SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 03.06.2024

Olaylar ve Yaşananlar | 03.06.2024

03 Haziran 2024 Pazartesi - 08:57




Olaylar ve Yaşananlar | 03.06.2024





CHP'DE BAŞKANLIĞA YENİDEN ÇORUH SEÇİLDİ

CHP Artvin Merkez İlçe Kadın Kolları'nda gerçekleştirilen 38. Olağan Seçimlerinde Dilek Çoruh, yeniden başkan seçildi.  Seçimde tek aday olan Çoruh, ikinci dönem için başkanlık koltuğuna oturdu.
Dilek Çoruh, olağan seçimde yaptığı konuşmada, Atatürk'ün izinden giden bir kadın olarak huzurda olduğunu belirtti ve CHP'nin gücünü ve heyecanını sadece parti binalarına hapsetmemesi gerektiğini vurguladı. Şehirdeki her ilçeye, mahalleye, köye, sokağa ve haneye bu heyecanı yaymak için yönetim kurulu ile birlikte çalışacaklarını söyledi.

HASAN KARAL 'ÇİFTÇİ CAN ÇEKİŞİRKEN NEYİN BÜYÜMESİ'

DEVA Partili Hasan Karal, TÜİK’in açıkladığı büyüme oranlarına sert tepki gösterdi.

Hasan Karal “Büyüyen sadece çiftçinin maliyetleri..! Üretici alın terinin, emeğinin karşılığını dahi alamazken, tarım sektörünün yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 4,6 oranında büyümesi normal değil. Bir büyüme gerçekleştiyse de bu çiftçinin cebine yansıyan bir büyüme değil.Çiftçi can çekişirken, üretici kan ağlarken nasıl oluyor da tarım sektörü büyüyor? Tarımın içler acısı hali ortadayken, bunun tek bir izahı olabilir; TÜİK yine, her zamanki gibi aklımızla alay ediyor.” dedi.

DENİZLER HALKINDIR PROJESİ

'Denizler halkındır' projesi ile deniz kıyılarında görülen ve halkın kıyılara ve plajlara ulaşmasına engel olan işgallerin son bulması ve kaçak yapıların yıkılması için kıyı şeridindeki şehirlerin valileri, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nın başkanlığında bir görüşme yapıldı. Toplantıda denize kıyısı olan 28 il valisinin yanı sıra Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlerinin de katılımı ile yapıldı. Sahil kesiminde yapılaşmış kaçak yapılarla mücadele edilme kararlarının alındığı toplantıda alınan kararların en kısa sürede hayata geçirileceği ve yıkımların başlayacağı belirtiliyor.

ORDU’NUN ÜÇTE BİRİNİ ORDULU YÖNETİYOR

Cumhuriyet Halk Partisi Altınordu İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği İlçe Danışma Kurulu Toplantısına katılman Altın ordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, daha fazla koşan ve çalışan olacaklarını belirterek, “Geçen seçimde 1 belediyemiz vardı. Bugün 4 belediyemiz var. Nüfusa oranla baktığımızda  Ordu’nun 1/3’lik kısmını bizler yönetiyoruz. Bundan sonraki süreçte de 19 ilçemizin tamamında ve büyükşehirde bu başarıyı yukarıya taşımak için var gücümüzle çalışacağız. Bunun için de belediyelerimizle birlikte başarı ortaya koymak zorundayız. Dolayısıyla bizdeki bu enerjiyi, sinerjiyi göreceksiniz. Yerel seçimden sonraki süreçte de daha fazla çalışan, daha fazla koşan olacağız. Topluma güler yüzlü yaklaşmak zorundayız. İnsanların beklentilerini karşılamak için çalışacağız” dedi.

DİKKAT.. YASAK VAR

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen Yüzme Takip Sistemi ile plajların ve havuzların deniz ve havuz sularının mikrobiyolojik ve fizikokimyasal parametreleri belirli aralıklarla takip edilerek, bu parametrelerin halk sağlığı açısından uygun olup olmadığı değerlendiriliyor. Yüzme Takip Sistemi'nde yer alan bilgiler, http://yuzme.saglik.gov.tr adresinde halka açık olarak paylaşılıyor. Sağlık Bakanlığı'nın http://yuzme.saglik.gov.tr web sitesinde yayınlanan bilgilere göre Rize’de 15 alanda denize girilebilecek. Rize Belediyesi Sosyal Tesisleri Bayan Plajı geçen yıl yapılan çalışmaların ardından yeniden denize girilebilecek alanlar listesine girdi.
Buna göre Rize’de denize girilebilecek yerler şöyle: Fındıklı Kıyıcık Aile Plajı, Fındıklı Aksu Mah.Liman Batısı Plajı, Fındıklı Merkez.Buket Aile Plajı, Fındıklı Viçe Aile Plajı, Ardeşen Karaoğlu Plajı, Ardeşen Işıklı Yeniay Aile Plajı, Ardeşen Bel Barış Mah. Bayan Plajı, Pazar Hamidiye Plajı, Çayeli Halk Plajı, Çayeli Limanköy Aile Plajı, Çayeli Saklıbahçe Aile Plajı, Rize Belediyesi Alipaşa Plajı, Rize Belediyesi Sosyal Tesisleri Bayan Plajı, İyidere Sarayköy Plajı, İyidere Yalıköy Kalkavan Aile Plajı

KAYNAK: HABER MERKEZİ
 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap