SON DAKİKA



Haber > Spor > Kavga yoksa takım ruhuna yakışmaz!

Kavga yoksa takım ruhuna yakışmaz!

09 Ekim 2015 Cuma - 23:24




Erkan ve Mehmet arasında yaşanan kavga ile konuşan Hurma, “Zaman zaman gerginlik olur ve soyunma odasının gergin olmasını istiyoruz. Soft bir ortam is





AÇIK KONUŞTU

Trabzonspor Sportif Direktörü Süleyman Hurma, takımda ilk başlarda bazı sıkıntılar olduğunu söylerken, "İyi transferler yaptığımızı düşünüyorum. Bu sezonun ilk 7 haftasında Osmanlıspor dışında diğer maçlarda iyi oynadık. Hakem hatalarıyla puanlar kaybettik" dedi. Kavga iddialarına da açıklık getiren Hurma, "İftiradan yana sıkıntımız yok. Burası kreş veya anaokulu değil. Takım içerisinde kavga yoksa takım ruhuna yakışmaz" yorumlarında bulundu.

OSMANLI HARİÇ

"Futbol Türkiye'de sonuçlar üzerine konuşuluyor” diyen Hurma, “İlk 4 hafta başarılı oynadık. Akhisar maçında hakem hatasıyla puan kaybettik. Olmayan bir penaltı ve korner golüyle maç 2-2 bitti. Ankara'da oynadığımız Osmanlı maçı dışındaki tüm maçlarda iyi performans gösterdiğimizi düşünüyorum. Galatasaray maçında da çok üstündük, hakem hatalarıyla kaybettik. Rakiplere pozisyon vermeden yenilmeyi becermek kolay değil. Bunun üzerine konuşmak için çok şey var ne kadarını konuşabiliriz bilmiyorum" ifadelerini kullandı.

SABAH FARKLI!


Erkan Zengin ile Mehmet Ekici arasında yaşandığı iddia edilen kavga olayının sorulması üzerine ise Hurma, "İftiradan yana sıkıntımız yok. Her sabah bir şeyle uyanıyoruz. Bu uyandığımız şeylerin çoğu çarpıtılarak topluma yansıtılıyor. Bundan üzüntü duyuyoruz. Bunu yapanlar da Trabzonsporlu insanlar. Sezon başında, hocam ve ben göreve geldiğimizde kulüp için yeni bir başlangıç yapmaya çalıştık. Zaman zaman sorunlar çıkar. Çünkü taşların yerine oturması gerek” dedi.

HER YERDE OLUR!

Hurma, sözlerini şöyle sürdürdü: “Futbolda bir maç oynanır, takım yenilir; oyuncular gülüşür; 'kimsenin umrunda değil' denir. Soyunma odasında bir şey olur, disiplinsizlik olarak adlandırılır. Soyunma odasında zaman zaman kavga olmuyorsa, kendi adıma söylüyorum takım ruhuna yakışmayan bir durumdur. Erkan ve Mehmet arasında gerginlik yaşandı. Bunlar, her zaman her yerde olur.”

SIKINTILAR HEP OLMUŞTUR

23-24 senedir bu işin içinde bulunduğunu söyleyen Hurma, “1000'den fazla resmi maça çıktım ve bu maçların 600-700 tanesinde zaman zaman oyuncuların kendi aralarında, oyuncularla hoca arasında sıkıntılar olmuştur. Zaman zaman gerginlik olur ve soyunma odasının gergin olmasını istiyoruz. Soft bir ortam istemiyoruz. Doz zaman zaman yükselir veya azalabilir. Bunları problem olarak görmüyorum. Bunu disiplinsizlik olarak görmüyorum" yanıtını verdi.

Burası kreş veya ana okulu değil!

Mehmet'in alındığı ve kendisine ve Şota’ya kırgın olduğu iddiası için ise Hurma, "Bana birisinin veya hocaya birisinin kırgın olduğunu düşünmüyorum. Birisi 30 yaşında, diğeri 25 yaşında. Çocuk değiller. Bugün bu ülkede 30 yaşlarında CEO'lar var, binlerce kişiyi yönetiyorlar. Burası kreş veya anaokulu değil. Kulaklarından tutularak barıştırılamaz. Burada nabız 120'ye ulaşır. Bunları bilmiyorlarsa bunda bir terslik vardır. Birinin barıştırılmasına veya araya girmesine neden yoktur. Bu kan davası değildir” dedi.

Prensiplerimize göre kulübü yönetiyoruz

Hurma, “Birtakım insanlardan nefret ediyorsak, başarılı olmalarını istemiyorsak yolumuz, yöntemimiz bu. ‘Bak ben dememiştim’ diyerek daha önce attığı tüm iftiraları da resmileştirirsiniz. Burada bir garip durum görmüyorum. Kulübü prensiplerimizle yönetmeye çalışıyoruz. Bu takımda Kosta Rikalı, Cezayirli, Gineli, Sırp, Müslüman, Hristiyan, hiçbir şeye inanmayan oyuncular var. Her birinin dünyaya, kadına, aileye dünyaya bakış açıları tamamen terstir. Sportif direktör olarak konuşma yaptığınızda hangisine göre konuşacaksınız? Sahtekar değilseniz ortalama konuşma yapmanız lazım ki bu başka bir anlama gelir. Oyunculara kulübümüzün prensipleri doğrultusunda müdahale etmeye çalışıyoruz" yorumunda bulundu.

Temmuz ayında transfer bitmeli

Trabzonspor'un başındaki ilk günleri zor bir dönem olarak nitelendiren Süleyman Hurma, "İlk başlar ve devam eden süreç çok kolay olmadı. Transfer dönemini kötü geçirdiğimizi düşünmüyorum. Önemli ve değerli oyuncuları transfer ettik. Esasında büyük takımların transferi temmuz ayına kalmaz ve kalmamalı. Ancak Türkiye'de işler böyle yürüyor. Orada da yapabildiğimizin en iyisini yaptık. Aldığımız oyuncular milli takımlarında oynuyor. Okay'ın da A Milli takımı çağrılması gurur verici” dedi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap