A+ A-
Yorum
10

Ahmet Metin Genç’in performansı...

Yayın Tarihi: 15.03.2017 - 07:15 | Güncelleme Tarihi: 15.03.2017 - 07:14

Ortahisar Belediyesi’nin Avukat Başkanı Ahmet Metin Genç dün anayasa değişiklikleri ile ilgili konu için basınla bir araya gelince meraklandırmadı değil. Bir yanda hukukçu, diğer yanda siyasi Ahmet Metin Genç değişiklikleri harmanlama yapma konusunda oldukça başarılıydı denebilir. Basın mensuplarının özellikle “Burası Türkiye” gerçeği üzerinden hareketle sordukları sorulara Başkan Genç, hukukçu kimliğini tamamen bir kenara koymadan tatmin edici cevaplar verirken, bir yerde o da üniter yapı konusuna değinip, eyalet sisteminin asla söz konusu olmadığını belirtikten sonra; “Onun için Türk tipi diyoruz” ifadesini de ister istemez kullanmak durumunda kaldı.

VEKİLLER NE YAPIYOR?

 Derler ya ‘Görünen köy kılavuz istemez’ diye. Trabzon AK Parti Milletvekillerinin durumu da aynı görünen köy gibi olmuş. Kimin çok çalıştığı, Kimin kaçamak ‘eh işte bende çalışıyorum’ görüntüsü verdiğini AK Parti’nin üst yönetimi ve partililer iyi takip ediyor ve iyi biliyorlar. Şu günlerde yaşanan referandum süreci içerisinde sahada olan, koşan, her yere yetişmeye çalışan 16 Nisan’da, neden ‘evet’ verilmesi gerektiğini halka tane tane anlatan bir tek Salih Cora’yı görüyoruz. Zira partililerle de konuştuğumuzda Cora ismini bizlere veriyorlar. Vekiller içerisinde en zayıf halkanın ise Muhammet Balta olduğunu söylüyorlar. Balta’yı bir yerde göremediklerini en önemlisi gülmekten başka bir şey yapmadığını, halktan uzak durduğunu, ‘evet’i bile vatandaşın anlayacağı dilden net şekilde anlatamadığını belirtiyorlar. Söylenenlere baktığımızda Balta’nın parti nezdinde pek kredisi kalmamış. Neyse bu sorun milletvekili Muhammed Balta’yla partililerinin sorunu. Referandum süreciyle ilgili Ayşe Sula Köseoğlu’yla Adnan Günnar’ın karneleri de çok da iyi değil.

BASIN MENSUPLARI

SAHNE ALACAK

Bir yandan Anayasa oylaması, diğer yandan spor müsabakaları derken dinlenme imkanını ancak gece yarısı başlarını yastığa koyduklarında bulan basın mensupları için Türkiye Spor Yazarları Derneği Trabzon Şubesi, “Hepimiz Birlikte” adı altında bir eğlence ve moral gecesi organize etti. Bugün saat 20.00-22.00 arasında TSYD Başkanı Murat Taşkın’ın da danışmanlığını yaptığı Trabzon Ticaret Borsası’nın 8’inci katındaki salondaki buluşmaya tüm basın mensupları aileleri ile birlikte davet edildiler. Saz heyeti olarak Hasan Tahsin Öğretmen ve arkadaşları sahne alacaklar. Ama söz heyetini ise bizatihi basın mensuplarının kendileri oluşturacaklar. Kimisi şarkı, kimisi türkü söyleyecek. Kimileri de talk show yapıp, fıkralar anlatacaklar. Başkan Murat Taşkın, “Benden çiğ köfte ve ayran. Hanımlar ev yapımı lezzetler getirirlerse yok demeyiz” diye de mesaj göndermedi değil.