SON DAKİKA



Haber > Spor > Hedef tur mu? Biat mı?

Hedef tur mu? Biat mı?

31 Temmuz 2015 Cuma - 11:05








Futbolculuk adına doğru dürüst bir şeyler yapan Onur'un kovalandığı; Mehmet Ekici'nin de sakatlandığı bir Trabzonspor'da, İbrahim, Aytaç, Erkan Zengin ve Uğur'u da kenarda oturtan bir zihniyet ne ister? Sıradan bir takım olan Makedon ekibini de daha ilk maçta yenerek bu turu da atlamak istemez mi? İster. İster istemesine de hedef ve amaç bu olursa... Ama hedef, futbolcuları da biat ettirmek olur ise, sonuç çok rahat alınabilecek bir maçın menfi bir skorla bitmesi demektir.

*

Çok mu zordu, elin yabancısına mahcup ve mağlup olmamak için "kol kırılır yen içinde" yapmak... "Zordu" diyemeyecek bir yönetimin var olduğu ve uygulamalarını yaptığı bir Trabzonspor'dan bir galibiyeti, belki de turu çok görmek çok mu zordu? Çok mu zordu, bir kere tövbe edip, biat isteğinizden vazgeçmek? Bu vazgeçmezliğiniz Trabzonspor'u turdan ederse, suç ve günah tamamın biatçı zihniyetdedir.

*

Zihniyetin kötülüğüne rağmen, zayıf rakibi karşısında Trabzonspor hiç de fena değildi. 23'üncü dakikada sol kenardaki Alper hariç tüm defansın hatalı olduğu pozisyonda yenen golün sonrasında, hele hele ikinci yarının başlarında ele geçirilen fırsatlar Cardozo'nun varlığında gol ve gollere dönüşmemesi bordo-mavili takımın bu hattaki bariz sıkıntısının devam edeceğini gösteriyor.


Yusuf'un top taşımada gösterdiği başarı, asist yapmada da vücut bulabilse, Cardazo ve Waris'in beceriksizliğine rağmen top ağlarla buluşurdu. Yanlışlar ve yokluklar içinde umut veren görüntülerden söz edecek olursak Trabzonspor'un son 10 yılda en fazla futbolcu transfer ettiği yer olan defansın solunda Alper'den, giderek ayağına güç gelen Costant'tan, geçen yıl sorun ettiği kaptanlık yüzünden kovulan Mustafa'nın geri dönüşünden, genç kaleci Oğulcan'ın ilk maçında heyecana kapılmamasından bir şeyler yazmalıyız.

Sonuç itibariyle tek gollü mağlubiyetten çok, saha dışında yaşanan gelişmelerin gündemini meşgul ettiği Trabzonspor, Makedon rakibini Avni Aker'de rahatlıkla yener ve Avrupa'da yoluna devam eder. Birileri biatçılığı bir kenara koyarsa, bu yola devam ediş çok daha kolay olur.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap