SON DAKİKA



Haber > Spor > Avrupa'da hangisi daha başarılı?

Avrupa'da hangisi daha başarılı?

28 Şubat 2015 Cumartesi - 19:40




Trabzonspor, Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu döneminde 2 sezon üst üste UEFA Avrupa Ligi'nde gruplarda mücadele etme hakkı kazandı ve bu iki sezonda da ö





Trabzonspor geçtiğimiz sezon Mustafa Reşit Akçay yönetiminde UEFA Avrupa Ligi'nde J Grubu'nda yer almış ve toplamda 14 puan elde ederek grubu 1. tamamlayarak bir üst tura çıkmayı başarmıştı. Sonraki turda Juventus ile eşleşen Trabzonspor'da teknik direktör değişikliği yaşanmış ve Juventus maçlarına Trabzonspor Hami Mandıralı yönetiminde çıkmıştı. Bu sezon ise Vahid Halilhodzic ile birlikte Trabzonspor gruplara kalmayı başardı ve L Grubu'nda mücadele etti. L grubu'nda oynanan maçların 4'ün teknik direktör olarak Vahid Halilhodzic görev yaparken 2 maçta da yaşanan teknik direktör değişimi sonrası Ersun Yanal, Trabzonspor'u yönetti. L Grubu'ndan da ikinci olarak bir üst tura çıkmayı başaran Trabzonspor, Napoli ile eşleşti ve oynan maçlardan sonra Trabzonspor'un bu sezonki Avrupa macerası sona erdi.

Trabzonspor Mustafa Reşit Akçay eleme maçları dahil toplam 12 karşılaşmaya teknik direktör olarak çıktı. Bu karşılaşmalarda yenilgi yüzü görmeyen Akçay 9 galibiyet ve 3 beraberlikle ciddi bir başarı elde etti. Trabzonspor bu maçlarda 26 gol atarken kalesinde 9 gol gördü. Akçay'lı Trabzonspor 14 puanla mücadele ettiği grubu lider tamamlayarak bür üst tura çıkma başarısını elde etti. Mustafa Reşit Akçay'ın ardından göreve gelen Hami Mandıralı'nın şanssızlığı ise rakibin dünya devi Juventus olması oldu. Her iki maçta da 2-0 mağlup olan Trabzonspor, Avrupa'ya veda ederken özellikle Hami Mandıralı'nın deplasmanda oynattığı futbol alkış almıştı.

Trabzonspor'da 2014-2015 sezonuna Vahid Halilhodzic ile başladı ve Halilhodzic istifa edene kadar bordo mavili takım UEFA Avrupa Ligi'nde elemeler dahil 6 maça çıktı.  Halilhodzic yönetimindeki Trabzonspor , UEFA Avrupa Ligi'nde 1 mağlubiyet alırken 3 galibiyet ve 2 beraberlik bir performans gösterdi. Trabzonspor bu karşılaşmalarda 7 gol atarken kalesinde de 3 gol gördü. Halilhodzic'ten sonra göreve gelen Ersun Yanal ise olumlu bir istatistik yakalamayı başaramadı. Yanal'ın Trabzonspor'u 1 galibiyet alırken 3 mağlubiyet ile olumsuz bir görüntü ortaya koydu. Trabzonspor bu maçlarda 3 gol atarken kendi kalesinde 8 gol gördü.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap