SON DAKİKA



Haber > Spor > Hazır olmadan kazanmak var ya!..

Hazır olmadan kazanmak var ya!..

16 Ağustos 2015 Pazar - 11:19








Sezonun ilk maçı için Trabzonspor, henüz misafir için hazırlık yapmamış ev sahibi gibiydi. Bursaspor’da, Ozan, Volkan ve Bakambu'nun yokluğunda ‘misafir umduğunu değil bulduğunu yer’ hesabına kendini teslim etmiş, "Ne çıkarırsam bahtıma" dercesine Avni Aker'e çıkmıştı.

Ne Trabzonspor'da ne de Bursaspor'da, iyi futbol hesabına dizayn edilmiş bir oyun vardı. Adeta "Körler sağırlar, birbirini ağırlar" gibiydiler.

Hangisi kör, hangisi sağır idi, ona bile karar vermek güçtü.

*

Trabzonspor'da tek ve en büyük eksik Mehmet Ekici miydi? O'nun görevini defansif anlamda M’bia doldurmaya çalışsa da, hücumda Özer'in ona benzer hiç katkısı olmadı. Ama hiçin hiçi de vardı, onun adı da Cardozo idi.


Denecektir ki, "Eksik olmayan var mıydı?" Aslında en baştaki eksiklik, Trabzonspor'un sezona hazırlanıp takım haline gelemeyişi idi.

Zaten bunun için de maçın ikinci yarısına pek ender görülür şekilde Medjani ile Cardozo'nun dışarıya alınıp, Aykut ve N’doye ile başlanması da bu yüzdendi. Henüz ortaya çıkamayan doğru 11 için deneme-yanılma metodu lig maçlarında da ister istemez uygulanacaktı.

*

Aslında orta alanda M’bia'nın hissettirmeye çalıştığı farklılığa genç Okay ile kenarlardaki Yusuf ve Erkan bilinçli ve isabetli ortalarla katkı yapabilseler; Cardozo madara olmadan oyundan çıkmayacak, belki de yanına ilave edilecek N’doye ile yararlı işler yapabilecekti. Şota'nın orta alandan birini eksilterek, forvetin ortasını ikileme için cesaret bulması lazımdı. Ama onu göremediği için böyle bir riske girme yerine ikinci yarıyı N’doye ile tek forvet şekliyle oynamayı tercih etti.

*


Bursaspor'un rölantiye alınmış otomobil misali, oyunu yavaşlatıp soğutarak sezona bir puanla başlama hesabının şaşması için hata yapması gerekiyordu ki; onu da 67. dakikadaki karambolde yaptılar ve Erkan Zengin'e gol atma şansını tanıdılar.

*

Sezonun ilk maçında N’doye, tekli forvetle oynama hesabında Cardozo'ya göre şansını daha iyi kullandı. Ama rakibin yorulması yüzünden, ama kendi beceresi ile... Özer'in daha önceki maçlarda forvetin arkasında gösterdiği performansı kısa sürede yakalayamaması halinde, Trabzonspor çok büyük sıkıntı çekecektir. Bir de Mehmet Ekici de yoksa... Her takımın Bursaspor gibi çok eksik olmadığı Süper Lig’de işler ilk maçtaki gibi yolunda gitmez, gitmeyecektir. Olağanüstü ve acil bir şekilde ben diyeyim "Değişim", siz söyleyin "Mucize" olmaz ise. Yine de önemli olan sonuçtur ve Trabzonspor bu maçı kazanarak sezona başlangıç yapmıştır. Darısı diğer maçların başına diyelim...

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap