SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Yaktın bizi AKSA

Yaktın bizi AKSA

28 Kasım 2016 Pazartesi - 08:16




Giresun’da elektriksiz kalan köylü, yetkililere dilekçe verip kendi imkanlarıyla başka yayladan hat alarak iki trafo oluşturdu. Bunu fırsat bilen AKSA





GİRESUN - Bulancak ilçesinin en büyük köylerinden olan Tandır’ın 200 haneli Hasandede Yaylası 4 yıldır elektrik çilesi çekiyor. Elektrik aboneliklerinin gerçekleştirilmemesinden şikayetçi olan halk da elektrik abonesi olmak istiyor.

AKSA REDDETTİ

Tandır Köyü Muhtarı Koç, elektrik sorununu çözmek için birçok çalışma yaptıklarını fakat bir türlü köy halkının derdine derman olamadıklarını söyledi. Tandır köyüne bağlı Hasandede Yaylası’ndaki elektrik sorununun 4 yıldır devam ettiğini belirten Koç, “Köyümüze elektrik getirmek için AKSA’ya başvurduk ancak bize ‘2012 yılında başvuru yapmış olsaydınız aboneliğiniz sağlanabilirdi. Şimdi ise Valilik ve İl Özel İdare’nin köy yerleşik alanı ve civarının tespitini yapması gerekiyor’ dediler. Biz de buna karşılık valiliğe ve İl Özel İdare’ye başvurduk. İl Özel İdare yetkilileri de köyümüzün elektrik abonesi yapılmasında sakınca görmedi. AKSA ise talebimizi geri çevirerek bizleri mağdur etti’’ ifadelerini kullandı.

ABONELİK VERMEDİLER

Köylerine bağlı Pazarsuyu Yaylası’nın enerji hattından kendi emekleriyle elektrik çekerek 2 elektrik trafosu oluşturduklarını anlatan Koç, “Kendi emeklerimizle halkımızı mağdur etmemek için Pazarsuyu Yaylası’nın elektrik hattından yaylamıza elektrik çekip 2 tane trafo yaptık. Trafolar da abone olmadığı için kaçak kullanım diye değerlendiren AKSA kullanılan elektriğin 2,5 katı kadar fatura çıkardı. Elektriği kendi çabalarımızla köyümüze bağladık fakat sorunlar devam ediyor. Bizim cezamız ne zaman bitecek’’ diye konuştu.


YETKİLİLERE SESLENDİ

Koç, “Başta Başbakan Yardımcımız Sayın Nurettin Canikli ve Giresunlu tüm milletvekillerini göreve davet ediyorum. Devletimiz birçok güzel yatırıma imza atıyor. İnanıyorum ki bizim sorunumuzu da en kısa zamanda çözüme kavuşturacaklardır’’ diye konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap