SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 20.05.2024

Olaylar ve Yaşananlar | 20.05.2024

20 Mayıs 2024 Pazartesi - 08:57




Olaylar ve Yaşananlar | 20.05.2024





VATANDAŞIN BİR NUMARALI GÜNDEMİ!

Türkiye’de açık kapı politikası ve Avrupa’dan alınan fonlar ile ülkemize sokulan milyonlarca sığınmacının yarattığı krizler, hükümetin uyguladığı bozuk ekonomi politikası ile bir araya gelince hayat pahalılığı ve enflasyon zirve yaptı. Bu kriz sonucunda Türk halkı aldıkları maaş ile fahiş fiyatlar karşısında güç bela geçinmeye çalışırken bir yandan da krizi yönetirken ekonomi alanında eğitim almış kişiler kadar bilgi sahibi oldu. Vatandaş geçim derdi ile hesap kitap işinde adeta uzman oldu. Trabzon’da vatandaşlara Karadeniz Gazetesi ve mikrofon uzattığımızda aldığımız cevaplar da bunu gösteriyor. Serdar Gürbüz; “Sabah kalkıyoruz akşama nasıl çıkarız hesabı yapıyoruz. İnanın artık daha ayakta kalacak gücümüz yok.” Ayşe Demirci; “Zamlar sayesinde matematik dehası olduk, evi nasıl geçireceğiz hesabı yapa yapa.” Murat Kanca; “Allah aşkına biri bu gidişata dur desin.” Ayfer Çakmak; “Artık istediğimizi yemek ve giymek hayal oldu.” Onur Kaplan; “Bıraksınlar boş konuşmayı, boş gündemleri, bizim tek derdimiz ekonomi.”

PEKŞEN BIYIK’I İKNA ETTİ Mİ?

CHP Yomra İlçe Başkanı Galip Pekşen partisinden ayrılan Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’ı yakın markaja almış durumda. Bağımsız belediye başkanı olarak göreve devam eden Bıyık’ın AK Parti’ye mi CHP’ye mi geçeceği henüz netlik kazanmadı. Bıyık’a hem AK Parti cephesinden hem de CHP cephesinden zaman zaman nezaket ziyaretleri adı altında “Partimize katıl” daveti gelmekte. Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık şu aşamada beklemede. CHP Yomra İlçe Başkanı Galip Pekşen ise Bıyık’ın peşini bırakmama noktasında kararlı. İnce eleyip sık dokuyor. CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez de Pekşen ile irtibatlı gelişmeleri takip ediyor.

ARTVİN’İN ÜSTÜ DAHA DEĞERLİ

 Ankara’da faaliyet gösteren Artvin dernekleri CHP Artvin Milletvekili Av.Uğur Bayraktutan’ı ziyaret ederek TBMM’de ortak bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Aşağı-Yukarı Maden Ankara Derneği, Ardanuç Karsniya Derneği, Yusufeli Demirdöven Köyü Derneği, Adana Hod Derneği, İstanbul Çevre Platformu, Bursa Hod Derneği, Artvin Deriner Baraj Köyleri Derneği, Ardanuç Derneği ve Kılıçkaya Derneği, TBMM’de Artvin’in doğasını, çevresel sorunlarını düzenlediği basın açıklamasıyla dile getirdi. Artvin’in, çevresinin, doğasının, insanın plansız ve sınırsız yapılan maden çalışmaları, HES gibi çalışmalarla risk altında olduğu aktarılan basın açıklamasında “Artvin’in üstü, altından daha değerlidir” denildi.

MHP’DE KAMP BAŞLADI!

Milliyetçi Hareket Partisi'nin Genel Başkan Devlet Bahçeli başkanlığında Kızılcahamam'da düzenlediği, "Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı" dün başladı. Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı adıyla düzenlenen kampta, MHP'nin 3 ana tema, 9 ilke ve 100 madde ile açıklanan seçim beyannamesinde yer alan başlıklar değerlendirilecek. Akademisyenlerin de katılacağı kampta, "Belediyelerde Stratejik İletişim ve Yönetim Modeli" ve "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüşümü-Riskli Yapılar ve Kentsel Dönüşüm" konularında belediye başkanlarına sunum yapılacak. Kampta, partinin yerel seçimlere yönelik "Üretken Belediyecilik" adıyla hazırlanan seçim beyannamesi çerçevesinde, öncelikle şehircilik anlayışıyla doğal afetlere karşı belediyelerin yapması gerekenler ve kentsel dönüşüm konuları da ele alınacak. Kızılcahamam'da düzenlenen kampa, MHP'li 218 belediye başkanının katıldığı bildirildi.

HAMZA BAŞKAN AK PARTİ’YE GEÇER Mİ?

Arsin Belediye Başkanı Hamza Bilgin, girişimci ve üreten kadınları desteklemek için anlamlı bir adım atarak ev ekonomisine katkıda bulunmak isteyen kadınlara ovarlok makinesi hediye etti. 31 Mart yerel seçimlerinde Yeniden Refah Partisinden aday olarak girdiği Arsin Belediye Başkanlığını kazanan Hamza Başkan yoğun bir çalışma temposu içinde. Kısa sürede kendini ilçeye kabul ettiren oy veren-vermeyen her kesimin gönlünü kazanan Arsin Belediye Başkanı Hamza Bilgin ile ilgili sosyal medya üzerinden AK Parti’ye geçeceği yönünde bazı iddialar atıldı. Başkan Bilgin “Bu iddiaların aslı astarı yok, biz işimize bakıyoruz” mesajı verdi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap