SON DAKİKA



Haber > Spor > Çamurunu yuttuğumuz yere ihanet etmeyin!

Çamurunu yuttuğumuz yere ihanet etmeyin!

27 Haziran 2018 Çarşamba - 14:10




Trabzon Yavuz Selim sahası yıkılmaması için verilen sözlerin tutulması istendi...





Amatör takım başkanları yetkililere seslenerek’’Trabzon futbolunun mabedi, Trabzon spor tarihinde önemli yeri olan, cebinde parası olamayan sporcu ve sporseverlerin yürekleri bile rahatlıkla ulaşabildiği Yavuz Selim sahası yıkılmasın. Verilen sözler tutulsun’’dediler

ASKF Başkanı Burhan “Yavuz Selim’deki amacımıza ulaşamazsak bizim görevimizde durmamızın anlamı yok. Trabzon utansın, spor camiası utansın. Yavuz Selim’i kaybet mek çöküşü başlatır” dedi. Erdem, herkesi Yavuz Selim sahasına sahip çıkmaya çağırdı.

Trabzon'un Hüseyin Avni Aker Stadyumu'ndan sonra en önemli futbol mabetlerin arasında yer alan Yavuz Selim Sahası da yıkılmasın. Akrep Celaller'in, Harun Kırmanlar’ın, Tahta Bacak Muzafferlerin, Barbon Ziyaların, Ahmet Suat’ların Özkan Sümer’lerin, Atay Aktuğ'ların ismini sayamadığım birçok futbolcunun, forma giyip,  futbol oynadıkları bu mabet yerinde kalarak Trabzon gençliğine hizmet vermeye devem etmeli. Birçok kulübün çalışmalarının idmanlarını yaptığı Yavuz Selim için Amatör Kulüp Başkanları yıkılmaması konusunda açıklamalarda bulundu. Ortak düşünceleri ise moderleştirilip yeniden aynı konumda kalması.

ERDEM AMACIMIZA ULAŞMALIYIZ

ASKF Başkanı Burhan Cahit Erdem, olmazsa olmazının Yavuz Selim sahası olduğunu söyledi. Erdem, “Yavuz Selim’deki amacımıza ulaşamazsak bizim görevimizde durmamızın anlamı yok. Trabzon utansın, spor camiası utansın. Yavuz Selim’i kaybetmek çöküşü başlatır” dedi. Erdem, herkesi Yavuz Selim sahasına sahip çıkmaya çağırarak’’Trabzon futbolunun mabedi Trabzon spor tarihinde önemli yeri olan, cebinde parası olmayan spor ve sporseverlerin yürüyerek bile rahatlıkla ulaşabileceği Yavuz Selim sahamız yıkılmasın. Verilen sözler tutulsun. Trabzon spor tarihine damga vuran nice futbolcuların yetiştiği Yavuz Selim sahamız yeni modern bir şekilde amatör takımlarımıza hizmete vermeye devam etmesini temenli ediyoruz’’


ŞEHİR STADYUMUNA İHTİYAÇ VAR

Trabzon Hekimoğlu Futbol Takımı Başkanı Celil Hekimoğlu ‘’Kavakmeydan da yapılması düşünülen millet parkı projesini destekliyorum. YalNız Trabzon merkezinin aciliyetli olarak şehir stadyumuna ihtiyacı vardır. Hem amatör hemde profesyonel takımların müsabaka oynayabileceği  5 bin seyirci kapasiteli bir stadyumun yeni yapılacak Yavuz Selim Projesine dahil edilmesi görüşündeyim’’

ÖZ Y.SELİM YAŞAM DAMARIMIZ

Yavuz Selim’in değersizleşmemesi gerektiğini vurgulayan İdmanocağı Kulüp Başkanı Mehmet Öz, “Gelişmiş toplumlar geleceğini planlarken, geçmişine bakarlar ve yaşananlardan tecrübe çıkarıp, gelecekle ilgili aksiyon alırlar. Bugünün değerini anlatmak için geçmişi sürekli canlı tutarlar. Bizler ise maalesef bireysel çıkar ve hırsımız için geçmişimizi yıkıp değersizleştiriyoruz. Yazık oluyor. Bu da geçmişine saygı duymayan ve aidiyetsiz toplum oluşmasına neden oluyor” dedi.

Amatörün merkezinin Yavuz Selim olduğunu ifade eden Öz, “Spor demek Trabzon’un can damarı demektir. Yavuz Selim demek, Trabzon’da sporun merkezi demektir, gençliğin kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için verilen çaba demektir. Trabzon’un yaşam damarı demektir. Yavuz Selim’i yıkmayalım. Yaşam damarımızı kesmeye lim.Trabzon’un geleceği için Yavuz Selim sahası yıkılmasın” ifadelerinde bulundu.


 ERKAYA SOYLU’NUN SÖZÜ VAR

Yavuz Selim için verilen sözlerin yerine getirilmesi gerektiğini ifade eden Yalıspor Kulüp Başkanı İsmail Erkaya, “Sabah yatağından uyanan sporseverler doğru Yavuz Selim’e giderler. Ceplerinde kuruş olmadan bile burada akşama kadar maç veya idman seyrederek günlerini geçirebilirler.(özellikle emekliler) Kaldı ki; Siyasilerden de ve özellikle Sayın Süleyman Soylunun ‘Ben olduğum sürece burası yıkılmayacak’ sözü var. Geriye doğru giden Trabzon futbolu tamamen bitecek.

 “Bayburt, Şırnak, Iğdır, Kars ve Hakkari gibi illerde bile spora daha fazla yatırım varken maalesef Trabzon Milletvekili adaylarından Sayın Selçuk Çebi son sıraya koyuluyor. Olaya asla siyasi değil, spor adamı ve yöneticisi olarak bakıyorum. Bir spor şehri olduğumuzu söylüyoruz ama işte maalesef spor İl Müdürü Birdal Öztürk çalışıyor, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, sporu çok destekliyor” ifadelerinde bulundu.

Sporun daha fazla teşvik edilmesi gerektiğini söyleyen Başkan Erkaya, “Büyükşehir desteklerini arttırırsa ve Yavuz Selim yıkılmayıp, sporun hizmetine sunulursa Trabzon futbolu ancak böyle kurtulur. Ayrıca okullarımız kesinlikle sportif materyallerle

desteklenmeli ve Beden Eğitimi öğretmenlerinin imkanları da arttırılırsa sadece futbolda değil, diğer branşlarda da yine adımızdan rahatlıkla söz ettiririz” dedi.


AMATÖRLAR İÇİN MODERNLEŞTİRİLMELİDİR

Yavuz Selim sahası için verilen sözlerin olduğunu söyleyen 1985 Derecikspor Başkanı Bayram Turan, “Yavuz Selim bizim evimiz. Doğup büyüdüğümüz futbol topuna ayak vurduğumuz çiğerlerimizin nefes aldığı yerdir. Buradan birçok yıldız futbolcu çıktı. Yıkılmasını istemiyoruz. Verilen sözler yerine getirilmelidir. Yavuz Selim’in modernleştirilip tekrardan aynı konumda kalmasını istiyoruz. Dediğim gibi Yavuz Selim modernleştirip Trabzon futboluna hizmet etmeye devam etmelidir” dedi.

TRABZON FUTBOLUNU SİLERİZ

Trabzon’da futbolun Yavuz Selim ile gelişeceğini açıklayan Yavuz Selim Gençlikspor Kulüp Başkanı Ali Yıldızoğlu,“Trabzon futbolunun geliştiği yer Yavuz Selim sahasıdır. Buranın yıkılmasını istemiyoruz. Amatörün daha üst seviyelere gelmesini istiyorsak Yavuz selim sahasının düzenlenip aynı şekilde kalmasını istiyoruz. Burası bizim gençliğimiz Yavuz Selim’i eğer silersek Trabzon’dan futbolu sileriz” dedi.

ATAMAN KULÜPLER ÇATISIZ KALACAK


Yavuz Selim sahası Trabzon futbolunun mabedi olduğunu söyleyen Ağasar Çepni Nurettin Ataman, “Yavuz Selim insanların buluşma noktasıdır. Trabzon’da futbol ile ilgilenen herkesin en güzel anılarının yaşandığı yerdir. Yavuz Selim’i yıkmak, anıları yıkmaktır. Orada bulunan onlarca kulübü çatısız bırakmaktır. Orada o kadar genci çocuğu hayallerine küstürmektir spordan soğutmaktır” dedi.

Anıların yok olmaması gerektiğini ifade eden Ataman, “Trabzon’da eskilerden gelen bir söz vardır “Yavuz Selim’in tozunu yutmayan İnsan topçu olamaz. 70 yaşına gelmiş bir amca hala 20’li yaşlarına dönüp orda oynadığı maçı yaşayarak anlatıyorsa bunun tek sebebi sahaya bakıp anılarını canlandırmasıdır. Anıların yok olmaması hayallerin yıkılmaması insanların kaynaşması içinYavuz Selim kalsın bu gençlerin can damarını kesmeyin” diye konuştu.

Haber: Mert YILMAZ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap