SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Türkiye-Hollanda ticaret köprüsü

Türkiye-Hollanda ticaret köprüsü

24 Şubat 2015 Salı - 16:43




Hollanda ile Doğu Karadeniz arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için ortak çalışmalar ve projeler yapmak üzere işbirliği protokolü imzalandı





Hollanda ile Doğu Karadeniz Bölgesi arasında ilişikleri geliştirmek üzere işbirliği protokolü imzalandı. Hollanda Türkiye Ticaret Odası, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı arasında yapılan protokole göre kurumlar arasında geliştirilecek ortak çalışmalar, araştırmalar ve projeler ile Hollanda’nın Doğu Karadeniz ile işbirliğinin artırılması öngörülüyor.

İLİŞKİLERİ GELİŞTİRMEYE ADIM ATILMIŞTIR

Protokol tarafları Hollanda & Türkiye Ticaret Odası Başkanı Ethem Emre ile Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Yardımcısı Vahit Ketboğa arasında imzalandı. İmza töreninde yaptığı açıklamada TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, işadamlarının eşleştirilmesi ile Hollanda ile Türk işadamları arasında işbirliğini sağlayarak Doğu Karadeniz Bölgesinin Kalkınmasına katkı sağlamayı amaçladıklarını söyledi. Hacısalihoğlu, “Gerek Trabzon’da gerekse Hollanda’da iş potansiyellerini ortaya koymak için en kısa zamanda bir ön çalışma gerçekleştireceğiz. Sektör olarak karşılıklı imkânları belirlemeye çalışacağız. Aynı zamanda bölgemizdeki organize sanayi bölgelerinde bulunan arsa imkânlarımız söz konusudur. Bu imkânlarımızı yatırımların gerçekleşmesi anlamında paylaşacağız” dedi. Hacısalihoğlu, “Hollanda ve diğer Avrupa ülkelerinde birçok Türk iş adamımız bulunmaktadır. İşbirliğimiz bu anlamda çok geniş bir kitleyi kapsamaktadır. Bölgemizdeki ihracatı ve ihracat yapan firmaları artırma eğilimindeyiz. Bu bakımdan bu protokolün şimdiden hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

KÖPRÜ OLACAĞIZ

Hollanda & Türkiye Ticaret Odası Başkanı Ethem Emre de yaptığı konuşmada, protokolün taraflara hayırlı olmasını diledi. Kendisinin de bir Trabzonlu olduğunu kaydeden Başkan Emre, “Birlikte çalışacağız. Elbette Hollanda Doğu Karadeniz ve Avrupa ülkeleri arasında güzel bağlantılar kuracağız” şeklinde konuştu.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap