SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Diyoruz ki! Ak Parti’de Değişim

Diyoruz ki! Ak Parti’de Değişim

08 Ağustos 2023 Salı - 08:59








Ana muhalefet partisi CHP’de başlayan değişim tartışmaları AK Parti’ye de sıçradı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yerel seçimlerde partisinin oy kaybının hesabını sormaya hazırlandığı parti kulislerine düştü. Erdoğan değişime öncelikle genel merkezden başlayacak. 14 Mayıs’ta yapılan milletvekilliği seçimlerinde yüzde 35.8 oy alan ve bir önceki seçimlere göre oyunda yüzde 7’leri bulan düşüşün faturasını uzun süredir parti yönetiminde bulunan AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Tanıtım ve Medya Başkanı Hamza Dağ, Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Hayati Yazıcı, Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir, Ekonomi İşleri Başkanı Nurettin Canikli, Mali ve İdari İşler Başkanı Vedat Demiröz gibi partinin önemli isimlerine kongre sonrasında yönetimde yer yer vermeyerek cezalandıracağı konuşuluyor.

Bu doğrultuda sırasıyla illerde yaşanan düşüşlerin sorumlusu olarak il başkanları değişimi başlayacağı söyleniyor. Trabzon’da da yüzde 8 gibi büyük bir oranda oy kaybı yaşanmıştı. Bunun Erdoğan tarafından kabulünün mümkün görmediği parti genel merkezinde yüksek sesle dillendirilmeye başlandı.

Değişim çalışmaları çerçevesinde Erdoğan’ın, “Sıkmadık el, girmedik gönül, çalmadık kapı bırakmayacaksınız” söylemini yerine getirme yerin aksini yapan Trabzon İl başkanı Sezgin Mumcu olmak üzere yönetim kademelerinde büyük oranda değişim yaşanacağa AKP genel merkezinde konuşulmaya başlandı. Trabzon’da partinin eski yöneticileri il başkanları ve milletvekillerinin de rahatsızlık duyduğunu genel merkeze ilettiği de konuşulan iddialar arasında yer almakta. Kısaca AK Parti’de değişim rüzgarı Trabzon’da da kuvvetli eseceğe benziyor. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap