A+ A-
Yorum
10

Olaylar ve Yaşananlar | 25.08.2024

Yayın Tarihi: 25.08.2024 - 09:21
Olaylar ve Yaşananlar | 25.08.2024
Kaynak:HABER MERKEZİ

KORAY AYDIN KABUL ETMEDİ! 

İYİ Parti’den eski genel başkan Meral Akşener döneminde istifa eden Adnan Beker ve Yüksel Arslan ile ihraç edilen Ümit Dikbayır herhangi bir partiye katılmadı. Parti yönetimi ise 14 Mayıs’ta seçilen ve ayrılan üç ismin yeniden partiye katılması için çalışmalara başladı. İYİ Parti yönetimi daveti kabul eden ve yeniden partiye dönen isimlere 25 Ekim’de rozet takacak. Partiden ayrılan ve halen bağısız Milletvekili olarak Meclis’te görev yapan Koray Aydın ise İYİ Parti’ye dönüş noktasında henüz bir kapı aralamadı.


İLK SEÇİMDE İKTİDAR OLACAĞIZ

Yakın zamanda Trabzon’a gelecek olan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’a partinin son durumunu sorduk. Cevabı çok net: “Milletimiz büyük bir teveccüh gösteriyor, oylarımızı her seçimde yüzde 100 artırarak devam ediyoruz. 14 Mayıs'ta 1,5 milyon oy aldık, 31 Mart'ta 3 milyonun üzerinde oy aldık. Şimdi inşallah bu ivmeyi daha da artıracağız ve Yeniden Refah Partimizi hem milletimizin teveccühüyle hem de teşkilatlarımızın bu gayretiyle yapılacak olan ilk seçimde iktidara taşıyacağız."

KRİZ KAPATIYOR! 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), temmuz ayına ilişkin kurulankapanan şirket istatistiklerini açıkladı. Buna göre, temmuzda kurulan şirket sayısı haziran ayına kıyasla yüzde 47 artışla 6 bin 606'dan 9 bin 713'e yükseldi. Aynı dönemde kapanan şirket sayısı da yüzde 42,9 artarak 2 bin 889'a çıktı. Haziran ayında 2 bin 22 şirket kapanmıştı. Temmuzda kurulan şirket sayısı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 4,2, kapanan şirket sayısı yüzde 39,8 artış gösterdi. Her geçen gün kötüye giden ekonomik koşullar küçük esnafı da vurdu. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) verilerine göre, Ocak-Temmuz döneminde 51 bin 55 esnaf kepenk kapattı. Borç ödeme güçlüğü çeken bir çok işletme ise konkordato yoluna gitmeye başladı. Ocak-Temmuz döneminde 788 firma konkordato ilan etti. Konkordato talep eden sektörlerin başında inşaat, tekstil ve akaryakıt istasyonları geldi.

MAAŞLARA NE KADAR ZAM GELECEK?

Asgari ücretliler henüz yıl sonu gelmeden maaşlara ne kadar zam yapılacağını merak ediyor. Yılbaşında yüzde 49 oranında artış yapılarak asgari ücret net 17 bin 2 TL olmuştu. Temmuz ayında ise bir ara zam yapılmadı Merkez Bankası enflasyon raporunda yıl sonu enflasyonunun yüzde 38 olarak gerçekleşeceği belirtilmişti. 2025 yıl sonu için enflasyon tahmini ise yüzde 14 düzeyinde. Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram “Minimum yüzde 40 artış olabilir, eğer refah payı olursa maksimum yüzde 50 düzeyinde bir artış olabilir. Asgari ücret 25 bin TL’ye çıkacaktır. Genel olarak büyükşehirlerde zaten asgari ücret neredeyse kalmadı. En düşük 20 binler seviyesinde ücretler veriliyor” şeklinde bir açıklama yaptı.

ÇAĞRI MERKEZİNDE ÇALIŞMAK!

 “Burası kurumsal bir iş yeri. Buranın kurallarına uyacaksınız. Uymuyorsanız kapı orada. Dışarıda bir sürü işsiz var. Çalıştığınız işin kıymetini bilin.” Bu cümleleri, çağrı merkezi çalışanı olan binlerce insan her gün duyuyor. Üstelik duydukları sadece bununla da sınırlı kalmıyor. Günde yüzlerce insandan gelen çağrıları yanıtlayan müşteri temsilcileri, çoğu zaman hakarete ve şiddet içerikli sözlere de maruz kalıyor. Çalıştıkları şirketlerin kabahatlerinden, müşteri temsilcileri sorumlu tutuluyor. Suyu veya elektriği kesilen, kredi kartı kullanıma kapatılan, telefon faturası yüksek tutarda gelen, uçak bileti iptal edilen, otel rezervasyonunda sorun yaşayan müşteriler, yaşadıkları sorunun hesabını müşteri temsilcisinden soruyor. Trabzon’da da geçtiğimiz günler içinde ona yakın Çağrı Merkezi çalışanın işine son verilmişti.