SON DAKİKA



Haber > Spor > Çirkin ve öfkeli

Çirkin ve öfkeli

29 Ekim 2015 Perşembe - 08:58








Çirkin olan hakem ve Federasyon tamamen çok kötü bir maç yönetti. Öfkeli olan da yüzü gülmeyen taraftar. Trabzonspor en azından iki maç üst üste kazanmak amaçlı çıkmıştı Antep maçına. Hem takım içindeki moralsizliği ve huzursuzluğu atmak hem de mutlak galibiyet alarak yukardan kopmamak. Ama evdeki hesap bazen çarşıya uymuyor. Şota yine kendince bir kadro çıkarmıştı. Gol yollarındaki iki yıldız Cardozo ve N’doye kulübede, Deniz ilk onbir’deydi. Taraftar da Avni Aker’deki tribünleri boş bırakmıştı. Bunda maçın geç olması ve havanın yağışlı olmasının da etkisi vardır. Ama bence birçok taraftara göre de insanlara eziyet ve zulüm veren bu futbol taraftarları tribünden uzaklaştırdı. Dün gece de buna benzer tatsız tuzsuz bir maç oldu.

Pozisyonu az olan orta saha mücadelesinde geçen, kişisel hataların çok olduğu ve gollerin geldiği bir maç oldu. İki takım da ‘al gülüm ver gülüm’ yaparken, bizim Constant ‘nasılsa biz gol atamıyoruz bari rakibe vereyim de o atsın’ dercesine, inanılmaz bir hata yaptı. Ayağındaki topu rakibin ayağına bıraktı. Sonucunda Trabzonspor golü kalesinde gördü. Tabi Trabzonspor gol yemez mi? Yer ama burada rakip hiçbir şey yapmıyor, beraberliğe razı ve eliyle golü rakibe sunuyorsun. ‘Böyle bir hatayı Avrupa’da önemli takımlarda oynamış bir futbolcu yapıyorsa; burada lakaytlik, ciddiyetsizlik, taraftarla dalga geçmek olur’ dersek yanılmış olmayız. Zaten bu tip Afrika kökenli futbolcuların sabaha kadar eğlence ve âlemin içinde olduklarını biliyoruz. Demek ki bunlar paraları ceplerine cukkalayıp, gününü gün etmeye gelmişler.

Ama her zaman söylüyorum, bunlar ne kadar suçlu ise bunları buralara getirenler de o kadar suçlu, bizimle resmen dalga geçiyorlar. İkinci yarı Şota oyuna Deniz’in yerine Cardozo ile başladı. Hemen ardından ikinci golü kalesinde görünce, bu sefer savunmadan Salih’i çıkartıp N’doye’yi sahaya sürdü. Ardından duran topta Trabzonspor’un golü geldi. Tabi bu dakikadan sonra Trabzonsporlu futbolcular uyandı. Maçın başında olması gereken agresif oyununu bu dakikalardan sonra 65. dakikadan sonra oynamaya başladı.

Bunu görünce ‘neden Şota bunu baştan düşünemeyip, çift forvet yerine tek forvetle takımı oynatıyor?’ diye sormadan edemiyorsun. Bunu her zaman söylüyorum; mesele takımın yenilmesi değil, önemli olan mücadeleyi, alın terini sahaya sürmek. Gol her zaman gelir. Nitekim aradığı gol 74. dakikada Cardozo ile geldi. Demek ki isteyince oluyor. Maç berabere bitti ama Trabzonspor maçı alabilirdi. Bir penaltısı verilmedi, bence penaltıydı. Ama maçı dört dakika uzattı. Antepli oyuncular yerden kalkmadı ve maçı soğuttular, buna rağmen hakem Şahan bunlara göz yumdu. Bu, Trabzonspor’u iki puandan etti. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap