SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Yavuz Aydın'ın Sera Gölü İsyanı

Yavuz Aydın'ın Sera Gölü İsyanı

14 Ekim 2023 Cumartesi - 08:51




İYİ Parti Trabzon milletvekili Yavuz Aydın Sera Gölü hakkında soru önergesi verdi.





İyi Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın Akçaabat'ta bulunan Sera Gölünün Turizmden hakkettiği payı alamadığını belirterek Türkiye Cumhuriyeti Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'ye bir soru önergesi verdi.

Yavuz Aydın Soru önergesinde şunlara değindi;

Akçaabat Yıldızlı'da bulunan Sera Gölü, Trabzon Şehri'nin önemli turizm noktalarından bir tanesidir.




Malesef Sera Gölü kirliliği yüzünden hak ettiği değeri görmemektedir. 

Sera Gölü'nün kirliliğinin önlenmesi ve temizleme çalışmaları hakkında Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Sayın Mehmet Özhasaki'ye aşağıdaki soruları sordum.




1)Gölü besleyen ırmakların alüvyon ve gölün yapısını bozacak maddeleri taşımaması için bakanlık olarak herhangi bir çalışma yaptınız mı? Yapıldıysa bu çalışmalar nelerdir?

2)Sera Gölü’nü evsel, tarımsal ve kimyasal atıklardan korumak için bakanlık olarak çalışmalar yaptınız mı? Yaptıysanız bu çalışmalar nelerdir?

3)Sera Gölü çevresindeki köy ve beldelerde bulunan evlerin giderlerinin göle dökülmemesi için altyapı çalışması düşünülmekte midir? Düşünülmekte ise ne zaman düşünülmektedir?  




4)Yıldızlı Sera Deresi Islahı kapsamında yapılması planlanan çökeltim havuzu hangi aşamadadır? Çökeltim Havuzunun inşası ne zaman bitecektir?

5)Sera Gölü’nün temizlenmesi konusunda Bakanlığınızca yaptığınız çalışmalar var mı? Varsa bu çalışmalar nelerdir?




6)Sera Gölü’nü etkileyen, hayvancılık faaliyetlerinden kaynaklı kirliliğin ve tarımsal kirliliğin önlenmesi için çalışmalarınız var mı? Varsa bu çalışmalar nelerdir?
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap