SON DAKİKA



Haber > Spor > Öze dönüşü sağlamalıyız!

Öze dönüşü sağlamalıyız!

24 Ekim 2015 Cumartesi - 17:10




Trabzonspor Divan Kurulu toplantısı Kadir Özcan Gençlik Merkezi’nde gerçekleşti.





Trabzonspor Divan Kurulu toplantısında konuşan Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Ali Sürmen, alınan kongre sürecini değerlendirirken yönetime talip olacak olan başkan ve yönetim kurulunun öze dönüşü ve profesyonelliği sağlaması gerektiğini söyledi. Trabzonspor Divan Kurulu toplantısı Kadir Özcan Gençlik Merkezi’nde gerçekleşti. Toplantının Divan başkanlığını Temel Korkmaz yaparken yapılan konuşmalarda Trabzonspor’un içinde bulunduğu durum masaya yatırıldı. Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Ali Sürmen, kongre sürecini değerlendirirken yapılacak kongrenin önemine değindi.

Sürmen, “Trabzonspor’umuzun Mayıs 2013 yılında yapılan seçimli kongresinde, gereksiz yere yönetim kurulunun görev süresinin uzatılmasına ilişkin teklif verilmesi ve usule aykırı oylama ile kabul edilmesi ve de olayın yargıya taşınması camiada tartışmayı ve araştırmayı körüklemiştir. Kamu yararına olan bir dernek ile ilgili bu davada, yargının da aciliyetli davranmaması çatışma ortamını sıcak tutmuştur. Mayıs 2013 kongresinde yönetimin süresinin uzatılmasına dair genel kurul kararı mahkemece iptal edilip, Yargıtay'ca onanmış, ancak yönetim kurulu tahsisi karar yoluna gitmiştir. Tarihi karar talebinin reddedildiği, Yargıtay sahifesinden anlaşılmakta olup, dosyanın Trabzon 1 Asliye Hukuk Mahkemesine gelip taraflara tebliği ile yargı süreci de bitecektir. Yargıtayın talebi reddettiğinin anlaşılmasından sonra yönetimin tüzüğün 29 maddesi gereği yapılması gereken kongre kararını almış olup, 5-6 Aralık 2015 günü yapılacak olan kongrenin camiamıza hayırlı olmasını dilerim” dedi.

ÖZE DÖNÜŞÜ VE PROFESYONELLİĞİ SAĞLAMALIYIZ

Yapılacak kongrede yönetici adayların fikirlerini yarıştırması gerektiğine dikkat çeken Sürmen, “Yapılacak kongrede başkan ve yönetici adayları, fikirlerin yarıştırırken, gelinen noktada nasıl birleştirici olacaklarını, ekonomik tabloyu nasıl düzelteceklerini, gerçekçi öze dönüşü ve profesyonelleşmeyi nasıl sağlayacaklarını camiaya izah etme zorunlulukları vardır. Yönetimlere talip arkadaşların şike, hakemler ve diğer konularda yanıltıcı ve hamasi beyanları, artık camiayı tatmin etmemekte olup bu sorulara çare arar iken camianın güçlü isimleri, bürokratları ve siyasetçileri ile ciddi alt yapı oluşturmalı ve görsel güç görüntüleri önemsenmelidir” dedi. Sürmen konuşmasının son bölümünde ise “Tüzük tadilatı ile ilgili camianın tüm katmanlarının ön görü ve desteğini beklemekteyiz. Katkı verenlere teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap