SON DAKİKA



Haber > Spor > Divan’ın ardından

Divan’ın ardından

30 Ekim 2016 Pazar - 10:30








İlk konuşmayı Trabzonspor Divan Başkanı Ali Sürmen yaptı. 25 bin üyeden 6.300 kişi aidatını yatırdı. Bunun 2.500 üyesinin ücreti toplu olarak bir kişi tarafından yatırıldığı iddia edildi. Kongre yok diye aidat yatırmayan üyeler boş şişkinlikten başka bir malzeme değiller. Trabzonspor’da herkesin hep beraber karar aldığı, kesinlikle tüzük tadilatına ihtiyaç olduğu kararına varıldı. Yöneticilerin harcadığı paralar kontrol altına alınmalıdır. Her isteyen istediği kadar masraf etmesin, yoksa kulübün 10 yıl sonrasını kaybetmiş oluruz. Bazı taraftar grupları olay çıkartarak kulübün ceza almasına neden oluyorlar. Bu grupları kontrol etmemiz gerekir. Kulübün geçmişini unutmayalım, geleceğine de sahip çıkalım. Trabzonspor’u kimse para ile satın alamaz. Trabzonspor tüzüğü yani şimdiki Danıştay kararı ile aslına dönüştü. 20 Aralık 2016’da tekrar çalışılıp düzeltilmesi gerekir. Tüzüğün 29. ve 62. maddesi der ki; kulüp 3 yılda bir seçim yapabilir. Fakat bizim tüzük daha önce mahkeme kararı ile verildiğinden yeniden yapılmalıdır. Ahmet Suat Özyazı’dan bahsedildi. A. Suat Özyazıcı antrenörken kulüpte para yoktu. Şekerci
Faik’in kasasından para alınarak Trabzonspor’un deplasmana gittiğinden bahsedildi. Mali tablo okundu, kulüp borcu 538 milyon. Bana göre bu rakam gerçek değil.

Hayrettin Hacısalihoğlu Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayıp Trabzonspor’un yasal olarak yönetim seçimi yapıp tüzükte tadilat yapılmasını önerdi. Ayrıca Tanju Gürsu’nun adının Ortahisar’da bir yere verilmesi gerektiğini söyledi. Oylama ile kabul edildi. Sonra konuşma alan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Bu öneri belediye meclis üyeliğinde oylanmalıdır, buradaki oylama kabul görmez” dedi. Trabzonspor Başkanı Dr. Muharrem Usta, 5 yıldır divan toplantısına katıldığını söyledi. Galatasaray maçını şayet kaybetseydik bugün burada başka olaylar konuşacaktık. Borsa ile konuşmalarını kapatırken bence hiç de şeffaf değildi. Çünkü biz borsanın içinde değiliz diyor. İstanbul’da bir iş adamı 27 milyonluk hisse aldı, yüzde kırk dokuz hissenin kimde olduğu belli değil. Başkaları lotları alıp satıyor. Başkanın demesine göre Trabzonspor’un hisseleri ortada dolaşıyor, kar eden alıyor, zarar eden kaybediyor. Güven vermeyen bir tacirden kimse mal almaz, mal satmaz. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap