A+ A-
Yorum
10

Cora'nın açıklaması

Yayın Tarihi: 18.03.2017 - 07:01 | Güncelleme Tarihi: 18.03.2017 - 07:00

Öncelikle hiç kimseye ön yargılı olmadığımızın altını çizelim. Sezar'ın hakkını yeri geldiğinde teslim edenlerdeniz. Taraf olmadık, olmayacağız da. Doğru neyse sizlerin sesi, kulağı ve dili olmaya çalıştık. Sizler adına, kamu yararı adına ne yapıyorsak, ne yazıyorsak o yoldan gitmeye çalışıyoruz. Bazen yazılarımızda nalına da vuruyoruz, mıhına da. Bazen nasıra basıp kantarın topuzunu kaçırdığımız da oluyor. Hal böyle olunca ister istemez birileri üzülüyor, birileri kırılıyor, birileri yazılanları farklı yerlere çekmeye çalışıyor. Dedik ya, asla ön yargılı değiliz. 15 Mart Çarşamba günü 'Olaylar ve Yaşayanlar'köşemizde 'Vekiller ne yapıyor' başlıklı bir yazı kaleme aldık.

Bu yazıdan dolayı yazıda ismi geçen milletvekili Salih Cora bizlere açıklama yapma gereği duydu. Cora, açıklamasında, "Her bir milletvekilimizin tek bir hedefi var, o da bu güzel ülkeye hizmet etmektir. Sayın bakanımız öncülüğünde milletvekili arkadaşlarımızla aynı istikamete, aynı hedefe birlikte yürümekteyiz. Ne birimiz önde ne birimiz arkada kalmaktayız" dedi. Belli ki yazdığımız yazıdan dolayı Salih Cora da milletvekili arkadaşları nezdinde zor durumda kalmış, dolayısıyla bu açıklamayı yapmak zorunluluğu hissetti. Şunu da belirtmekte fayda olduğunu görmekteyiz: Kimse öküzün altında buzağı aramaya kalkmasın.

Kimse de günahsız insanları suçlayıp, 'bunu sen yazdırdın' demesin. Biz kimsenin adamı değiliz ki bize birileri yazı yazdırsın. Doğru neyse onu okuyucularımıza aktarmakla mükellefiz. Cevap hakkı herkes için geçerlidir. Bu da her zaman saklıdır.

ÖZDEMİR'İN ANNE ACISI

Babanız ölür yetim, anneniz ölür öksüz kalırsınız. İki ölüm de evlatlar için çok acıdır. Ama doğduğumuza nasıl inanıyorsak, öleceğimize de öyle inanmalıyız. Mezarlıkların genellikle girişlerinde şöyle bir yazı vardır: "Her canlı mutlaka ölümü tadacaktır." Kısacası o yolculuğa günü ve zamanı geldiğinde hepimiz çıkacağız. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nin eski başkanı Turgut Özdemir, biricik annesi Ayşe Özdemir'i kaybetti. Özdemir sevgili anneciğine "Hükümet" diye seslenirdi. O, Turgut Özdemir'in sığınacak limanıydı. Artık 'Hükümet' yok! Turgut hocanın alışması mutlaka zor olacaktır. Allah yardımcıları olsun. Allah Ayşe annemizin mekânını cennet eylesin. Geride bıraktıklarına ise sabırlar ihsan eylesin. Ayşe Özdemir'in cenazesi yarın İskenderpaşa Camii'nde öğlen namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Esiroğlu'ndaki aile kabristanında defnedilecek.

İKİ ADAYA DA BAŞARI DİLİYORUZ

Hizmet İş Sendikası’nda yapılacak olan genel kurul öncesinde dün bu köşede çıkan yorumla ilgili dün çok sayıda telefon aldık. Dünkü yazımızda Hizmet İş Sendikası Başkanı İhsan Bülbül’e yönelik eleştiriler yer aldı. Bu eleştirilere arayan çalışanlar tepki gösterdi. İşçiler, “İhsan Bülbül bu kadar kötü yöneticiyse bugün karşısına aday olarak çıkanlar neden onun yönetiminde bulunmayı tercih etti? Onlar için koltuk bu kadar değerli miydi? Biz Hizmet İş Sendikası’na gelirken Belediye İş Sendikası’nda kalan kimdi?  Yazıda İhsan Bülbül’ü sanki belli bir kesimin adayı gibi göstermeye çalışmışsınız. İhsan Bülbül tüm işçilerin adayıdır. İşçi sendikası seçimlerini başka yarışların içine sokmanın kimseye bir faydası olamaz. Sendikamız için bölünmenin, parçalanmanın kimseye bir katkısı olmaz” dedi. Bu arada, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun sendika seçimiyle bir alakası olmadığını, yapılacak seçimle ilgilenmediğini de belirtmiş olalım. Yapılacak olan seçimde her iki adaya da başarı diliyoruz.