A+ A-
Yorum
10

Olaylar ve Yaşananlar | 20.08.2024

Yayın Tarihi: 20.08.2024 - 09:02
Olaylar ve Yaşananlar | 20.08.2024
Kaynak:HABER MERKEZİ

AK PARTİ TRABZON’DA NEYİNİ KAYBETTİ?


31 Mart yerel seçimlerinin ağır faturası AK Parti’de derin yaralar açmış gözüküyor .Ülke genelinde olduğu gibi Trabzon’da da değişim yaşanmaması gerekli önlemlerin alınmaması moral-motivasyon açısından partiyi zorluyor. AK Parti Trabzon Kadın Kolları ve Gençlik Kolları artık toplantı bile yapamaz hale geldi. Ortada yönetim yok. Partide bir-kaç isim dışında ne etkinliklere katılan var ne de siyaset yapacak bir irade. AK Parti Trabzon’da yerel yönetimlere bağlı siyaset yapıyordu. Ortahisar ayağı çökünce işler sapa sardı. AK Partiden iş bekleyen işe giremeyen gençler ve kadınlarda umutlarını kaybedince partinin dinamik yapısı olan gençlik boşa çıktı. Bir dönem partinin en hareketli en aktif kanadı olan kadın ve gençlik kollarının bu hale gelmesinde il başkanı Sezgin Mumcu’da sorumlu. Mumcu partiye yeni insanları kazandırmayı bırak var olan isimleri bile tutmakta artık zorlanıyor


**


DEVRE MÜLK GİBİ SİSTEM NASIL ÇÖZÜLECEK?

İş bilenin kılıç kuşananın derler..
İşi öğrendiniz mi gerisi sizin için kolay.
Hani ya otel işletmecileri kayıt dışı işletmelerden şikayetçilerdi ya.
Asıl şikayet etmeleri gereken konu Arap turistlerin mülkiyet almaları olmalı bize göre…..
Neden mi?
Dün Şana mevkiinde oturan bir dostumuz bizleri ziyarete geldi.
Zira Kendisi de Şanada oturuyor.
Çok katlı bir apartmanı Arap bir turistin satın aldığını , ülkesinden gelen Arap turistlere de daire daire kiraladığını söyledi.
Sadece dostumuz mu bunu bizlere aktardı.
Tabi ki hayır.
Bizlerde sorduk soruşturduk Arapların Trabzon’dan mülk aldıklarını artık satın aldıkları evlerini ülke vatandaşlarına kiraladıklarını yani anlayacağınız devre mülk gibi kiralama yaptıklarının bilgilerine ulaştık.
Demek ki sıkıntı sadece kayıt dışı işletmelerde değilmiş.
Hadi onları yetkili makamlar çözmeye çalışıyorlar.
Ya arap turistlerin devre mülk sistemini kim veya kimler nasıl çözecek?


YOKSULLUK UÇUYOR!


İktidar çevresindeki bir avuç azınlık zenginliğine zenginlik katarken çok sayıda yurttaş, en temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamaz duruma getirildi. İktidarın sosyal yardım karnesi de Türkiye’deki milyonlarca yurttaşın yaşamını ancak sosyal yardımlar ile sürdürebildiğini ortaya koydu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Ocak-Haziran 2024 döneminde düzenli sosyal yardımlardan yararlanan hane sayısını paylaştı. Veriler, yoksulluk tablosunu bir kez daha gözler önüne serdi .Bakanlığın verilerine göre, “Türkiye’nin uçuşa geçeceği” iddia edilen 2018 yılı itibarıyla yoksulluk uçtu. 2018 yılında 2 milyon 588 bin 969 olan düzenli sosyal yardımlardan faydalanan hane sayısı, 2024 yılının ilk yarısında 3 milyon 786 bin 109’a kadar çıktı. Türkiye’de giderek derinleşen yoksulluğa yönelik, “Işıklar ancak sosyal yardımla yanıyor” eleştirilerinin haklılığını ortaya koyan verilere göre, 2019 yılında 2 milyon 420 bin 915 olan elektrik tüketim desteğinden yararlanan hane sayısı, Haziran 2024 itibarıyla kayıtlara, 3 milyon 687 bin 498 olarak geçti.


**


TRABZON’DAN DÖNEN OLUR MU?


İYİ Parti’nin eski genel başkanı Meral Akşener döneminde partilerinden istifa eden Yüksel Arslan ve Adnan Beker’in yeniden partilerine dönmesi isteniyor. İYİ Parti’nin bazı genel başkan yardımcıları üzerinden başlayan görüşmeler sonucunda taraflar dinlenirken, duruma dair İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’na da bilgi verildiği öğrenildi. İYİ Parti Trabzon’da bir çok isim ya görevlerinden yada partiden tamamen istifa etmişti. Başta Koray Aydın olmak üzere Trabzon’da bir çok isimle geri dönüş sağlanması noktasında bizzat Genel başkan Dervişoğlu dirsek temasında Geri dönüşlerin mümkün olması halinde 25 Ekim’de partinin kuruluş yıldönümünde rozetlerin takılması hedefleniyor. 


**


HALK YETER ARTIK DİYOR!


Son dönemlerde Türkiye'nin ekonomik durumu, vatandaşların gündeminde her zamankinden daha fazla yer buluyor. Artan hayat pahalılığı, enflasyon ve genel ekonomik sıkıntılar, toplumun geniş kesimlerinde rahatsızlık yaratmış durumda. Bu rahatsızlığın en somut göstergelerinden biri, SONAR Araştırma'nın anket sonuçları oldu. Anket, halkın ekonomik krizle ilgili artan endişelerini ve bu endişelerin siyasi tercihler üzerindeki etkilerini açıkça ortaya koyuyor.Anketin belki de en çarpıcı bulgusu, halkın erken seçim konusundaki görüşlerinde yaşanan değişim. Geçtiğimiz Haziran ayında, erken seçime karşı çıkanların oranı %48.1 iken, son anketle bu oran %42.1'e geriledi. Buna karşılık, erken seçim yapılmasını isteyenlerin oranı %51.4'e yükseldi. Bu değişim, halkın ekonomik sıkıntılara yönelik artan tepkisinin net bir göstergesi.

Etiketler