SON DAKİKA



Haber > Spor > "Fenerbahçe bağırdı diye mi?"

"Fenerbahçe bağırdı diye mi?"

10 Şubat 2015 Salı - 19:51




Trabzonspor Kulübü Basın Sözcüsü Yakup Aslan, PFDK'nın verdiği cezalar sonrası değerlendirmelerde bulundu.





Trabzonspor Kulübü Basın Sözcüsü Yakup Aslan, TFF Profesyonel Disiplin Kurulu'nun verdiği ceza sonrası hem kendi adına hem kulübü adına verilen cezaları TRT Spor'da yayınlanan Sporda Bugün programına yorumladı. 

İşte Yakup Aslan'ın açıklamaları; 

"Türk futboluna geçmiş olsun. Benim suçum ne. Trabzonspor'un basın sözcüsü olarak, olan bitenleri değişik kanallarda, değişik demeçler vererek açıkladım. Hakaret, küfür, sportmenliğe aykırı hiçbir sözüm yok. Biz Tahkim'e gideceğiz. Şunu söyleyelim sadece, Türk futbolunda bir ilktir şu cezalar. Türk futbol tarihinin en büyük suçunu biz mi işledik. Bu ülkede hakem odasını basan, hakemleri tehdit eden, basına da gerekirse yeniden basarım diyen insana daha az ceza veriliyor. Bu adamın ismini ağzıma almak istemiyorum. Böyle cüretkar insanlar çok daha az ceza aldı insanlar ve bu kadar dillendirildi." 

"TAHKİM BU CEZALARI KALDIRACAKTIR" 

"Bizim başkanımızın yaptığı bu kadar abartılacak bir şey değil. Tehdit mi ağır, bu mu daha ağır? Çünkü onun kulübünün adı farklı. Biz Trabzonspor olduğumuz için böyle oluyor. Tahkim Kurulu bu cezaları kaldıracaktır ya da çok ciddi oranda azaltacaktır. Bülent Uygun, Şükrü Ergün, Sedat Doğan, İlhan Cavcav ağabeyimizin cezaları Tahkim'de çok azaltılmıştı. Bu ceza, futbol barışını bozar. Ben bana yapılana bakarım. Türk futbol tarihinde daha önce böyle bir şey duydunuz mu?" 


"BİZİMLE İLGİLİ YAPILAN ŞEY İHSASI REYDİR" 

"Ben basın sözcüsü olarak, kocaman, 5-6 tane demecimi çekmişler. Bir laf yok. Ben bir sürü demeç verdim, hangisini sorumlu tutuyorsunuz. Benim tüm demeçlerimi almış. Benim tüm sözlerim yanlışsa, ben basın sözcüsü olmayayım. Onlar atasın basın sözcüsünü. Benim ifade özgürlüğüm nerede kaldı. Bana somut olarak şu densin, son derece ılımlı, futbolun iyi olması için temennide bulunduğum sözler de var. Bu hukuk cinayetidir. Biz kurula sevkedildikten sonra, TFF'nin sitesinde açıklama yapıyor. Bizimle ilgili yapılan bu şey ihsası reydir. Daha önce yapılan bir sürü olaylarda, TFF konuşmamıştı, konuşmamız kararı etkiler diye." 

"CEMAL AYDIN'A NE CEZA VERİLDİ?" 

"Başkanımız açıkladı. Bu Türkiye'de sezon boyunca bize yapılan haksızlıkları tüm futbol camiası biliyor. Başkanımız, daha önce TFF ve MHK başkanlarını aradı, son çare olarak bunu yaptı. Lütfen bunu yapmayın diye aradı. Daha önce yapılan küfür, hakaret, tehditlerden daha mı ağırdır bu? Biz düzeltileceğine inanıyoruz. Daha önce de hakemi arayan başkanlar olmuştur. Ankaragücü eski başkanı Cemal Aydın'a ne ceza verildi? Bu nasıl bir futbol adaletidir? Koskocaman kulübü sindirmeye çalışır şekilde ceza veriyorsunuz. Bizim de yapacağımız şeyleri herkes görecek. Tahkim Kurulu'na güveniyoruz. Onlar bu hatadan döneceklerdir diye düşünüyoruz." 

"FENERBAHÇE BÖYLE BAĞIRDI ÇAĞIRDI DİYE..." 


"Sadece 1 arama var. Hakaret yok, tehdit yok. Sayın Demirören, hala ihsası rey yapıyor ve Tahkim Kurulu'nu da etkilemeye başlıyor. Biz savcılığa başvurup, ihsası rey yapılıyor mu diyelim. Hakem odası basmalarda daha önce savcılığa gitti mi, şimdi ne oldu? Bu tamamen bir hukuk cinayetidir. Burada ciddi bir hata yapılmıştır. Bu cezayı veren arkadaşlar iyi analiz etmemişlerdir. Bu kadar abartılı ve düşünmeden verilen bir ceza olamaz. Henüz daha önümüzde Tahkim Kurulu varken, bu şekilde konuşması Tahkim'i etkilemek değil midir? Biz nasıl güveneceğiz TFF kurullarına? Fenerbahçe böyle bağırdı çağırdı diye mi böyle oluyor? Türk futbolu bundan kazanç sağlamayacak, kaybedecektir. Koskoca bir camiayı yok etme politikası uygulayamazsınız." 

"LAN BUNLAR FUTBOLUN DENGESİNİ..." 

"Önce futbolu bu aşamaya getirenler, hakem hataları aleyhimize olduğu zaman ses çıkarmayanlar, biz hata yaptığımız zaman en ağır cezaları verenler... İstanbul'da bizim oynadığımız takımın, adlarını ağzıma almak istemiyorum, o takımın kaptanı bize ana avrat küfürler ediliyor? Esas savcılık bu. Federasyon diyebildi mi ki "Lan bunlar futbolun dengesini bozuyor" böyle bir şey olur mu? Bizim ölmüş analarımıza bu laflar edilir mi, ben onların yaşayan analarına bunları layık görmüyorum. Bunlar için konuşmayan insanlar, kendi annelerine verdikleri değeri gösteriyor. Ne yapmamız lazım bizim. Bizim başkanımız hata yapmış diyelim, varsayalım. Yapmazsan şöyle yaparım mı dedi. Bizi tehdit edenler, hakemleri tehdit edenler çok az cezalarla bu ülkede yaşiıyorlar. Futbolumuza yazık oluyor. Buna sebep olanlar, manevi olarak bunu öderler." 

"BİZ KÜFRETMEDİK AMA DAYAK YEDİK" 

"Biz bu ülkede futbolun barış içerisinde olmasını en çok biz istiyoruz. Rakip takım Fenerbahçe de olsa, hak ederek yenince sesini çıkartmayacak kadar centilmen bir taraftarımız var. Bizim gibi herkes centilmen olsa. Bizden yana sorun yok, biz her zaman adaletten yanayız. Onlar kendini toparlasın. Geçen sene bizim sahamızda hatalar yapıldı, en büyük tepkiyi biz koyduk. Bizim taraftarımız provoke edildi. Biz küfretmedik ama biz dayak yedik orada. Onların kaptanları bize küfrediyor, ses yok. Biz neyi tartışıyoruz. Onların vicdanına havale ediyorum tüm bu olan bitenleri."


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap