SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 28.11.2023

Olaylar ve Yaşananlar | 28.11.2023

28 Kasım 2023 Salı - 08:21




Olaylar ve Yaşananlar | 28.11.2023





İYİ PARTİ TRABZON’DA GENÇLİĞE TAZE KAN

İYİ Parti Trabzon İl Teşkilatı yerel seçimler öncesi teşkilatlarını güçlendirmeye devam ediyor. Son olarak il gençlik kolları başkanı atamasını gerçekleşti. İl Başkanı Fatma Başkan, bu göreve Mehmet Bartu Hasançebi’yi önerdi. Genel Merkez’inde kabul ettiği Mehmet Bartu Hasançebi’nin resmi ataması gerçekleştirildi. Trabzon Araklılı olan Hasançebi, Trabzon Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi. İyi seviyede İngilizce ve temel seviyede Almanca biliyor. Hukuk fakültesi ikinci sınıf öğrencisi olan yeni gençlik kolları başkanı atamanın ardından yazılı bir basın açıklaması yayınladı ve gençleri İYİ Parti’ye davet etti. Trabzon’daki gençlerin sorunlarına yönelik çalışmalara önem vereceğini belirten Hasançebi şu şekilde konuştu: Trabzon gençlerinin sorunları, sıkıntıları ve istekleri üzerine yoğun ve verimli çalışmalarımız olacaktır. Trabzon gençliği olarak Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in çizdiği yolda ciddi farklar yaratacağımıza inanıyor, Türkiye’nin ve Trabzon’un iyi olmasını isteyen tüm gençleri partimize davet ediyorum. Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında bizi böyle önemli bir sorumluluğa layık gören herkese teşekkür ediyorum.”

BÜYÜKŞEHİR EKİPLERİ GECE  BOYU TEYAKKUZDAYDI

Trabzon’da önceki gece etkisini gösteren şiddetli yağış ve fırtına sonrası meydana gelen yangın, heyelan, çatı uçması ve ağaç devrilmelerine Büyükşehir Belediyesi ekipleri anında müdahale etti. Gece boyunca teyakkuz halinde olan ekipler, tüm ilçelerde etkin çalışma yürüttü. Trabzon Büyükşehir Belediyesi, dün gece şehri etkisi altına alan yağmur ve fırtına sonrası yaşanan tüm olumsuz durumlara anında müdahalede bulundu. Meteoroloji Bölge Müdürlüğünün uyarıları sonrası dün sabah itibarıyla hazırlıklarını yapan Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı, Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ile TİSKİ Genel Müdürlüğü ekipleri tüm ilçelerde gece boyu teyakkuzdaydı. İletişim ve Koordinasyon Merkezi de gece boyunca gelen çağrılara anında cevap vererek ilgili birimlere yönlendirmede bulundu.  

BAŞKAN AĞAÇ’TAN MESAJ VAR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gümüşhane İl Başkanı Bedri Ağaç, yaklaşan yerel seçimlerle ilgili değerlendirmede bulundu. Gümüşhane'nin sosyal, siyasal ve ekonomik birçok konuda geri kaldığını belirten Başkan Ağaç: "Bu işin partisi, başarısı, başarısızlığı kalmadı. Artık birlik olma zamanı" dedi. Başkan Ağaç, Gümüşhane'deki kanat önderleri, siyasilere ve vatandaşlara seslendi. Gümüşhane'nin gün geçtikçe kan kaybettiğini ve yönetilemediğini belirten Başkan Ağaç yaptığı açıklamada şunları söyledi:" Yaklaşık 4 ay sonra çok kritik olarak gördüğümüz bir yerel seçim var. Peki durum nasıl? Açık konuşalım; bu ilde büyük bir sahipsizlik var. Çağrı merkezi kapatıldı, 550-600 kişi ekmeğinden oldu. Hemen akabinde şimdi de madenler kapatılıyor. Madenlerde çalışan yaklaşık bin kişi ekmeğinden olacak. Bu Gümüşhane için çok kötü bir durum. Bu direkt esnafımızı, halkımızı ilgilendiren bir durum. Gümüşhane'nin 2 milletvekili var ikisi de Cumhur İttifakının vekili. Bu konulara ne güçleri yetiyor, ne de herhangi bir çabaları var.”

BÜTÇE İKİ KATINA ÇIKARILDI

Rize İl Genel Meclisi'nin toplantısında, Rize İl Özel İdaresi'nin 2024 yılı bütçesi 816 milyon TL olarak kabul edildi. 2023 yılı bütçesi 420 milyon TL olan İl Özel İdaresi, 2024 yılı için bütçesini yaklaşık iki katına çıkardı. Bütçenin büyük bir kısmı, köylerde yapılacak yatırımlara ayrılacak. Bütçenin kabul edilmesinin ardından konuşan Rize İl Genel Meclisi Başkanı Sabit Karafazlı, bütçenin ilin kalkınması ve gelişmesi için önemli bir araç olduğunu söyledi. Karafazlı, "Belirlediğimiz bütçeyle birlikte bugüne kadar köylerimizde hayata geçirdiğimiz içme suyu, yol, alt ve üst yapı gibi birçok yatırımımızı daha da arttırarak vatandaşlarımıza çağımızın gereklerine uygun daha kaliteli hizmet sunmayı hedeflemekteyiz" dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap