SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Kılıçdaroğlu: Merkez Bankası nihayet asli görevini hatırlamış görünüyor

Kılıçdaroğlu: Merkez Bankası nihayet asli görevini hatırlamış görünüyor

31 Temmuz 2023 Pazartesi - 11:30




Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Kemal Kılıçdaroğlu Merkez Bankası’nın (MB) iki kez faiz artırmasını ve Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın geçtiğimiz hafta yaptığı enflasyon raporunu değerlendirdi.





Gazeteci Murat Yetkin’e konuşan Kılıçdaroğlu, enflasyon tahmininin yüzde 22,3’ten yüzde 58’e yükseltilmesini “gerçekçi” buldu.

Kılıçdaroğlu “Merkez Bankası uzun bir zaman sonra nihayet asli görevini hatırlamış görünüyor” diye konuştu.

Erkan’ın “Benden siyasi hiçbir açıklama duyamayacaksınız” sözünün hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:
 
Başkan, ‘Faiz sebep, enflasyon sonuçtur’ görüşüne katılıyor musunuz?’ sorusunu, siyasi bir soru olduğunu belirterek yanıtlamamıştır. Gerçekte bu soruyu yanıtlamamasının kanımca düşündürücü sayılması gerekir. Çünkü bu sorunun yanıtı bilimsel olarak bellidir. Bunu siyasi yapan ise bu bilimsel gerçeğin tüm yetkileri elinde toplamış kişi tarafından reddedilmesi ve konuya farklı bir boyut eklenmesidir. Demokratik bir ülkenin bağımsız Merkez Bankası başkanının bu temel ekonomi politikası sorusuna yanıtının ekonomi bilimini yok saymaması beklenir.
 
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in göreve ilk geldiğinde “Şeffaflık, tutarlılık, öngörülebilirlik ve uluslararası normlara uygunluk temel ilkelerimiz olacak” öngörüsünü hatırlatan Kılıçdaroğlu, Şimşek’in “128 milyar dolar nerede?” sorusuyla hafızalara kazınan ve arka kapıdan satılan tüm dövizlerin hesabını millete vermesi gerektiğini ifade etti.
 
Yazının tamamına buradan ulaşabilirsiniz

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap