SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 20.07.2024

Olaylar ve Yaşananlar | 20.07.2024

20 Temmuz 2024 Cumartesi - 09:24




Olaylar ve Yaşananlar | 20.07.2024





BÜROKRASİDE TRABZON DAMGASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla son kararname ile birlikte Trabzonlu hemşehrilerimiz Ömer Bulut ve Burak Demiralp bakan yardımcısı olurken Milli Emlak Genel Müdürlüğüne Veli Tunçez, Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğüne Fatih Turan, Çevresel Etki Değerlendirme İzin ve Denetim Genel Müdürlüğüne Eyüp Karahan, Yapı İşleri Genel Müdürlüğüne Murat Oral, Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğüne Banu Aslan, Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğüne Kasım Yenigün, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğüne İsmail Tüzgen, Personel Genel Müdürlüğüne Halil Erdoğan, Rehberlik ve Teftiş Başkanlığına Aytaç Yüksel, Strateji Geliştirme Başkanlığına Yusuf Alperen Ayar, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğüne Hakan Gedikli, Toplu Konut İdaresi BaşkanlığınaMustafa Levent Sungur ve Kentsel Dönüşüm Başkanlığı Taşınmaz ve Kaynak Geliştirme Genel Müdürlüğüne Oğuzhan Yaylacı atandı. Trabzon lobisi bürokraside bir kez daha ağırlığını  hissettirdi.

ARTVİN AK PARTİ’DE DEĞİŞİM OLMAYACAK MI?




Bu soruyu biz değil Artvin’de AK Parti’ye gönül verenler parti içinde mücadele edenler soruyor? Peki ne diyor, ne istiyor partililer? 31 Mart yerel seçimlerinde büyük bir şok yaşandığını, sadece üç ilçenin kazanıldığını, Artvin Belediyesi ile birlikte 5 ilçenin kaybedildiğini belirten partililerin isyanı şöyle: “İki dönemdir Artvin Belediyesi ve diğer ilçeleri kaybediyoruz, oylarımız artmıyor, azalıyor. Yeni üye olan yok, partiye karşı insanlar ilgisiz, isteksiz ve gün geçtikçe de bu durum daha da ağırlaşıyor. Ama AK Parti Artvin teşkilatları başta il başkanı Fatih Tahtalı olmak üzere herkes halinden memnun. Ne istifa eden ne hesap veren ne hesap soran kimse yok. Bu nasıl anlayış, aklımız almıyor. Bu kadar emek, çaba boşuna mıydı? Değişim olacak dediler, aynı düzen devam ediyor. Tahtalı Başkan bir daha aday olursa şaşmayız. AK Parti Artvin’i unuttu, yok sayıyor sanırız.”

DALLAR FINDIK DOLU AMA!




2024 yılı fındık hasadının, Ağustos ayının başında ilk olarak sahil kesiminde başlaması planlanıyor. Bu tarihe sayılı günler kala üreticiler, verimli bir sezon geçirmek için son hazırlıklarını tamamlamaya başladı. Geçtiğimiz yıl kuraklık ve aşırı yağış gibi olumsuz hava koşullarının fındık üretimini olumsuz etkilediği biliniyor. Bu yıl ise üreticiler daha iyi bir sezon geçirmeyi umut ediyor. Bu yılki iklim koşullarının, fındık üretimi açısından olumlu olması, üreticilerde yüksek rekolte beklentisi oluşturdu. Özellikle yağışların dengeli dağılımı ve sıcaklıkların uygun seyretmesi, kaliteli fındık üretimini destekliyor. Üreticiler ‘dallar fındık dolu ama kim nasıl toplayacak, bir de fiyat ne olacak’ derdine düşmüş durumda.

TRABZON’DAKİ O İSİMLER YENİDEN YARGILANACAK!

Hrant Dink cinayeti kapsamında kamu görevlilerinin yargılandığı davaya 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Ara kararını açıklayan mahkeme 15 sanığın yargılandığı dosya kapsamında tutuklu bulunan 7 sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. 19 Ocak 2007’de İstanbul- Şişli’deki gazete binasının önünde Ogün Samast tarafından vurularak öldürülen Dink cinayeti döneminde Trabzon Jandarma Alay Komutanı olan Albay Ali Öz, dönemin Trabzon İstihbarat Şube Müdürü Faruk Sarı, dönemin Trabzon Jandarma İstihbarat Şubesi görevlileri Gazi Günay, Okan Şimşek, Volkan Şahin ve Veysal Şahin, dönemin Trabzon İstihbarat Şube'de R bürosunda sorumlu amir ve şube müdür yardımcısı olan Hasan Durmuşoğlu, dönemin Trabzon Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi görevlisi Mehmet Ayhan ve Onur Karakaya, cinayet döneminde İstanbul Jandarma İstihbarat Şube Müdürlüğünde görevli Astsubay Yavuz Karakaya, Bekir Yokuş ve Muharrem Demirkale, dönemin İstihbarat Daire Başkanlığı C Şube Müdür Yardımcılarından Osman Gülbel, eski Mülkiye Başmüfettişleri Mehmet Ali Özkılınç ve Şükrü Yıldız’ın yargılamasına yeniden başlandı.




AYŞE TATILE ÇIKTI YAVRU VATAN TÜRKLERE KALDI

Kıbrıs’ın Yunanistan’a bağlamasını, diğer bir ifadeyle Enosis girişimlerini önlemeyi amaçlayan harekat dönemin başbakanı Bülent Ecevit’in öncülüğünde tarihin tozlu raflarında kaldı. Yavru vatanda kahramanlık öyküsünün yazıldığı barış harekatının 50. yıl dönümü… 20 Temmuz 1974 tarihinde “Ayşe Tatile Çıksın” parolasıyla başlayan harekat Türk Silahlı Kuvvetleri’nin zafer timsali olarak hafızalara kazındı. Harekâtla Yunanistan'ın Kıbrıs'ı ilhak etmesi engellendi.
Yunanistan’ın Megali İdea olarak ülkü haline getirdiği “Büyük Yunanistan” emelini gerçekleştirme hedefi doğrultusunda Kıbrıs’ın Yunanistan’a bağlamasını, diğer bir ifadeyle Enosis girişimlerini önlemeyi amaçlayan tarihi harekat dönemin başbakanı Bülent Ecevit’in öncülüğünde tarihin tozlu raflarında kaldı.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap