A+ A-
Yorum
10

Hayır kampanyası için Trabzon'dalar

Yayın Tarihi: 21.03.2017 - 07:13 | Güncelleme Tarihi: 21.03.2017 - 07:12

Dün sabah Zorlu Grand Otel’de CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör’ün düzenlediği basın toplantısındaydık. Toplantıya konuşmacı olarak Kadıköy Belediye Başkanı Hasan Nuhoğlu, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç katıldı. Üç başkanın da konuşmalarının teması 16 Nisan’da oylanacak olan anayayasaydı. Neden hayır verilmesi gerektiğini anlatan belediye başkanları, ‘Hayır’ kampanyasının önünü kesmek için devlet yetkililerinin uyguladıkları baskıdan da bahsettiler. Bu baskıyı Türkiye’nin her yerinde yaşadıklarını söyleyen belediye başkanları, her şeye rağmen hayır kampanyasını son güne kadar sürdüreceklerini, asılması gereken afiş ve pankartları asacaklarını vurguladılar. Basın toplantısına STK temsilcileri ve muhtarların yanı sıra partililer katıldı.

NEDEN ALINDI?

Neden alındığını biz sormuyoruz veya sorgulamıyoruz. Hastaları soruyor. Onlar adına da bizler yetkililere soruyoruz: Prof. Dr. Serdar Topaloğlu Farabi Hastanesindeki görevinden neden alındı? Çok sevilen Topaloğlu’nun görevden alınması hastaları arasında şok etkisi yaratırken, üzüntü kaynağı da oldu. Dün telefonla bizi arayan Topaloğlu’nun bir hastası bakın onun için neler söyledi? “Serdar hocamız 30’un üzerinde organ nakli yapmıştır. Bir yaşlı hastası nakil sonrası vefat etmiştir. Çok başarılı bir doktordur. Bizlerle ağabey-kardeş ilişkisinde ilgilenir. Hatta beni ameliyata ikna eden, tatlı diliyle kendisi olmuştur. Böyle bir doktorun görevden alınması hepimizi derinden üzmüştür. Neden alındığını da merak etmiyor değiliz.” Serdar hocanın hastasının anlattıkları elbette bunlarla sınırlı değil. Ancak fazla uzatmanın da kimseye bir yararı olmayacağını biliyoruz. Kafalarda oluşan soru işaretleri yetkililer tarafından giderilecektir.

EVET YÜZDE 75 ÇIKAR MI?

AK Parti yönetim kurulu üyeleri Hasan Dilekoğlu, Ahmet Uğur Zihni, Halil İbrahim Demirbaş ve İçişleri Bakanlığı Müşaviri Ali Faik Hacıoğlu ziyaretimize geldiler. Sohbetimizin gündemi 16 Nisan’da yapılacak olan referandumdu. Misafirlerimize “Referandumun sonucu ne olur” dedik. Trabzon’da evet oyunun yüzde yetmiş beşlerde olacağını, Türkiye genelinde ise yüzde altmışın altında olmayacağını söylediler. Hem Türkiye hem de Trabzon’da evet oyları yüzdesine baktığımızda söyledikleri rakamlar çok iyi. Telaffuz edilen rakamlar belki sizlere uçuk gelebilir ama AK Parti’nin il yöneticileri sürekli sahada oldukları için isabet yüzdelerinin yüksek olacağını düşünüyoruz. Yine de her şeyi sandıktan çıkan sonuç söyleyecek.

SALON İÇİN CEVAP BEKLİYORLAR

MHP Trabzon eski il başkanı Muammer Demeli cumartesi günü yapacakları toplantı için Trabzon Valiliğine izin müracaatı yaptı. Şimdi Valilikten gelecek cevabı bekliyorlar. Eğer Valilik Türk Milliyetçileri Hayır Diyor Platformu’nun yapacağı toplantıya izin verirse, ‘Hayır’ kampanyası için Demeli ve arkadaşları hayırcılarla buluşmuş olacaklar. Muammer Demeli, arkadaşlarıyla birlikte referanduma kadar Hayır kampanyası için Trabzon’u baştan aşağıya dolaşacaklarını da belirtti. Bu arada Demeli’ye geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Eşi ve çocuğu geçirdikleri rahatsızlıktan dolayı tedavi görüyor.