hastane kurulmuş, okuldan diploma alan bekliyor, nasılsa diş hekimliğini kazandım işim hazır diye. Tamam güzel diş hekimi olmuşlar ama ne kadar işi biliyorlar. Bu tarz mezunlar işi öğrenmiş ama uygulamayı bilmiyor. Sen kalkmışsın hastanelere hekim atamaları yapmışsın. Sözde vatandaşa hizmet edecekler” dedi.

HESABINI YAPAMADILAR


Yılmaz, “Gelelim diş teknisyenlerine. Asıl mesele burada, imalat yapılan yer burası. Bu imalat nasıl yapılıyor, kimler bunu yapabiliyor, ne kadar yapabiliyorlar, ne kadar hizmet verebilecekler bunun hesabını yapmamışlar. Her laboratuvarın başında işi bilen biri var o da bir dalını biliyor hepsini değil. Türkiye’de bu işin altından kalkabilecek diş teknisyeni var mı? Bizim burada odamız yok, Ankara’da var orası da bir şey yapmıyor. Bizim sadece diş teknisyenleri derneğimiz var. Bize sahip çıkan kimse yok” diye konuştu.

BiZi BiRBiRiMiZLE SAVAŞTIRDILAR

Yılmaz “Neden 10 yıldır ihale yapıyoruz. Bizi savaştırdılar birbirimizle, her şeyimizi batırdılar. Yaşım 53. 31 yıldır bu mesleği yapıyorum. İhale işini Türkiye genelinde açmışlar ama bölgecilik var. Malzemelerimiz çok pahalı, bir işi yaparken yanlışlık yapma lüksümüz yok. İşçimin parasını ödemek için evimi arabamı sattım. Bu ihale işinden en çok zarar görenlerden biriyim ben. Böyle ihale sistemi olmaz. Bu adamlar ne yapıyor diye soran, perdenin arkasını gören yok. Bu Sağlık Bakanlığı’nın suçu. Bu işi düzeltmek zorundalar” ifadelerini kullandı.

BU SORUN TAMAMEN SiYASi iRADE

Trabzon Diş Teknisyenleri Derneği Başkanı Fethi Küçükalioğlu ise “Diş laboratuvarı teknisyenleri hakkında çalışma mevzuatı var ama oda olamadıkları için laboratuvarlara belirli bir fiyat bordrosu kotası getiremiyoruz. İnternet üzerinden açılan ihalelere bütün iller katılıyor. Bunun çözümü siyasi irade olmalı. Biz bunu defalarca dosyalar halinde ilgili makamlara sunduk” ifadelerini kullandı.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
1
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap