A+ A-
Yorum
10

Gümrükçüoğlu basının huzurunda

Yayın Tarihi: 02.05.2017 - 08:50 | Güncelleme Tarihi: 02.05.2017 - 08:49

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu bugün basının karşısına çıkıyor. Trabzon’da belediye başkanı olarak 8 yılını dolduran ve son 3 yılda Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yerine getiren Gümrükçüoğlu’nun basın toplantısı şimdiden merak ediliyor. Çay TV, Kaçkar TV, Kadırga TV, Zigana TV, Trabzon TV ile Kuzey TV’den de canlı olarak yayınlanacak olan basın toplantısı bu yıl ilk kez Trabzon merkezin dışında Akçaabat ilçe sınırları içerisinde yer alan Sera Gölü’nün yanındaki Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan tesislerde gerçekleşecek. Çok sayıda basın mensubunun katılması beklenen toplantı öncesinde Başkan Gümrükçüoğlu’nun yeni müjdeler açıklayıp açıklamayacağı merak konusu oldu.

Her basın toplantısında yeni bilgileri kamuoyuyla paylaşma alışkanlığı olan Başkan Gümrükçüoğlu’nun basın toplantısı yeri tercihi de örnek teşkil ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı olarak turizme büyük destek veren Gümrükçüoğlu’nun bu yaklaşımı Sera Gölü’nün tanıtımı için de önemli bir fırsat taşıyor. Canlı yayınlanacak basın toplantısı sırasında Sera Gölü’nün üstten ve yerden sık sık görüntülerinin de kullanılacağı bize gelen haberler arasında.

BAŞKANLAR ANKARA’DA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti’ye yeniden üye olacak olması nedeniyle AK Parti Trabzon il ve ilçe başkanları ve belediye başkanları bugün Ankara’da olacaklar. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım’ın hazır olacağı törende AK Parti Trabzon teşkilatları tam kadro hazır bulunacak. AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, ilçe başkanları ve belediye başkanları ile birlikte Ankara’da olacaklarını ifade ederken “Tüm teşkilat yeniden bu tarihi ana tanıklık etmek için Ankara’da olacağız” dedi. Ankara’da olacak belediye başkanları aynı zamanda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile birlikte başta Maliye Bakanı Naci Ağbal, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve birkaç bakanı da ziyaret ederek Trabzon’daki yatırımları takip edecek.

SOYLU: ABDEST TAZELEYİN

Trabzon İl Koordinasyon Kurulu toplantısı geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu başkanlığında valilikte yapıldı. Bakan Soylu, bölge müdür ve belediye başkanlarına “Bu şehre verdiğimiz sözleri tek tek yerine getireceğiz. Trabzon bizden hizmet bekliyor. Bu nedenle herkes abdest tazeleyerek kaldığı yerden devam etsin” dedi. Soylu özellikle bölge müdürleri ve il müdürlerine seslenerek “Herkes işini hızlı yapacak. İşler hızlanacak. Hıza ayak uyduracağız” sözleriyle katılımcıları uyardı.

EMNİYETİ UYARIYORUZ

Trabzon Emniyet Müdürlüğü son dönemde önemli işlere imza atıyor. Fakat şehir trafiği konusunda ciddi sıkıntılar söz konusu. Dün Trabzon’un en işlek yeri olan Maraş Caddesi’nde bir motosikletlinin şehir eşkıyası gibi ses çıkarması kaldırımlarda yürüyen bayan ve çocukların korkmasına neden oldu. Birçok çocuk gözyaşlarını tutamazken çocukları susturmak annelerine düştü. Şehirde son dönemde modifiyeli araçlardaki artış ile birlikte havaların giderek ısınmasıyla buna motosikletlerin eklenmesiyle büyük bir ses kirliliği oluşuyor. Elbette usulüne uygun olarak motosiklet kullananlara bir sözümüz yok. Emniyet Müdürlüğü bu konuda çalışma yapmaya davet edildi.