SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Devlet Bahçeli, Özgür Özel'e ateş püskürdü: Yolun yol değil

Devlet Bahçeli, Özgür Özel'e ateş püskürdü: Yolun yol değil

04 Haziran 2024 Salı - 11:31




MHP lideri Bahçeli gündemi değerlendirdiği grup toplantısında CHP lideri Özel'e ateş püskürdü. Özel'in Kayseri Pınarbaşı’ndaki seçimleri için söylediklerini hatırlatan Bahçeli "Bize üslup uyarısı yapan kişinin önce kendi ağzını yıkaması tavsiyemdir. Yalan iddialarda bulunan CHP genel başkanının yolu yol değildir" dedi...





MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında gündemi değerlendirdi. 2 Haziran'da 3 ilçe 4 beldede tekrar edilen seçimleri değerlendiren MHP lideri Bahçeli'nin hedefinde CHP Genel Başkanı Özgür Özel vardı. 

Özel'in Kayseri Pınarbaşı seçimlerini kazanmalarının ardından söylediklerini hatırlatan Bahçeli şunları kaydetti: 

"MHP 31 Mart'ta yapılan Pınarbaşı'ndaki seçimlerde usulsüzlük olduğunu ispat etmiş ve tekrarı sağlanmıştır. CHP Başkanı müfteriliğine yeni bir halka eklendi. Ağzından çıkacak sözler bunlar mı olmalıydı?

MHP'nin herhangi bir mensubunu terörle ilişkilendirmek yumuşama pozu veren biz zatın edepsiz beyanıdır. CHP başkanı terör ve terörist görmek hususunda merakta ise yanı başında vazo gibi tuttuğu DEM'li bölücülere bakması en doğal tercih olacak.

Bize üslup uyarısı yapan kişinin önce kendi ağzını yıkaması tavsiyemdir. Yalan iddialarda bulunan CHP başkanının yolu yol değildir.


Bir yanağımıza tokat atana diğerini dönemeyiz, Ya aynısı ile karşılık veririz ya da o eli kırar atarız. Dümenciliğin sonu aylaklık ve ayakçılıktır. "


ÖZGÜR ÖZEL NE DEMİŞTİ?

Özel Kayseri Pınarbaşı’nda tekrar eden seçimleri CHP'li adayın kazanmasının  ardından şunları söylemişti: 

“Seçmen bu mesajı veriyor veriyor, anlamıyorlar. Biz zaten geçen seçimlerde Kayseri’de Pınarbaşı’nda, seçimi kazanmıştık. MHP’nin oradaki milletvekili önce orada terör estirdi, hakimleri tehdit etti, küfürler etti, olmadık şeyler oldu.

Seçimler tekrar edildi. Ne oldu? Bugün 284 oy farkla orayı kazandık. Seçmen kendi kararına hürmetsizlik edeni cezalandırır. Bu kadar basit. 31 Mart akşamında da söyledik. Seçmen her seçimde bir mektup yazar.


O mektubu okudun, anladın; seni ödüllendirir. Anlamazsan cezalandırır. Başarıdan şımarmamak da böyle bir şeydir. Mağlubiyeti kabullenip bundan ders almak da böyle bir şeydir. ‘Yok ben mağlubiyeti kabul etmiyorum.

Kaba kuvvete başvuruyorum’ dersen bu sefer seçmen sana karşı bir sonraki seçimde kaba kuvvetin ne demek olduğunu gösterir. Kayseri'deki milletvekili arkadaşımız yanlış yaptı, partisine yanlış yaptırdı. Seçmen bu hatayı düzeltti."

"HAMDOLSUN GÖREVDEN ALINMIŞTIR"

MHP liderinin gündemindeki bir diğer konu da kayyum atanan Hakkari Belediyesi'ydi. Bahçeli konuşmasında şunları söyledi: 

* Bir belediye başkanı düşününüz, PKK yapılanmasının üst düzey yönetimi olarak görev alsın... Mehmetlerimize, koruyucularımıza karşı şehre inen hainleri evde barındırsın.


* Hakkari Belediye başkanı hamdolsun görevden alınarak gözaltına alınmıştır. İçişleri Bakanlığı'mız hukuk sınırlarında devreye girmiştir. Bakanımızı ve görev arkadaşlarımızı kutluyorum.

* Bir teröristin 31 Mart seçimlerinde aday gösterilmesi, seçimlere katılması başlı başına bir skandaldır. 

* Hakkari Valimiz başkan vekili olarak görevlendirilmiştir. İçişleri Bakanlığımız hukuk sınırları dahilinde devreye girmiştir, yürekten kutluyorum. Hakkari Belediye Başkanı'nın yakasından nasıl tutulmuşsa inanıyorum ki diğerlerinin yakası da öyle tutulacaktır.  

* Bir teröristin aday gösterilmesi, devlet ile yöre halkını karşı karşıya getirmenin hazırlığını yapmaktır.

SİNAN ATEŞ CİNAYETİ


* Yargıya intikal eden cinayette partimizin ve ülkü ocaklarının suçlanması tesadüf değildir. Hepsini biliyoruz. Verilmeyecek bir hesabımızın olmadığını cümle aleme paylaşıyoruz.

* Dostumuzu da düşmanımızı da tefrik edecek karakter bizde vardır. Elinde ülkücü kanı olanlarla hesaplaşmaya hazırız.

* Hesaplaşacağız ama helalleşmeyeceğiz. Hesaplaşmaktan kaçmayız. Başkaları için küçük bizim için büyük ayrıntı da şudur, hesaplaşacağız ama affetmeyeceğiz.

* Dün kanımızı dökenlerin bugün mahkeme kurmaları utanmazlığın sınır tanımadığına acıklı örnektir. Ülkücülüğü terörle ilişkilendirenler eninde sonunda mağlup olacak.

* İlk mermiyi atanların binlerce dava arkadaşımızın kanına girdiğini biliyoruz. Onlarla her seviyede hesaplaşacağız.

Sözcü


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
1
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap