A+ A-
Yorum
10

Olaylar ve Yaşananlar | 18.06.2024

Yayın Tarihi: 18.06.2024 - 09:09 | Güncelleme Tarihi: 18.06.2024 - 08:07
Olaylar ve Yaşananlar | 18.06.2024

YOLUMUZA DEVAM EDİYORUZ

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya bütün art niyetli eleştiri ve karalama rağmen yollarına devam edeceklerini dile getirerek haksızlık karşısında ise asla susmayacaklarını gereken cevabın verileceğini dile getirdi. Kaya Trabzon insanından aldıkları güveni ve desteği boşa çıkarmamak için mücadele ettiklerini belirterek  olumsuz bütün şartlara rağmen hizmetin en güzelini vermeye halkımızın taleplerini yerine getirmeye devam edeceğiz şeklinde görüş dile getirdi.. Ahmet Kaya Trabzon halkının Belediye hizmetlerinden ekonomik olarak rahatlaması  için de ellerinden anlayışı ve kolaylığı da göstereceklerini dile getirdi.

YENİ ÇAY MİTİNG YAPILACAK

Artvin Rize ve Trabzon'da çay üreticilerinin sıkıntısı bitecek gibi değil. Açıklanan taban fiyata tepkilerini göstermeye devam eden çay üreticileri her platformda seslerini yükselmeye devem ediyor. CHP çay üreticilerinin seslerini duyurmak amacıyla Rize'de miting düzenlemişti.. Büyük ilgi gören miting sonrası da tepkiler devam ediyor. Hopa'da bir araya gelen ve toplantı yapan çay üreticileri Artvin'de yeni bir çay mitingi yaparak seslerini duyurmak istiyor. Bayram sonrası Artvin'de yapılması planlanan çay mitingi siyaset ten uzak bütün üreticileri kapsayacak sivil bir eylem olacak

BAYRAM SONRASI TRABZON DA YOL HARİTASI ÇİZECEK

31 Mart yerel seçimlerinde  büyük bir hayal kırıklığı yaşayan AK Parti teşkilatlarında yeni döneme yönelik çalışmalar devam ediyor. Bayram sonrası il ve ilçe  kongreleri için yeni bir takvim belirlenmesi bekleniyor. Bu arada AK Parti Trabzon teşkilatları ile önümüzdeki hafta geniş katılımlı istişare toplantısı yapılacak. Bakan Abdülkadir Uraloğlu ve Trabzon vekilleri  ile belediye başkanlarının tam kadro katılım göstereceği toplantı da AK Partinin Trabzon yol haritası belirlenecek. Bu arada il başkanlığı için nabız tutan eski AK Parti Trabzon İl Başkanı Salih Cora"nın da süreçle ilgili basınla bir araya gelerek değerlendirme toplantısı yapması bekleniyor AK Parti Trabzon İl Başkan adaylığı noktasında Cora'nın önemli hafta içinde yapacağı değerlendirme merakla bekleniyor

HAZİRAN AYI AÇLIK SINIRI AÇIKLANDI

Büro Emekçileri Sendikası Araştırma Merkezi BESAR ‘Haziran ayı açlık ve yoksulluk sınırı’ raporunu paylaştı.
Buna göre dört kişilik bir memur ailesinin sağlıklı beslenmesi için aylık yapması gereken harcama tutarı 25 bin 374 lira (açlık sınırı), bekar çalışanın yaşam maliyeti 30 bin 210 lira olarak hesaplandı.
Dört kişilik bir ailenin gıda harcaması ile giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarıysa 70 bin 253 lira (yoksulluk sınırı) oldu.
BESAR açlık sınırının önceki aya göre yüzde 4,22, önceki yılın aynı ayına göre yüzde 88,05; yoksulluk sınırınınsa önceki aya göre yüzde 3,72, önceki yılın aynı ayına göre yüzde 59,94 arttığını belirtti.
Genel Başkan Özer Avanaş yaptığı açıklamada, “Bizleri açlık sınırının biraz üzerinde bir ücrete mahkum edenler, bir kez daha bizleri aynı gemideyiz lafazanlığı üzerinden fedakarlık etmeye davet ediyorlar. Sizlerin yiyip içtiği sofrayı biz kaldırmayacağız! Yaratılan bu krizden kimler servet biriktirdiyse, krizin bedelini de onlar ödemelidir” dedi.

HABER MERKEZİ

Muhabir/Editör:Erol Taşkın