SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Mustafa Bıyık'tan Erdoğan'a Cevap

Mustafa Bıyık'tan Erdoğan'a Cevap

28 Temmuz 2024 Pazar - 16:40




Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerine Mustafa Bıyık'tan 'Bilgilendirme' cevabı geldi.





Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘CHP’li belediyelerin borçları’ konusunu gündemde tutmaya devam ediyor.

Erdoğan, Rize’de yaptığı konuşmada,” Borçların üzerine yatmak istiyorlar, gereken adımlar atılacak” mesajını verdi.

SGK'ya en fazla borcu olan ilk 5 belediyenin CHP'li olduğunu savunan Erdoğan, toplam borcun “yüzde 68'i CHP'li belediye ve iştiraklerine ait” dedi.

Cumhurbaşkanının muhalif belediyelere SGK borcu göndermesi üzerine, yine muhalif bir belediye olan Yomra belediyesinden karşılık geldi.

Belediyelerin SGK’ya olan borçlarının tahsil edileceği şeklinde kamuoyunda yer alan gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Bıyık, “Belediyemizin ve belediyemiz şirketleri Yomra Bel Kent A.Ş ve Personel Şirketimizin, SGK’ya bir lira dahi prim borcu yoktur” dedi. 

Göreve geldikleri ilk günden itibaren SGK ödemelerini düzenli olarak yaptıklarını kaydeden Başkan Bıyık, “Şimdiye kadar yaklaşık olarak 50 milyonun üzerinde SGK ödemesi gerçekleştirmişiz. Bu ödemeleri yapmasaydık ilçemize 50 milyonluk daha hizmet kazandırabilirdik. Lakin bizler bir yandan hizmetlerimizi yaparken bir yandan da SGK primlerimizi düzenli olarak ödemeyi tercih ettik. Belediyelerin kamu kurumlarına borcu olmamalıdır. Bundan sonra da SGK primlerini düzenli olarak ödemeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

BİR KURUŞ BORCUMUZ YOK!

Yomra belediye başkanı Mustafa Bıyık gündemdeki belediyelerin SGK borçları ile ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak ;

Günlerdir kamuoyunu meşgul eden belediyelerin Sgk ya olan borçları ve bu borçların tahsil edileceği konusunda bende bir bilgilendirme yapmak istiyorum... Yomra belediyesi olarak Sgk ya borcumuz bulunmamaktadır... Herkese iyi pazarlar diliyorum...

BURAK ÇİMŞİT

Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap