SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Yasa tasarısı geri çekilmeli!

Yasa tasarısı geri çekilmeli!

21 Şubat 2015 Cumartesi - 09:47




 Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) Trabzon Şube Başkanı Tamer Özlü, Meclis’te görülen ve kavgalara neden olan İç Güvenlik Yasa tasarıs





Özlü, yasa tasarısının geri çekilmesi gerektiğini söyledi. Paketin Türkiye’yi sıkı yönetim günlerine getireceğini ileri süren Özlü, "Yasalaşması durumunda, AKP iktidarının fiili polis devleti uygulamalarını kurumsallaştıracak olan paket, 12 Eylül dönemi faşizminin tekrar yaşanmasına yol açacaktır. Kişi hak ve özgürlüklerine, özel hayatın gizliliğine, hukukun üstünlüğü ilkesine yönelik pek çok müdahale içeren ve bu haliyle anayasaya açıkça aykırı olan paket, AKP’nin iktidarını koruma amacına hizmet edecektir. Özellikle Gezi olayları ve 17 Aralık operasyonunun ardından toplumsal muhalefeti bastırmak amacıyla faşizan uygulamalarda sınır tanımayan ve vatandaşları potansiyel suçlu gören AKP, şimdi bu uygulamalarına yasal kılıf yaratma peşindedir" dedi. Özlü, "AKP hükümeti ancak faşist diktatörlüklerde görülen bu düzenlemeyi derhal geri çekmelidir. Eğitim-İş olarak siyasi iktidarın demokrasiyi hedef alan faşist uygulamalarına karşı haklarımızı savunmaktan, gerçek demokrasi için mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz" diye konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap