SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Turup, Uzungöl'ü sollayacak!

Turup, Uzungöl'ü sollayacak!

07 Mart 2017 Salı - 09:00








Dubai asıllı Armada grubunun Araklı'nın doğa harikası alanlarından Turup'a yapacağı turizm kompleksi doğrusu bizi çok heyecanlandırdı. Turup gibi Trabzon'da deniz manzaralı, geniş düzlükleri olan, çam ormanlarıyla kaplı bir turizm alanı yok. Denize hakim bir noktada bulunan Turup'a turistik tesisler yaparak buradan ekonomik girdi sağlamak en doğru yoldu. Ve böylesine güzide bir alanın turizme kazandırılacak olması bizi son derece sevindirdi.

İLK KEZ BİZ DUYURDUK

Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi ile yaptığımız haberlerle yerel basında ilk kez Turup'un adının duyulmasını sağlamıştık. Geçmiş yıllarda, Turup'a çöp alanı yapılacağıyla ilgili haberler bir anda dikkatleri Turup üzerinde toplamıştı.

Halkın bu konuya olan tepkisini defalarca haber yaparak projeden vazgeçilmesini sağlamıştık. Birkaç yıl önce buranın çöp alanı yapılmasıyla ilgili haberleri duyduğumuzda bunun ne kadar saçma ve aptalca bir düşünce olduğunu birçok kez dile getirmiştik. Böylesine doğa harikası bir yere çöp alanı fikri gerçekten de akla ziyan bir projeydi. Şimdi akl-ı selim galip geldi ve çöp tesisi yerine Turup'a dev turizm kompleksi yapılacak.

Turup'un çöp alanı olmaması için Araklı BelediyeBaşkanı Recep Çebi çok mücadele etti. Çebi'yi bu mücadelesinde o dönemin İl Genel Meclisi üyesi Yahya Tilki ile Selahaddin Çebi de yalnız bırakmadı.


DUBAİ ASILLI ARMADA GRUP YAPACAK

Şimdi ise Turup turizm projeleriyle gündemde... Geçen yıl, DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, Armada Grup patronu Dubaili iş adamı Mohammed Rahif Hakmi'yi Trabzon'a davet ederek Turup'u kendisine gezdirmişti. Bu gezi sırasında Hakmi, buraya hayran kaldığını ve yatırım yapmak istediğini bizzat kendi ağzıyla dile getirmişti.

Peki, sonra ne oldu? Araklı dönüşünde Hakmi’ye Kaşüstü’ndeki Dünya Ticaret Merkezi’nin yeri de gösterildi. Hakmi, o alana 4 ve 5 yıldızlı oteller yapmayı kabul etti ancak Turup’u ısrarla istediğini de söyledi. Ve Hakmi, “Turup’a marinası, hastanesi ve alışveriş mekânlarıyla muhteşem bir tatil köyü planlıyoruz” dedi.

İmar haritaları hazırlanması gerekiyordu, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu süratle bu işi tamamladı. Projenin hayata geçmesi halinde, Armada Grup'un Turup'a 1-5 milyar dolarlık yatırım yapacağı tahmin ediliyor.  Bir zamanlar çöp tesisi yapılması konuşulan Turup, eğer Dubaili yatırımcılar projelerinden caymazsa belki de Uzungöl ve Sümela ile yarışacak!

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap