SON DAKİKA



Haber > Spor > Kulüpler Birliği yeni başkanını seçti

Kulüpler Birliği yeni başkanını seçti

12 Haziran 2012 Salı - 17:30




Kulüpler Birliği Vakfı Başkanlığı'na Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal seçildi.





Kulüpler Birliği, Yıldırım Demirören'in TFF Başkanlığı'na seçilmesi nedeniyle boşalan başkanlık koltuğu için Başkent'te toplandı. 2 adayın yarıştı Kulüpler Birliği Vakfı Başkanlık seçiminde, Eskişehirspor Başkanı Halil Ünal 11, Kayserispor Başkanı Recep Mamur ise 7 oy aldı. Bu sonuçla Kulüpler Birliği’nin yeni başkanı Halil Ünal oldu.
Tarihinde ilk kez Spor Toto Süper Lig’e yükselme başarısı gösteren Akhisar Belediye Gençlik Spor, Kulüpler Birliği Vakfı Toplantısı’na ilk kez katılırken, Süper Lig’in yeni takımları Kasımpaşa ile Elazığspor da toplantıda yer aldı.
Ankara'da 14.00'te basına kapalı olarak toplanan Süper Lig temsilcileri hem yeni başkanı seçti. 3 Temmuz’dan sonraki sürecin de görüşüldüğü toplantıda play-off sistemi bir kez daha masaya yatırıldı.

Yaklaşık 2 saat süren toplantı sonrası yeni başkanı açıklayan Kulüpler Birliği Vakfı Onursal Başkanı İlhan Cavcav, “Kulüpler Birliği Vakfı’nın kurucusu olarak bugün yapmış olduğumuz bu genel kurulda ben Onursal Başkanı olmam nedeniyle bundan çok onur duydum. Bundan böyle Kulüpler Birliği Vakfı’nın daha profesyonel Avrupa’ya uyum sağlayabilecek bir çalışma içerisinde olacak. Bunu bütün kulüp başkanlarıyla görüştük” dedi.

Galatasaray Kulübü Yöneticisi Ebru Köksal toplantıda bir sunum yaptığını söyleyen Cavcav, “Halil kardeşimizi Kulüpler Birliği Başkanlığı’na seçtik. Kendisini tebrik ediyorum” diye konuştu. KULÜPLER BİRLİĞİ YENİ BAŞKANI ÜNAL

Spor Toto Süper Lig’in 18 temsilcisinin 11 oyunu alarak yeni başkan seçilen Eskişehir Kulübü Başkanı Halil Ünal ise, “2 adaylı çıktığımız bir yarışta seçim bittikten sonra birlik ve beraberlik çerçevesinde abi kardeş olarak salondan çıktık. Çünkü bir 18 kulübüz, Süper Lig’iz, yakışanı yapmak durumundayız” dedi.

Divan Başkanlığı’na oybirliği ile Galatasaray Başkanı Ünal Aysal’ın seçildiğini bildiren Ünal, “Şahsım ve arkadaşlarım göreve geldik. O veren vermeyen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Genel Kurul’umuzun öncelikle Türk futboluna hayırlar getirmesini diliyorum. Dünya entegrasyonunu ve Türk futbolundaki birlik ve beraberliği sağlamayı amaçlıyoruz” şeklinde konuştu. “AVRUPA KULÜPLER BİRLİĞİ’Nİ TÜRKİYE’DE MİSAFİR EDECEĞİZ”
 Yeni Başkan Halil Ünal, Avrupa Kulüpler Birliği’ni 5-6 Temmuz tarihlerinde Türkiye’de misafir edeceklerini bildirerek, “Dünyayla bütünleşeceksek, futbolumuzda pastayı büyüteceksek, marka değerini arttıracaksak futbol ailesinin hepsine önemli işler düşüyor. 5-6 Temmuz tarihlerinde Avrupa Kulüpler Birliği’ni Türkiye’de hep birlikte misafir edeceğiz. Ülkemize, Türkiye’mize yakışır şekilde onları ağarlayacağız. Hep kendi genel kurullarımızı yapıyoruz buyursun gelsin Avrupa Kulüpler Birliği genel kurulunu Türkiye’de yapsın” ifadelerini kullandı.

Galatarsaray Kulübü Yöneticisi Ebru Köksal'ın toplantıda yaptığı sunuma ilişkin konuşan Ünal, "Ebru Hanım daha önce Avrupa’da bir çok bölümde görev yaptı, şu anda FIFA’ya da danışmanlık hazırlığı içerisinde. O hazırlıklı geldi ve 18 kulübün temsilcisine bir sunum yaptı" diye konuştu.

Ünal, play-off sistemiyle ilgili görüşme olup olmadığına ilişkin soru üzerine ise, “Daha sonraki toplantıya bıraktık” dedi. KURUL GAZİANTEPSPOR BAŞKANI KIZIL’IN DURUMUNU OLAĞANÜSTÜ GÜNDEM MADDESİ OLARAK GÖRÜŞTÜ 

Açıklamalarının sonunda, Gaziantepspor Başkanı Halil İbrahim Kızıl’ın Cuma günü Gaziantep’te bir duruşması olduğunu belirten Ünal, şunları kaydetti:

“18 Süper Lig takımı o duruşmaya katılma kararı aldı. Her kulüpten bir temsilci hatta bir çoğu kulüp başkanlığı düzeyinde olmak üzere Kulüpler Birliği 18 kulüple Sayın İbrahim Kızıl başkanın orada yanında olacak, ona destek olacaktı. Onu bu toplantıda olağanüstü gündem maddesi olarak görüştük.” AKHİSAR İLK KEZ KULÜPLER BİRLİĞİ TOPLANTISINA KATILDI
 Spor Toto Süper Lig'de yer alan 18 kulübün temsilcisinin katılımıyla Ankara JW Marriott Oteli'nde gerçekleştirilen toplantıya Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, Fenerbahçe Kulübü Başkanvekili Abdullah Kiğılı ile Beşiktaş Yönetim Kurulu Üyesi Deniz Atalay’ın yanı sıra Kayserispor Başkanı Recep Mamur, MP Antalyaspor Başkanı Hasan Akıncı, Eskişehirspor Halil, Akhisar Belediye Gençlik Spor Başkanı Hüseyin Eryüksel, Gaziantepspor Başkanı Mustafa Kızıl, Sivasspor Başkanı Mecnun Otyazmaz, Kardemir D.Ç. Karabükspor Nevzat Şahin, Bursaspor Genel Sekreteri Recep Bölükbaşı, İstanbul Büyükşehir Belediyespor Başkanı Çağatay Kalkancı, Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav, Elazığspor Başkanı Selçuk Öztürk, Orduspor Başkanı Nedim Türkmen, Mersin İdman Yurdu Başkanı Ali Kahramanlı ve Kasımpaşa Başkanı Hasan Hilmi Öksüz katıldı.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap