SON DAKİKA



Haber > Magazin > Usta gazeteci Refik Erduran Karadeniz'de

Usta gazeteci Refik Erduran Karadeniz'de

09 Ocak 2016 Cumartesi - 17:10








Yazılı basının güçlü kalemi Refik Erduran birbirinden önemli yazıları ile pazar gününden itibaren siz sevgili okurlarımızla buluşacak. Usta gazeteci Refik Erduran Karadeniz ailesine katıldı. Erduran birbirinden önemli yazıları ile pazar gününden itibaren okurlarımızla buluşacak...

Erduran kimdir?

Refik Erduran İstanbul’da doğdu. Robert Kolej’den mezun olduktan sonra master eğitimini Cornell Üniversitesi’nde, askerliğini Kore Savaşı sırasında Türk Tugayı’nda yedek subay olarak yaptı. Milliyet gazetesinde başladığı köşe yazarlığını başka gazetelerde sürdürdü. Sırp faşistlerine karşı sembolik direniş diye 1995 yılında Bosna’ya giderek Kara Kuğular adlı seçkin birliğe katıldı; gördüklerini önce Milliyet’teki yazı dizisi, sonra Bosnalı Samuraylar kitabıyla kamuoyuna yansıttı.

Erduran kısa adı İTİ-UNESCO olan Uluslararası Tiyatro Enstitüsü Türkiye Merkezi’nin (Muhsin Ertuğrul ve Haldun Taner’den sonra) 1986 yılından beri başkanıdır. Aynı örgütün 1989’da Helsinki’de yapılan Dünya Kongresi’nde Uluslararası Yazarlar Komitesi Başkanlığı’na seçildi.

Bir anı kitabı, romanlar, yurtiçinde ve dışında film ve TV senaryoları yazdı. Devlet Tiyatroları, İstanbul Şehir Tiyatrosu, Sururi-Cezzar Tiyatrosu, Ulvi Uraz Tiyatrosu, Haldun Dormen Tiyatrosu, Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu, Kenter Tiyatrosu, Yunus Emre Tiyatrosu, Tiyatro İstanbul, Yeditepe Tiyatrosu, yerli ve yabancı başka topluluklar tarafından kırktan fazla oyunu sahnelendi. Bir düzineden fazla yerli ve yabancı ödül aldı.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap