SON DAKİKA



Haber > Spor > Karabük Fırtına'ya bileniyor

Karabük Fırtına'ya bileniyor

25 Şubat 2015 Çarşamba - 15:41




Trabzonspor'un Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında deplasmanda karşılaşacağı Kardemir Karabükspor hazırlıklarını sürdürdü.





Çamlık Spor Tesislerinde, teknik direktör Yılmaz Vural yönetiminde yapılan antrenman ısınma hareketleriyle başladı. Yaklaşık iki saat süren idmana sakatlıkları bulunan Emre Güngör ve Tanju Kayhan ile Erdem Özgenç katılmadı. Hakan Özmert, Emre Özkan ve Aykut Akgün ise takımdan ayrı çalıştı.

Teknik direktör Vural, gazetecilere yaptığı açıklamada, kalan maçlardan 21 puan almak istediklerini, buna Trabzonspor maçıyla başlayacaklarını söyledi. Kalan 13 maçı 3 periyoda böldüklerini ve bu periyotlarda en az yedişer puan almayı hedeflediklerine değinen Vural, "Başarmanın adı kazanmak. Burada oyuncularımızla da konuştum. Kazanmanın da en büyük düşmanı endişe ve korkudur. Yani bir kere bu olmayacak" dedi.

- "Detaylarla futbol kazanılıyor"

 Karabük'te bu endişe ve korkunun olduğunu, alınan sonuçların bunu kanıtladığını anlatan Vural, şöyle devam etti: "Alınan sonuçlar ortada. Bu işin içerisi dışarısı kalmamış. Rakibin büyüğü küçüğü kalmamış. Artık herkes kadro yapısı bakımından birbirinden çok farklı değil. Detaylarla futbol kazanılıyor. Geçen hafta oynanan maçta bu görüldü. Bireysel hatalar... Yani görüldüğü gibi bu endişe ve korkudan dolayı kaynaklanan dikkatsizlikler. Biz nereye gidersek gidelim, kiminle oynarsak oynayalım bu takım her maçına kazanma duygusuyla çıkmalı ve kesinlikle 'eyvah ben kaybedersem' diye düşünmemeli. Bu mantıkla çalışmalarımız sürecek."

- "Evinde bir farklılık yaratamamış"


Futbolun biraz da şans oyunu olduğunu belirten Vural, taraftarın desteğinin önemine değindi. Karabük'ün İngiltere'dekilere benzeyen, kutu gibi, taraftarın sahanın içinde göründüğü bir stadı olduğunu ifade eden Vural, "Taraftarın orada vereceği tempo, vereceği baskı önemli. Şu ana kadar baktığım bilançoda pek böyle olmamış.  İçeride 6 mağlubiyeti var takımın. Yani demek ki evinde bir farklılık yaratamamış. Artık bizim yerel medyamız, kendi basınımız, taraftarımız, kendi çalışanımız, hepimiz bu camianın bir halkasıyız. Birimizin yanlış yapması, hepimizi etkiliyor" ifadesini kullandı.

- "Hiçbir takımda bir oyuncu grubu beni çiçekle karşılamadı"

Vural, Türkiye'de "başarı varsa desteğin olduğunu" savunarak,  sözlerini şöyle sürdürdü: "Şunu taraftarımız unutmasın, sahada kazanmayı düşünen bir takım görecekler. Hayatımda en mutlu olduğum yerlerden bir tanesi burası oldu. Benim bu 25. takımım. Hiçbir takımda bir oyuncu grubu beni çiçekle karşılamadı. Burada bunu yaşadım. Bu beni çok duygulandırdı. Demek ki bir kabullenme olmuş. Demek ki oyuncuda 'hocam senden memnunuz' mesajı var. Bu beni motive etti. İnşallah hep birlikte takımımızın ligde kalmasını sağlayacak puanı alırız."

Kardemir Karabükspor'un ligde kalması gerektiğini, uzun vadede her alanda projelerinin olduğunu aktaran deneyimli çalıştırıcı, başarısızlık karşısında bu projelerin de zora düşeceğini kaydetti.

 


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap