A+ A-
Yorum
10

Stadın ismi için seç seç kullan!

Yayın Tarihi: 17.03.2017 - 07:11 | Güncelleme Tarihi: 17.03.2017 - 07:10

Trabzon'da 'Referandumda Hayır Platformu' peş peşe önemli isimleri ağırlıyor. Barolar Birliği Başkanı ve anayasa hukuku profesörleri Metin Feyzioğluile Süheyl Batum'dan sonra şimdi de CHP'nin önemli isimlerinden Deniz Baykalpartisinin düzenlediği anayasa değişikliği ile ilgili toplantıya katıldı. Hayır cephesinin tam kadro katıldığı konferansa ilgi bir hayli yoğun oldu. Anayasa değişikliğiyle ilgili çekincelerini ve eleştirilerini anlatan Baykal'ı katılımcılar pürdikkat dinledi. Baykal, referandumla ilgili olarak ise "Beşer şaşar. Peygambere bu yetkiyi versen, peygamberi bozarsın" diye konuşarak tek bir kişiye bu kadar yetkinin verilmesini eleştirdi. Toplantıya; CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör, Trabzon eski milletvekili Volkan Canalioğlu, eski il başkanları, DP İl Başkanı Ali Akar, Trabzon Baro Başkanı Sibel Suiçmez, partililer ile çok sayıda vatandaş katıldı.

HİZMET-İŞ'TE YARIŞ VAR

Hizmet-İş Sendikası'nda başkanlık heyecanı başladı. Mevcut şube başkanı İhsan Bülbüldışında Engin Erbaşaranve İsmail Yıldız'ın başkanlığa aday olacakları bildirildi. Uzun süredir eleştirilerin odağında olan Bülbül'ün rakipleri kendi genel sekreteri Engin Erbaşaranve İsmail Yıldızoldu. Özellikle işçilerle görüşmediği ve işçilerin sorunlarına duyarsız kaldığı eleştirileri yönetilen Bülbül'ün tekrar başkanlığa oturup oturmayacağı muamma. Son olarak Trabzon Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden Trabel'deki işçilerin, yapılan toplu iş sözleşmesi neticesinde şirkete borçlu çıkarılmaları Bülbül'e tepkileri artırmıştı. İhsan Bülbül'ün seçime gireceği listenin netleştiği ortaya çıktı. Bülbül'ün listesinde Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun makam şoförleri Mahmut Hıyar, Oğuz Usta ile Ortahisar Belediyesi çalışanı Şemsi Alemdar'ın yer aldığı söyleniyor. İşçilerin tepki gösterdiği diğer olay ise Bülbül'ün listesinde Şemsi Alemdar'ın bulunması. Listeye girene kadar İhsan Bülbül ile ilgili olarak daha önce sarf ettiği sert sözlerden ötürü işçilerin 'bazı isimlerin demek ki liste derdi varmış, işçiler pek de umurunda değilmiş' diye Alemdar'a tepki gösterdikleri ifade ediliyor. Engin Başaranise listesini cumartesi günü kamuoyuna açıklayacak.

"EVET" İÇİN 4 ÖNEMLİ İSİM KONUŞACAK...

Anayasa referandumu için yapılan tanıtım toplantıları toplumun değişik kesimleri tarafından yoğun bir şekilde sürdürülüyor. Trabzon Sivil İnisiyatifi ve Sivil Dayanışma Platformu tarafından organize edilen "evet"merkezli bu konudaki bir toplantı bugün Trabzon'da Yenimahalle sahilindeki Alyans Restoran'da yapılacak. Saat 10.00-12.30 arasında yapılacak toplantının isimleri "ağır top" olarak nitelendirilen Bakan Yardımcısı Dr. Cengiz Yavilioğlu, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, Yeniyüzyıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu ile SDP YK Üyesi Mehmet Şahin.

STADIN İSMİ İÇİN SEÇ SEÇ KULLAN!

Akyazı'daki yeni stat için ilk olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şenol Güneş Spor Kompleksi" diyerek ilanda bulundu. Ancak TFF'nin kayıtlarında "Akyazı Yeni Stat" diye ibare konularak program ilan edildi. Sonrasında Başkan Muharrem Usta, "Stadın ismi Medicalpark Arena" dedi. Ancak stat Trazonspor'un olmadığı için bu beyan da havada kaldı. Dün Trabzon Valisi Yücel Yavuz düzenlediği basın toplantısında, ise "Şenol Güneş Stadı" ismini kullandı. Yeni stadın ismi de adeta "Hangisini beğenirsen, seç seç kullan" haline döndü.