A+ A-
Yorum
10

Olaylar ve Yaşananlar | 22.08.2024

Yayın Tarihi: 22.08.2024 - 08:40
Olaylar ve Yaşananlar | 22.08.2024
Kaynak:HABER MERKEZİ

AHMET METİN GENÇ’İN ŞAHİN’İ!

Trabzon Büyükşehir Belediyesini idare etmek başarı sağlamak büyük projelerin altından kalkmak ve halkın beklentilerine cevap vermek öyle kolay bir iş değildir. Tek bir kişinin altından kalkacağı işler değil. Ahmet Metin Genç deneyimli bir belediye başkanı. Ekip ruhunu en iyi bilenlerden. O yüzden Ortahisar’dan ayrılırken yanına samimi başarılı mücadeleci ve kararlı müdür ve daire başkanlarını aldı.Ahmet Metin Genç Ortahisar Belediye başkanı iken bazı müdürler onun rüzgarından faydalandı hiçbir icraatı ve başarısı olmadan maaş alıp yan yattılar. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in A Takımında yer alan Coşkun Şahin’de işini doğru-dürüst yapanlardan. Genç’e ciddi katkı sağlıyor belediyede ekip ruhuna en verimli ayak uyduranlardan aynı zamanda. Çalışanların kıymetini bilmek gerek. Coşkun Şahin o isimlerden birisidir. Açıkçası Büyük şehir belediyesinin görünmeyen kahramanıdır Çoşkun Şahin. Şahini şöylede açıklayabiliriz, Çoşkun Şahin için çözülmeyecek iş ve sorun yoktur..

**

ZORLUOĞLU BAŞKANA SÖVENLER!

İnsan gerçekten garip ve anlaşılması zor bir canlı. Daha düne kadar Trabzon eski Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na aslı-astarı olmayan haberlerle sosyal medya paylaşımları kulisler ve dedikodularla saldıranlar şimdi Diyarbakır’a gitmek için kuyruğa girmiş.  Az edep az saygı ya. Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu’na Trabzon’da demediğinizi bırakmadınız eleştiri sınırlarını aşıp hakaretler ettiniz FETÖ taktiği kumpaslar yaptınız şimdi de gidip hayırlı osun diyorsunuz? Pes doğrusu! Murat Zorluoğlu toplum önüne atılıp tartışılmaya açıldığına kimsenin ne soluğu çıkıyor ne kelime yazıyor ne de konuşabiliyor du? Şimdi herkes kağıttan  aslan olmuş Diyarbakır’a gidiyorlar poz veriyor Zorluoğlu’nun yanında. .Güler misin-ağlar mısın?

**

TARIM BAKANLIĞINDA GENEL MÜDÜR OLDU

Samimiyeti başarısı gençliği ve deneyimleri ile Ankara bürokrasisinde önemli bir yeri olan Trabzonlu hemşerimiz Seyfullah Arslantük’e yeni görev. Geçmişte milletvekilliği danışmanlığı, Başbakanlık bünyesindeki Bakanlar Kurulu Sekreterliği Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği, Erdoğan Bayraktar'ın Bakanlığı döneminde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bakan Danışmanlığı ve Başbakanlık İdari ve İşler Başkanlığı Özel Kalem Müdürlüğü gibi önemli görevlerde bulunan halen de Tarım ve Orman Bakanlığında Personel Genel Müdür Yardımcısı olan Seyfullah Arslantürk son kararname ile Tarım ve Orman Bakanlığında Personel Genel Müdürü oldu.

**

TRABZON’DA MATEMATİK KAMPI

“Trabzon LİMİT Eğitim Kurumları”  Trabzon eğitim ve öğretim hayatına güç katmaya destek vermeye devam ediyor .Başarıya odaklanma ile yaşamı paylaşma noktasında çok önemli bir denge sağlayan kurumun idari ve öğretmen yönetimi hem öğrencilerle hem de velilerle güzel bir diyalog sağlamış.2 Eylül-13 Eylül tarihleri arasında mezun öğrencilere matematik kampı düzenleyen LİMİT Eğitim Kurumu  yöneticisi ve müdürü Tahsin Aydın’ı  ise ayrı kutlamak gerek. Kurumuna hem güvenilirlik hem güler yüzlülük hem başarı  hem de anlayış sağlamak öyle kolay değil. Bu arada uzun yıllar Trabzonspor altyapısında hizmet veren eğitimci uzman psikolojik danışman Cezmi Rüştü Ilgaz’da LİMİT çatısı altında görev aldı ve bu sezon oldukça iddialı kadro oluşturdu

**

ÜÇ AYDA 18 KİŞİ ÖLDÜ!

Yaz mevsimi ile birlikte Türkiye'nin dört bir yanındaki sulardan boğulma haberleri geliyor. Yetkililerin uyarılarına rağmen, dikkatsizlik ve bilgisizlik, iki dakikalık serinleme hevesini ölümle sonuçlandırabiliyor. Bu yıl boğulma vakalarının en çok yaşandığı illerin başında Samsun geliyor. Haziran, temmuz ve ağustos ayları içinde ilde 83 boğulma vakası yaşanırken bunlardan 18'i hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenlerden 2’si Trabzonlu biri de Artvinli.. Prof. Dr. Ali Uzun konuyla ilgili şu uyarıda bulundu: “Boğulma vakalarının başlıca nedeni ise rip (çeken) akıntısı oldu. Akıntıya kapılanlar sakin olmalı, su üstünde kalmalı ve mümkünse karaya doğru değil, yanlara doğru yüzmelidir. Akıntı 2-3 dakika sonra son bulacağından, yüzücü karaya doğru güvenle yüzebilecektir. Ayrıca, kıyıdaki kişilerden yardım isteyebilir ya da durumu fark eden cankurtaranlar ve diğer yüzücüler kendisine yardım edebilir."