SON DAKİKA



Haber > Spor > Labyad raporu!

Labyad raporu!

28 Mayıs 2016 Cumartesi - 11:38




Labyad'ın sakatlığı Trabzonspor'u düşündürüyor.





Trabzonspor’un,Douglas Teixeira’ya karşılık satın alma opsiyonlu kiralık olarak kadrosuna katmak istediği Sporting Lizbon’un Fas asıllı Hollandalı futbolcusu Zakaria Labyad, geleceğin büyük yıldızı olacağı kabul edilirken, kritik bir aşamada geçirdiği ciddi bir sakatlık sonucunda büyük bir düşüş yaşadı. Labyad,  küçük yaşta büyük bir yetenek olarak öne çıkarken, henüz 17 yaşında Hollanda futbolunun en önemli kulüplerinden PSV Einthoven’in formasını giymeye başladı. Bu ekibin böylesine genç yaşta bir oyuncu olarak orta sahada liderliğine soyunan Labyad, Avrupa futbolunun devleri tarafından da takibe alınmıştı.

BÜYÜK BİR VİRTİÖZ OLACAKTI AMA!...

Zakaria Labyad, PSV Eunthoven’in altyapısında yetişti. Bu arada Hollanda U15, U17 ve U19 milli takımlarının da defalarca formasını giydi. Daha sonra Fas Milli takımını seçti. Fas’ın U23 milli takımında 17 kez oynadı ve 7 gol attı. Ardından da henüz 19 yaşında A Milli takıma de davet edildi ve 5 kez forma giydi. Labyad’ın artık dünya starı haline dönüşeceği düşünülüyordu. Hatta bu dönemde Trabzonspor ile PSV Einthoven arasında oynanan UEFA Avrupa Ligi ilk maçında sakatlığı nedeniyle oynamadı fakat ikinci maçta sahada yer aldı ve başarılı futboluyla birlikte Bordo-Mavili ekibe takımını taşıyan isimlerden biri olarak öne çıktı.

SAKATLIĞI, FUTBOLUNU GERİLETTİ

Zakaria Labyad’ın o sezon sonunda sözleşmesi bitiyordu. Ve Trabzonspor da bu oyuncuyu takibe almıştı. Fakat Labyad, kendisi için çok daha büyük çıkış yapacağını düşündüğü Portekiz’in Sporting Lizbon kulübünü tercih etti. Tam da bu sırada dizinden ağır bir sakatlık geçirdi. S. Lizbon’da bir türlü istenileni veremedi. Hollanda’nın Vitesse kulübüne kiralandı. Bu ekipte 53 maç oynadı ve 13 gol, 5 asistlik performans sergiledi. Geçen sezon ise Fulham’a kiralık verildi. Burada da ancak 2 maç oynadı. PSV’de 2 yılda 67 maçta 15 gol, 17 asist yapan Fas asıllı Hollandalı oyuncu Labyad, Portekiz’de beklediğini bulamayınca gözden düştü.


TAKIMIN LİDERİ POZİSYONUNDA

Zakaria Labyad’ın Sporting Lizbon ile de sözleşmesi gelecek sezon sona eriyor. Bu oyuncunun sakatlık sorununu aşması ve kendini tam anlamıyla futbola vermesi halinde, yetenekleriyle çok önemli işler başaracağı düşünülüyor.  Orta sahada hücuma dönük oynayan Zakaria Labyad, aynı zamanda sağ ve sol kanatlarda da görev alabiliyor. Oynadığı takımlarda duran topları da kullanan Labyad teknik kapasitesi çok üst düzeyde bir oyuncu olarak tanınıyor. Şu ana kadar 170 resmi maça çıkan Labyad, 35 gol ve 29 asistlik performans sergiledi ama gerçek kişiliğini bulması halinde çok daha yüksek düzeyde oynayabileceğinin de altı çizildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap