SON DAKİKA



Haber > Spor > MHK'nin açıklamasını tatmin edici görmedim!

MHK'nin açıklamasını tatmin edici görmedim!

29 Şubat 2016 Pazartesi - 15:29




Olağanüstü toplanma kararı alan Kulüpler Birliği Vakfı'nın toplantısı Haliç Kongre Merkezi'nde yapıldı.





Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında oynanan Galatasaray - Trabzonspor maçında yaşanan hakem hataları nedeniyle olağanüstü toplanma kararı alan Kulüpler Birliği Vakfı'nın toplantısı Haliç Kongre Merkezi'nde yapıldı.

Haliç Kongre Merkezi'nde, Kulüpler Birliği Vakfı toplantısına Beşiktaş, Trabzonspor, Akhisar Belediyespor, Torku Konyaspor, Çaykur Rizespor, Sivasspor, Eskişehirspor, Antalyaspor, Bursaspor, Gaziantepspor ve Kasımpaşa kulüpleri başkanları ile diğer kulüpler ise temsilcileri ile yer aldı.

Toplantıya Osmanlıspor'un temsilcisi uçağında yaşanan rötar nedeniyle geç geleceği belirtilirken, Kayserispor ve  Mersin İdmanyurdu temsilcileri ise katılmadı.

Bu arada Kulüpler Birliği Vakfı'nın toplantısına  Premier Lig Federasyonu ve Kulüpler Birliği Vakfı danışması Nick Coward da katıldı.

Toplantı sonrası Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ, açıklamalarda bulundu:

Göksel Gümüşdağ'ın açıklamalarından satırbaşları;

"Hakem hatalarının bedeli ağırlaşıyor"

Hakem hatalarının kabul edilebilir düzeye indirilmesini istiyoruz. Biz hakem kararlarının art niyetli olduğunu düşünmesek de bunu minimize etmemin yollarını arıyoruz. Özellikle oyuncularımızın hakemleri aldatmaya yönelik hareketlerini sonlandırmak için çalışmalara başlıyoruz. Ligin bitimine 11 hafta kala hakem hatalarının bedeli ağırlaşıyor. Türk futbolunun sorunlarının, geçici ertelemelere değil kalıcı çözümlere ihtiyacı var. Büyük futbol ekonomilerinin hemen hemen hepsi bu sorunları yaşadılar.

"Hakemliğin profesyonelleşmesini istiyoruz"

Uluslararası bağımsız bir şirketle anlaşılıp analizler yapılsın. Daha sonra raporlar karşılaştırılsın. Bu şirketin yetkililerin raporlarıyla MHK'nin raporları karşılaştırılsın. Biri 8 biri 6 diyorsa maç incelensin. Profesyonel hakemlikten ziyade, hakemliğin profesyonelleşmesini istiyoruz. Profesyonel hakemlerin bir başka meslek yapmasının önüne geçilmesi için bir çalışma yapılmasını istiyoruz. Futbolcuların çoğunun bu oyunun kuralları bilmediğini düşünüyoruz.

"MHK'nin açıklamasını tatmin edici görmedim"

Süper Lig A.Ş İcra Kurulu oluşturulmasına karar verilmiştir. Kurulda Dursun Özbek, Fikret Orman, Ali Ay, Şekip Mosturoğlu, Muharrem Usta ve Metin Kalkavan yer alacak. Merkez Hakem Kurulu'nun açıklamasını tatmin edici görmedim.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap