SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Trabzon'da kaç mükellef ceza yedi

Trabzon'da kaç mükellef ceza yedi

20 Şubat 2015 Cuma - 12:00




Trabzon'da 2014 yılında 23 bin 800 mükellef denetlendi, denetlemelerde 1 milyon 83 bin 234 TL usulsüzlük cezası kesildi.





Trabzon’da 26. Vergi Haftası Kutlamaları etkinlikleri başlıyor.

Konuyla ilgili Trabzon Vergi Dairesi Başkanı Ayhan Yaman bu yıl yıl 23 Şubat -01 Mart 2015 tarihleri arasında kutlanacak olan Vergi Haftası münasebetiyle ilgili bilgi verdi.

Yaman, Vergi Haftasının amacı vatandaşların vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlıklarını arttırmak olduğunu belirterek, “1990 yılından itibaren tertip edilen ve geleneksel hale gelen vergi haftasının yirmi altıncısı bu yıl 23 Şubat -01 Mart 2015 tarihleri arasında kutlanacaktır. Vergi Haftasının amacı vatandaşlarımızın vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlıklarını arttırmak, toplumda ve özellikle yarının mükellefleri ya da yöneticileri olacak gençlerimiz üzerinde sağlıklı bir vergi bilincini oluşturmak ve idare-mükellef ilişkilerini uyumlu hale getirmektir. Trabzon Vergi Dairesi Başkanlığı olarak bu etkinliklere ve amaçlara paralel bir şekilde, vergi haftasının 26. yılında mükelleflerimize hoşgörü ve güler yüzlü nasıl hizmet vereceğimiz hususunda motivasyondan, eğitimden, iş ve işlemlerimizin tanıtılmasına varıncaya kadar bir dizi etkinlik planlamış bulunmaktayız. Etkinliklerimiz 23 Şubat Pazartesi günü saat 09.00’da Atatürk Anıtına çelenk konulması ile başlanacak olup, hafta boyunca devam edecektir. Etkinliklerimiz arasında Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımızın ziyaret edilmesi, Ticaret ve Sanayi Odasının ziyaret edilmesi, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının ziyaret edilmesi, alışveriş merkezinde bilgilendirme ve danışma stantlarının açılması vb. birçok faaliyet yer almaktadır.Vergi Haftası kapsamında gelir ve kurumlar vergisi rekortmenlerimize yönelik, bu sene farklı bir uygulamaya gidilmiş, yüksek düzeyde vergi ödeyen mükelleflerimize kendi iş yerleri dahilinde plaket verilmesi planlanmıştır. Bu kapsamda gelir ve kurumlar vergisi mükelleflerimizden 2013 yılı beyan bilgileri itibarıyla ilk sıralarda yer alanlar başta olmak üzere, mükelleflerimiz işyerleri dahilinde ziyaret edilecektir” dedi.

Etkinlikler arasında Kızılay’a kan bağışının da yer aldığını ifade eden Yaman, “Kızılaya kan bağışında bulunulması, çocuk yuvası ziyaretleri de Başkanlığımız personeli tarafından yürütülecek faaliyetler arasında yer almaktadır.Ayrıca öncelikle geleceğimiz olan çocuklarda vergi bilincini oluşturmak için birçok okulumuzda konferans düzenledik. İlkokul-ortaokul çağındaki çocuklarımıza Başkanlığımız birimleri ile vergi daireleri gezdirilmek suretiyle tanıtılacaktır. Genç nesillerde vergi bilincinin daha küçük yaşlarda gelişmesini sağlamak üzere Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yapılarak ilk, orta, lise ve dengi okullarda santranç yarışması düzenlenmiş olup, dereceye öğrencilerimize tablet bilgisayar hediyeleri Başkanlığımız tarafından verilecektir” diye konuştu.

Öte yandan 2014 yılında 23 bin 800 mükellef denetlenmiş 56 mükellefe hâsılat tespiti yapılmış, aynı dönem içinde 44 yeni mükellef tesisi yapılarak 1.083.234,00.-TL Özel Usulsüzlük Cezası kesildi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap