A+ A-
Yorum
10

MHP'de kongre süreci başladı

Yayın Tarihi: 25.02.2017 - 08:04 | Güncelleme Tarihi: 25.02.2017 - 11:03

Sürmene kongresi ile başlayan kongreler Maçka, Araklı ve Yomra kongreleriyle devam edecek. MHP'de bilindiği üzere eski yöneticilerin ve başkanlar muhalifleri destekledikleri için görevden alınmıştı. Genel Başkan Devlet Bahçeli sadece Trabzon'da değil, tüm Türkiye'de kendisine muhalif olan yöneticileri görevden almıştı. MHP, belki de tarihi boyunca yaşadığı en büyük bunalımı yaşıyor. Tüm teşkilatlar ve Ülkü Ocakları ikiye bölünmüş durumda. Tabanda da aynı huzursuzluk ve ikilik söz konusu. MHP'nin bu süreçten yara alarak mı yoksa güçlenerek mi çıkacağını şimdiden kestirmek zor. Ama kesin olan şu var ki; partide hem Bahçeli hem de muhalifler için hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Bu zorlu sürecin MHP'yi nerelere sürükleyeceğini hep birlikte göreceğiz. Türkiye'nin ise MHP'ye her zamankinden daha çok ihtiyacı var. Dileğimiz ve isteğimiz odur ki MHP bu süreci sağ salim atlatsın. Yoksa sadece MHP değil, Türkiye bundan zarar görecek.

İŞ TALEPLERİ BAŞKANLARI ZORLUYOR

Bütün belediyelerde başkanlar yoğun iş talepleriyle boğuşuyor. Ekonomik durgunluk, iş taleplerini artırmış durumda. Çok sayıda mühendis, öğretmen, avukat işsiz... Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Ortahisar Belediyesi ve diğer belediyelere en çok başvuru iş konusunda oluyor. Belediyelere yapılan taleplerin %95'ini iş başvuruları oluşturuyor. Vatandaşlar ellerinde çocuklarının diplomalarıyla belediyelere başvuruyor. Belediyeler istihdam sağlama kurumları olmadığından gelen bu taleplerin büyük kısmı özel sektöre yönlendiriliyor. Ama kimse de özel sektörde çalışmak istemiyor. “Biz belediyede çalışmak istiyoruz” diyorlar. Bu yönde de başkanlara baskı yapıyorlar. Belediyelerin bu konudaki imkanları çok sınırlı. Zaten, İŞKUR üzerinden birçok kişiyi çalıştırıyorlar. Belediyelerde neredeyse bir masaya üç kişi düşüyor. Ve İŞKUR projelerinden istenilen verim hiç sağlanamıyor. Buna karşılık özel sektörde pek çok iş kolunda eleman açığı söz konusu. Herkes bir şekilde belediyelere ya da kamu kurumlarına kapağı atmaya çalışmasa belki de işsizlik bu kadar artmayacak. Nedense vatandaşlarımız özel sektörden memnun değil. İş garantisi, sosyal haklar, çalışma koşulları ve maaşlar vatandaşları özel sektörden soğutuyor. Herkes bir şekilde kamuda ya da belediyelerde görev alarak işini garanti altına almak istiyor. Bu durum da en çok belediye başkanlarını zorluyor.

MÜZENİN DAVETİYESİ ÇOK FARKLI...

Trabzon Şehir Müzesi dün açıldı. Tarihin en eski kentlerinden biri olmasına rağmen, o tarihi gösterecek eski eserler bakımından pek zengin olmayan Trabzon'un özellikleri artık bu müzede izlenebilecek. Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan ve fındıkla özdeşleşmiş bir isim olan Oltan Vakfı tarafından yaklaşık 6 milyon lira harcanarak ortaya çıkarılan müze için hazırlanan davetiye de farklılığı ile büyük ilgi gördü. Oltan Vakfı'nın kurucularından ve aynı zamanda Trabzon Ticaret Borsası Başkanı da olan Şükrü Güngör Köleoğlu'nun düşüncesini grafiker Metin İslam davetiyeye mükemmel bir şekilde yansıttı. Müzelerin açılışlarını hatırlatacak ve saklanacak şekilde hazırlanan davetiyede müzenin broşürü de yer alıyor.

SOYLU, STÖ’LERİ TOPLADI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon'un kurtuluş etkinliklerine katılmadan önce dün Panagia Otel'de Trabzon'daki sivil toplum örgütleri ve meslek odalarının temsilcileri ile kahvaltıda bir araya geldi. İçişleri Bakanlığı'na getirildikten sonra zamanının büyük kısmını Doğu ve Güneydoğu'da geçirerek, adeta teröre karşı cephedeki komutan misali mücadele veren Süleyman Soylu özellikle terör ve ülke güvenliği konusunda bilgilendirmede bulundu.