A+ A-
Yorum
10

Olaylar ve Yaşananlar | 24.08.2024

Yayın Tarihi: 24.08.2024 - 09:08
Olaylar ve Yaşananlar | 24.08.2024
Kaynak:HABER MERKEZİ

İL BAŞKANLARI VE VEKİLER KÜS!


AK Parti’de Trabzon dahil bazı illerde il başkanları ve vekilleri arasında ciddi bir gerginlik ve küs hali var. Bu durum parti içinde ciddi bir rahatsızlık yaratıyor.
Örneğin Trabzon’da yerel seçim üzerinden neredeyse 6 ay geçti. İl başkanı Sezgin Mumcu ve 4 vekilin aynı karede bir tane pozu yok. Bu arada yerel seçim başarısızlığının ardından el çektirilen illerin sayısı 20’yi geçti. Partiyi kongreye götürecek yeni il yönetimlerine gelince. Milletvekillerinin konsensüsü söz konusu değil. Teşkilat Başkanı elinde birkaç isimle saraya gidiyor. Bu isimler içerisinden Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın uygun gördüğü isim atanıyor. Tepeden yapılan bu atamalar, “Bu kafayla gidersek kepenk kapatırız. İller bu atamalar yüzünden kaynıyor” dedirtiyor.


DOLMUŞCULAR YİNE ZAM PEŞİNDE?


Dolmuşlar zam diyor başka bir şey demiyor. Dolmuş esnafının yine zam talebi var. Trabzon şehir içi taşımacılıkta en pahalı şehirler arasında. Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta, esnafın ücretlerde bir artış talep ettiğini belirtti. Usta, "Şu an için net bir durum yok ancak dolmuş esnafımızın talebini değerlendiriyoruz. Ulaşım ücretlerinde bir artış yapılması için çalışma yürütüyoruz" dedi. Usta Başkana soralım? Yaz aylarında kliması çalışmayan, sürekli ayakta yolcu alan, temizlik ve hijyene dikkat etmeyen, yolda keyfi giden, vatandaşa karşı hor davranan şoförler için de bir uyarınız olacak mı?


CUMHUR İTTİFAKI’NDA SIKINTI VAR!


Gazeteci-yazar Mehmet Tezkan, AK Parti ve MHP'de yaşanan parti içi meseleleri kaleme aldı. Tezkan; AKP'lilerin Beştepe yönetiminden, MHP'lilerin ise genel merkezin tutumundan memnun olmadığını ifade etti. 'AKP de MHP de kaynıyor' diyen Tezkan, "Hepsi renk vermemeye, kuyruğu dik tutmaya çalışıyor, hepsi durumdan memnunmuş gibi görünme derdinde ama kazın ayağı öyle değil..." ifadelerini kullandı. AKP'li vekillerin halk arasında yaşadıkları itibar kaybı nedeniyle Erdoğan'a içten içe kızdıklarını ifade eden Tezkan, "Vekil olmanın çakasını satamıyorlar. Gittikleri il meydanında, ilçe lokantasında, köy kahvesinde itibar göremiyor. Çiftçiyle konuşsalar bir dert, işçi ile otursalar başka dert. Memurla yan yana gelmemek için köşe bucak kaçıyorlar. Nereye gitseler eskiden el üstünde tutuluyor, itibar görüyorlardı. Şimdi protesto ediliyorlar. Seçmen hesap soruyor" dedi.


OKULLARDA TADİLAT İŞLERİ DEVAM EDİYOR?


Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okulların 9 Eylül'de açılacağını, ertelemenin gündemde olmadığını açıkladı. Ara tatilin kalkması gibi bir durumun olmadığını kaydeden Tekin, "Uzaktan yürütülen seminerler artık yüz yüze yapılacak" ifadelerini kullandı. Okullar 9 Eylül’de açılacak ama Trabzon’da hala birçok okul ya tadilatta ya da tadilatına başlanacak? Umarız geçmiş yıllarda olduğu gibi okul başlayınca inşat çalışmaları devam etmez, öğrenci ve öğretmenler bu durumdan etkilenmez.


CERRATTEPE’DE KAZANAN ÇEVRECİLER!


Artvin Valiliği, ülkenin en büyük çevre direnişlerinden birine sahne olan Cerattepe’de madencilik faaliyetinin durdurulduğunu açıkladı. Valilik; Rize İdare Mahkemesi'nin, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) kararına uyarak verilen 'Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) olumlu' kararını iptal etmesinin ardından, Cerattepe’deki altın madenciliği faaliyetinin durdurulduğunu duyurdu. Anayasa Mahkemesi’nin (AYM), Artvin-Cerrattepe’deki madencilik faaliyetleri için 2015’te verilen 'ÇED' olumlu raporuyla ilgili 'hak ihlali' kararı vermesinin ardından, Rize İdare Mahkemesi de 11 Temmuz'da kararı iptal etti.


SOYLU FAHRİ KONSOLOS


Çevre ve Şehircilik eski bakan danışmanı, Emlak Konut eski yöneticisi Sadık Soylu, Özbekistan Cumhuriyeti’nin Trabzon Fahri Konsolosu olarak atandı. Özbekistan Cumhuriyeti’nin Bağımsızlığının 33.yıl dönümü olan 9 Eylül’de Trabzon’da Fahri Konsolosluğun açılış töreni yapılacak. Törene Ankara Büyükelçisi Alişer Azamhocayev de katılacak. Sadık Soylu’ya hayırlı olsun dileklerimizle, başarılar diliyoruz.

Etiketler