A+ A-
Yorum
10

Olaylar ve Yaşananlar | 23.08.2024

Yayın Tarihi: 23.08.2024 - 06:40
Olaylar ve Yaşananlar | 23.08.2024
Kaynak:HABER MERKEZİ

BÖLGEMİZDE ALIMLAR VAR!

2 bakanlık, 6 belediye, 21 üniversite, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, Sayıştay, Türk Standartları Enstitüsü, TÜBİTAK ve ETİ Maden olmak üzere 34 kamu kurumunda 37 bin 296 işçi ve memur alımı yapılacak. Peki hangi pozisyonlarda işçi ve memur alımı yapılacak? Trabzon
Üniversitesi bünyesinde bulunan fakültelere 26 profesör, 7 doçent, 8 doktor öğretim üyesi alacak. Başvurular 23 Ağustos 2024 tarihinde sona erecek. Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörlüğü toplamda 87 öğretim üyesi alacak. Başvurular 26 Ağustos 2024 tarihinde sona erecek. Giresun Üniversitesi Rektörlüğü, 1 doçent ve 8 doktor öğretim üyesi alacak. Başvurular 25 Ağustos 2024 tarihinde sona erecek. Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi 1 doktor ve 1 öğretim görevlisi alacak. Başvurular 26 Ağustos 2024 tarihinde sona erecek.
Artvin ili Hopa Belediye Başkanlığı, 1 veteriner hekim ve 1 mühendis olmak üzere toplamda 2 sözleşmeli personel alımı yapacak. 1 Ekim 2024 tarihinde başlayan başvurular 4 Ekim 2024 tarihinde sona erecek.

HEMŞEHRİ DERNEKLERİ DESTEKLENMELİ

Trabzon’da aktif faaliyet gösteren Trabzon Bayburt Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Trabzon Gümüşhaneliler Derneği, Trabzon Artvinliler Derneği ve Trabzon Giresunlular Derneği önemli bir birliktelik sağladılar. Yüz bine yakın kişiyi Trabzon’da temsil ediyorlar. İllerinden gelen özellikle hasta ihtiyaçlı ve öğrencilerin sorunların giderilmesi noktasında aktif çaba içindeler. Ortak projeler hazırlıyorlar çok ciddi emek ve çabaları var. Trabzon Bayburtlular Derneği Başkanı Saadettin Okay hemşeri derneklerinin seçimden seçime hatırlanmasına isyan ederek “kimse halimizi-hatırımızı sormuyor. Artık ayakta duracak gücümüz kalmadı. Bizi zor durumda bırakanların vicdanlarına sesleniyoruz etmeyin yapmayın kıymayın .Biz kocaman bir iyilik insanlık hareketiyiz .Hemşeri Derneklerini kapatma noktasına
geldik” dedi.

DEĞİŞİM YOK İSTİFALAR VAR!

AK Parti’de değişim yaşanmaması başarısız olan il başkanlarının ve yönetimlerin hala görevde kalması AK Parti’de hem tepkiye hem de istifalara neden oluyor. Edevlet üzerinden AK Parti’den istifa eden AK Parti Artvin teşkilatlarından bir vatandaş “Gözümüzün içine baka-baka yalan söylüyorlar .Artvin şehri ile dava ile derdi olmayan bir il başkanı üstelik yerel seçimde başarırız olmasına ve hezimete uğramamıza rağmen nasıl olur görevde kalır” şeklinde tepkisini dile getirdi. Eski AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner ise Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, partisinde başlayan "değişim" tartışmalarına ilişkin, "Kendini yorulmuş hisseden varsa, bitkin hisseden varsa, onlardan kenara çekilip biraz soluklanmalarını istiyoruz" sözlerini hatırlatarak, "Madem Reis yorulanları, hatta kendisine ve davasına yük olanları biliyor, o vakit onları niye alıp kenara koymuyor?" diye sordu.

O BANKA ÖNÜNDE NEDEN ŞEHİTLER ANILMADI?

Her hafta belirli günlerde akşam 17.00 sularında Trabzon Kahramanmaraş Caddesi Ziraat Bankası önünde İsrail’in Filistin’e uyguladığı zulüm ve katliam protesto ediliyor. Yürüyüş düzenleniyor basın açıklaması yapılıyor dualar ediliyor. Eylemi yapan aynı sendikalar hemen-hemen aynı kişiler. Elbette bu son derece doğal ve olması gereken bir protesto buraya kadar diyeceğimiz bir şey yok. Fakat Türkiye’de 40
yıldır mücadele verdiğimiz PKK’ya karşı vatan-millet-bayrak diyerek şehit olan askerlerimiz ve polislerimiz için bu banka önünde hiç böyle düzenli bir şekilde eylem ve protesto olmamıştı. Bu topraklar için binlerce şehit verdik. Kınalı yavrularımız 20 yaşında toprak oldu. Aynı sendikalar aynı guruplar neden Ziraat Bankası önünde her hafta böyle eylem yapmadı?

AHLAT’TA BÜYÜK BULUŞMA

Türklere Anadolu'nun kapısını açan Malazgirt Zaferi'nin 953. yıl dönümü kutlamaları için Muş'un Malazgirt ve Bitlis'in Ahlat ilçelerinde hazırlıklar devam ederken, Trabzon’da da benzer bir heyecan yaşanıyor. AK Parti Trabzon İl Yönetimi, tüm teşkilatları teyakkuza geçirmiş durumda .Bakalım AK Parti Trabzon il başkanı Sezgin Mumcu bu organizasyonun altından kalkabilecek mi? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bitlis‘in Ahlat ilçesinde düzenlenecek olan törene katılacak olması münasebetiyle Trabzon’dan 25 otobüs kaldırılacak. Törenlere MHP Genel Başkanı Dr.Devlet Bahçeli’de katılım gösterecek.