A+ A-
Yorum
10

İki Muhammet'in vefası...

Yayın Tarihi: 27.01.2017 - 07:04 | Güncelleme Tarihi: 27.01.2017 - 16:16

Siyasete girmiş birçok kişi vefasızlıktan yakınır. Öyle ki her daim siyasetin vefasızlığından dem vurulur. Vakfıkebir Eski Belediye Başkanı Hayri Birinci uzun zaman Ankara'da tedavi gördü. Tedavi sürecinde Trabzon Milletvekili Muhammet Balta ve Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, Birinci'yi yalnız bırakmadılar. Trabzon'a dönen Birinci'nin evinde yine bu ikili vardı. Vakfıkebir'e hizmet etmiş belediye başkanını ziyaret ederek vefa örneği göstermiş oldular. Hatta Muhammet Balta il başkanı olduğu dönemde ilçesini kaybeden belediye başkanı olarak çok eleştirilmişti. Balta bunları göz önüne almayarak siyasete ve siyasetçiye yakışanı yapıp belediye başkanını tedavisi boyunca yalnız bırakmadığı gibi ona her adımında da yardımcı oldu.

GENEL MERKEZ'İN UYARISI CAN YAKACAK!

AK Parti Genel Merkezi Trabzon'daki il ve ilçe teşkilatlarına gönderdiği yazı ile yönetimlerde bulunan, 17-25 Aralık sonrası KARGİD üyeliklerinden istifa etmeyen isimlerle ilgili araştırma yapılmasını istedi. Hatta 15 Temmuz'a kadar KARGİD ve bunun gibi sivil toplum örgütlerinden istifa etmeyenlerle ilgili rapor hazırlanması isteniyor. Trabzon teşkilatlarında KARGİD üyeliğini sürdüren isimlerin AK Parti çatısı altında bundan böyle yönetici veya belediye meclis üyesi gibi yerlerde olamayacakları ifade edildi. Bilindiği üzere 17-15 Aralık döneminde Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan cemaatle ve cemaatin uzantısı olan derneklerle her türlü irtibatın kesilmesi talimatını vermişti. Aradan geçen zaman diliminde bu talimatı kimin yerine getirip kimin getirmediği belli olacak.

AYYILDIZ İVME KAZANDIRDI

Dündar Ayyıldız Ortahisar Kent Konseyi Başkanlığı'na seçildikten sonra konsey ivme kazandı. Merhum eski başkan Ahmet Aslanoğlu'nun devraldığı bayrağı daha da yukarıya çıkarmak için mücadele eden Ayyıldız şehrin tüm dinamiklerini ziyaret ederek 'neler yapabiliriz, birlikte neler üretebiliriz' gibi konularda fikir alışverişinde bulunuyor. Özellikle mültecilere ve savaş mağdurlarına yardımlar konusunda Ayyıldız büyük bir çaba sarf ediyor. Öyle görülüyor ki Ayyıldız, Kent Konseyi'nde daha çok güzel işlere imza atacak.

ŞILBIR: İKİNCİ HAVALİMANI ZANNETTİK

Demokrat Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı Ercan Şılbır, AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar’ın müjde olarak açıkladığı iki kavşakla ilgili eleştiri yaptı. Şılbır, “Şehrimizin bakanı ve milletvekillerini, Ulaştırma Bakanı ile birlikte görünce, Güney Çevre Yolu, tren yolu ya da ikinci havalimanı müjdesi verecekler zannettik. Meğer Düzköy yolu kavşağına ve Fatih Eğitim Fakültesi önüne araçlı alt geçit yapılacakmış. Elbette bu kavşaklar yapılsın ancak Trabzon halkı, seçim öncesinde verilen sözlerin yerine getirilmesini ve büyük projelerin müjdesini bekliyor” dedi.