SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Üreticini parası nerede!

Üreticini parası nerede!

08 Kasım 2015 Pazar - 08:27




Trabzon Fındık Üreticileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Kurucu Başkanı Kamil Reis, 9 yıldır üreticinin parasını vermeyen Fiskobirlik yönetimine at





Trabzon Fındık Üreticileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Kurucu Başkanı Kamil Reis, 2006’ta Fiskobirlik’e fındık verdi ve geçen 9 yıl geçmesine rağmen ürününün parasını alamadı. Konuyu mahkemeye taşıdıklarını ve mahkemenin kendilerini haklı gördüğünü, Yargıtay’ın da kararı uyguladığını belirten Kamil Reis, çok sert konuştu. “Mahkeme kararı olmasa bizim hakkımız yok muydu?” diyen Reis, “Elimizde karnemiz var. Getirdik kamyonla fındığımızı tarttık, teslim ettik. Karnelerimize verdiğimiz fındığımızın kilosu işlendi. Bunlar olmazsa da orada bir resmiyet var. O resmiyeti elinde taşıyan kişi alacaklıdır ve haklıdır” diye konuştu.

BUNLAR BATAKÇI

“O karnelerle alacaklarımızı almamalı mıydık?” diyen Reis, “Bir ay, iki ay, üç ay, dört ay geçti. Ödemediler, biz de mahkemeye verdik. Mahkeme kararları var. Türkiye’de mahkeme kararlarına da bakılmıyor. 9 sene geçti. Bu mahkeme kararlarının üzerinden de yaklaşık 5 sene geçti. Bizim hakkımız niye verilmiyor? Borcu olan kişi borcunu vermezse ne diyoruz ona? Batakçı. Fiskobirlik batakçı değil mi şimdi?” ifadelerini kullandı.

NEREDE BİZİM PARALAR

Reis, “Trabzon’daki Fiskobirlik’e gittim baktım binalar Fiskobirlik tarafından kiraya verildi. O binalar kimin? Çiftçinin, yani bizim. Nasıl verdiniz bunları çiftçi olmayan kuruluşlara? Yüklü yüklü kiralar alınıyor. Ne oluyor o kiralar? Eskisi gibi yönetim var eskisi gibi genel başkan var alınan kiralar toplanıyor orada yönetimdeki üçkağıtçılara veriliyor. Ellerinden geldiği kadar da o aylıkları arttırmaya çalışıyorlar. Eee, bizim paralarımız nerede?” diye konuştu.


VATANDAŞ DÜŞMANIDIR

“İki kişi arasında alacak verecek oldu mu, ödenmedi mi, bir kavga gürültü olur. Biri öbürünü vurur, bir şeyler yapar. E biz de birini mi vuralım? Bu adamların üçkağıtçılık yaptıkları belli. Devleti idare edenler kim? Hükümet. Peki bunlar idare ediyor devleti de Fiskobirlik denilen kurum ki bu kurum Atatürk’ün isteği üzerine kurulmuştur. Fiskobirlik’i bu duruma düşürenler bir nevi Atatürk düşmanıdır. Bizi çiftçi olarak bu duruma bu şekle getirenler vatandaş düşmanıdır. Dolayısıyla benim düşmanımdır” diye konuştu.

HİÇ UMURLARINDA DEĞİL

“Devlet suçlu değil, devleti idare eden suçludur” diyen Reis, şunları kaydetti: “9 senedir batakçılık yapıyorlar. Devletin en üstündeki bu durumdan haberi olan hükümet sesini çıkarmıyor ve üçkağıtçıyı koruyor. Hiç umurlarında değil. Bu nasıl vatandaşlık, bu nasıl yetkililik?”

Fatih İSAK

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap