SON DAKİKA



Haber > Magazin > Kim dost, kim düşman!?

Kim dost, kim düşman!?

15 Temmuz 2016 Cuma - 11:05








Mevcut iktidarın en iyi yaptığı şey, kavramların içini boşaltıp, farklı anlamlar yüklemek suretiyle, seçmenlerinin algısını yönetmek... Amaç (yalan yanlış) siyasetlerine onay...İktidarın özellikle de Erdoğan’ın usta olduğu bu alanda,Arapça kelimeler sözde güncelleştirilirken,referans olarak da dini kullanılıyorlar.

CB Erdoğan “Türkiye vatandaşı olmak isteyen Suriye’li varsa vatandaşlık vereceğiz... Ülkemizin belli yerlerine yerleştirelim.TOKİ’nin elinde boş konutlar var...” mealinde ki söylemini  “anlamlandırmak”, kamuoyundan gelebilecek “tepkileri yumuşatmak” adına, “Ensar ve Muhacir” kavramlarını(olayını)kullanmıştır... Olayı günümüzle özleştirmesi,tamamıyla algı yönetmekteki ustalığıdır.

Önce CB Erdoğan’ın “Sizler muhacir oldunuz. Mecburiyet içerisinde yurtlarınızı terk ettiniz.Bizler de ensar olduk sizin için tüm imkânlarımızı seferber ettik.”Diyerek farklı manalar yüklediği,“Muhacir ve Ensar’ın” zaman ve mekân olarak, gerçekte ne ifade ettiğine bakalım…

Muhacir: Mekke’nin fethine kadar geçen süre içinde, dini uğruna, evini-barkını, malını-mülkünü,âilesini, kabîlesini,akrabasını, bütün varlığını Mekke’de bırakarak peygamber efendimizin izniyle Medine’ye göç eden Mekke’li Müslümanlara “Muhâcirler” adı verilmiştir Ensar: Ensar, Arapçada “yardım edenler, yardımcılar” demektir.Mekkeli Müslümanlara yardım eden Medineli Müslümanlara da Ensar denir. Peygamberimiz Ensar ve Muhaciri kardeş ilan etmiş, onlar da bu kardeşliği gerçekten uygulamışlardır.

Günümüze gelirsek;


Suriyeliler ilk etapta birer sığınmacıdırlar.Daha sonra mülteci durumuna gelirler. “Sığınmacı”ve “mülteci” biri Türkçe, biri Arapça iki sözcük olup, ikisi de aynı anlamdadır. Yani “sığınan kişi” demektir. Ama Türk hukuku buna bir ayırım getirmiş ve bu iki sözcüğe farklı anlamlar yüklemiştir.Buna göre kişi 1951 Cenevre Sözleşmesinde belirtilen nedenlerden dolayı bir başka ülkeye sığınmak için başvurduğunda “sığınmacı” dır. Hakkında gerekli araştırmalar yapılıp iddialarının doğruluğu kanıtlandığında ise “mülteci” olur ve kendisine “ mülteci statüsü” verilir.

Şimdi, “Suriye’nin başındaki zalimdir işi bu noktaya getiren. Varil bombalarıyla,konvansiyonel silahlarla,tankla, topla kendi vatandaşlarını öldüren Beşar Esad’dır”,“Türkiye’nin yaptığı iyiliği hiç kimse Suriye’lilere yapmadı” diyerek şirinleri oynasalar da, Suriyeliler,yaşadıkları acılara sebep olarak AKP hükümetini ve Erdoğan’ı görmektedirler...

Demem o ki, daha düne kadar Tarih kitaplarında çocuklarına Türkiye düşmanlığı aşılayan, haritalarında,Hatay’ı ülke sınırları içinde gösteren,Osmanlı miraslarını yok sayan aynı Suriye/liler için yapacağınız ilk iş önce, onların Türk Milletine karşı ön yargılarını ve kinlerini kırmak olmalıdır.

Suriye topraklarındaki Osmanlı mirasını bütün güzelliğiyle yansıtan önemli eserlerden biri olan Süleymaniye Külliyesi’nin bahçesinde yakın zamana kadar bir askerî müzenin bulunması,üstelik müzede bulunan uçakların yönünün külliyenin içindeki Süleymaniye Camii’ne dönük olması, tarihsel kinin ve kompleksin neticesi değil midir?

Şimdi üstelikte, sizin onayınızla savaş açtığınız Suriyelileri Muhacir, kendinizi Ensar ilan ediyorsunuz...Demem o ki, toplum hafızasında,dostlukların da,düşmanlıklarında derin izleri vardır... Üstelik tarihi başkaları tarafından yazılmış ve yıllarca  beyinlerine nifak tohumu ekilmiş bir toplumdan bahsediyoruz.


Bu sefer açık açık uyarıyoruz.Batı yönlendirmesiyle alacağınız Suriye/li kararları yarın, Türk Milletinin genlerini bile bozacak yanlışlar üretecektir.Kardeşlik, ortak hafıza, ortak kültür, ortak inanç gerektirir. Kardeşlerinizle, geleceğe dönük idealleriniz ve hayalleriniz vardır.

Kimse Türk’ün emeğine, ekmeğine,kaderine başka kaderlerin yükünü,sorumluluğunu yüklemesin.Vefaysa vefa, merhametse merhamet... Asıl yardım, o insanları kendi topraklarında var etmektir.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap